mi mówiła że daje się wtedy jeśli są wskazania, albo z badania krwi albo jeśli jest plamienie. ja w piatek dostałam luteinę pod język a dziś już mój lekarz przepisał dopochwowo. na te plamienia właśnie, zapobiegawczo . badania z krwi nie kazała robić.A co myślicie o tym duphastonie? Nikt nie bada, każdy przypisuje. Ale po co na co? Może nam nie brak progesteronu. Oczywiście mi też lekarz przepisał. Kupiłam Ale nie biorę bo zbadalam progesteron i w normie. Chyba jednak zacznę brać po jednej na dobę. Taka ilość może nie zaszkodzi Ale czy pomoże.... sama już nie wiem. W pierwszej ciazy lekarz nic mi nie kazał brać bo jak ma być to będzie..
reklama
Malami1303
Fanka BB :)
Gratulacje.Jestem po wizycie u lekarza. Licząc od okresu to 7 tydzień i 3 dni. Serduszko bije. Dzidzia ma 13 mm. Jestem szczęśliwa
molka84
Zaangażowana w BB
Mi przepisał bo ja sama chciałam bo progesteron jedynie 8... dał mi dla mojego psychicznego spokoju Ale mówił że jak ciaza ma się utrzymać to się utrzyma i bez tego. Nie ma badań potwierdzających faktyczne działanie duphastonu.A co myślicie o tym duphastonie? Nikt nie bada, każdy przypisuje. Ale po co na co? Może nam nie brak progesteronu. Oczywiście mi też lekarz przepisał. Kupiłam Ale nie biorę bo zbadalam progesteron i w normie. Chyba jednak zacznę brać po jednej na dobę. Taka ilość może nie zaszkodzi Ale czy pomoże.... sama już nie wiem. W pierwszej ciazy lekarz nic mi nie kazał brać bo jak ma być to będzie..
Kuczmanowa
Początkująca w BB
Progesteron nie zaszkodzi, a może pomoc nawet dla spokoju psychicznego.
Miałam plamienia brązowe od soboty, wczoraj raz trochę krwi, dziś już w porządku od południa. Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami, które już dzieci urodziły i cześć z nich tez miała plamienia.
Miałam plamienia brązowe od soboty, wczoraj raz trochę krwi, dziś już w porządku od południa. Rozmawiałam z kilkoma dziewczynami, które już dzieci urodziły i cześć z nich tez miała plamienia.
zuza9292
Ja biorę od już drugiej fazy cyklu po owulacji właśnie ze względu na poronienie. Duphaston nie zaszkodzi a właśnie może pomóc .
A co myślicie o tym duphastonie? Nikt nie bada, każdy przypisuje. Ale po co na co? Może nam nie brak progesteronu. Oczywiście mi też lekarz przepisał. Kupiłam Ale nie biorę bo zbadalam progesteron i w normie. Chyba jednak zacznę brać po jednej na dobę. Taka ilość może nie zaszkodzi Ale czy pomoże.... sama już nie wiem. W pierwszej ciazy lekarz nic mi nie kazał brać bo jak ma być to będzie..
Buba88
Kciuki zaciśnięte, daj znać koniecznie!!!Witam nowe mamusie.
Czytam i same dobre wieści to dobrze może i ja takie dziś przyniosę.
Trzymajcie dziewczyny kciuki za nas, dam znać jak wrócę do domu po wizycie.
Buba88
Ja też poroniłam i to w okresie kiedy przykmowałam luteinę, więc chyba to tak jak ktoś napisał - progesteron nie zaszkodzi ale jak ciąża jest zdrowa to sama się utrzyma. W tej ciąży moja ginekolog już nie przepisała mi luteiny, za dwa tygodnie mam wizytę u innego lekarza - ciekawe co on powie.Ja biorę od już drugiej fazy cyklu po owulacji właśnie ze względu na poronienie. Duphaston nie zaszkodzi a właśnie może pomóc .
zuza9292
Nie zaszkodzi a może pomóc
Ja też poroniłam i to w okresie kiedy przykmowałam luteinę, więc chyba to tak jak ktoś napisał - progesteron nie zaszkodzi ale jak ciąża jest zdrowa to sama się utrzyma. W tej ciąży moja ginekolog już nie przepisała mi luteiny, za dwa tygodnie mam wizytę u innego lekarza - ciekawe co on powie.
reklama
No właśnie z tym nie zaszkodzi to nie tak do końca . Duphaston przyjmowany mimo odpowiedniego swojego poziomu progesteronu może zaszkodzić. Szczególnie gdy rozwija się chłopiec. Dlatego mam wątpliwości by to przyjmować "na wszelki wypadek "