reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczynki do kiedy zamierzacie prowadzić auto? Dziś przyjechałam 160 km i nie wiem czy to do końca rozsądne w 31 tyg. :)
Koleznka sama sie zawiozla na planowana cesarke xD moj maz po zabiegu operacyjnym na szczence sam wracal do domu. Wiec jesli ktoa sie dobrze czuje a brzuch nie przeszkadza to mysle do konca. Wiadomo czy prowadzisz czy nie trzeba robic przerwy i ja nie raz z 1.5 godziny bez siku wytrdymam nie raz 30 min. Jesli sie nie boisz i nic Cie nie boli, jeździj, jeśli cos Cie niepokoi od razu stan na poboczu lub zrezygnuj. Nie ma co ryzykować. Moja koleżanka czuje sie jak ryba w wodzie prowadzac.

reklama
U mnie też już wózek złożony i czekam na ostatnie paczki ze smyka i mam wszystko. Zostanie tylko poprac i spakować się do szpitala!
20191022_203444.jpeg

a Jaki laktator w końcu kupiłaś ?:)
Wzięłam w końcu campola. Nie najdroższy nie najtańszy. :p Markę kojarzę... Może być tak jak z Dopperem czy jak to się zwie, kupiłam piepsznęłam w kont ani razu nie sprawdzałam tętna dziecku. A może się okazać bardzo przydatny :) W razie czego jest :p

Witam Was dziewczyny.

Ja jezdze jedynie skuterem (do pracy), nie mam prawa jazdy; przeraża mnie wizja prowadzenia tak duzej maszyny a juz i tak sie przemoglam i wsiadlam na skuter ;D

Kosmetykow nie kupuje bo w szpitalu dostane kilka gratisow roznych marek, wtedy bede mogla dostosowac (testowac) odpowiednie dla maluszka.

Pieluszki kupilam zapas na dwa miesiace, przy zalozeniu ze maluszek urodzi sie z waga 3,5-4kg. Zakupilam dwa miesiace temu za polowe ceny.
Jak sie tak podliczy wszystko, cala wyprawke to naprawde majątek to kosztuje, dlatego dobrze wlasnie korzystac z promocji cz tez jak jest mozliwosc zakupic z drugiej ręki.
Ale... Wyczytalam gdzies ze np. fotelik samochodowy jest lepiej kupic nowy.

20191104_101219.jpg

Hej dziewczyny :) Ogromnie Wam gratuluję!
Pęknie się dla Was zacznie ten Nowy Rok :)

Czy są tu jakieś mamy z Krakowa? Właśnie otworzyłam działalność fotograficzną i szukam rodzin, które chciałyby na lata zapamiętać najważniejsze chwile w życiu swojej rodziny :)
Specjalizuję się w reportażu (od porodowego, przez chrzciny, do dokumentowanie życia codziennego - te zdjęcia są najcudowniejsze).

Gdyby któraś z Was była zaciekawiona jak mogłoby to wyglądać to bardzo zapraszam na swojego fanpage (strona www wciąż się "robi") który możecie znaleźć pod Joanna Dudek Fotografia :)

Ja biorę cały czas i będę brać do porodu, nie słyszałam, aby było zalecenie aby przed porodem odstawić ;)
Jestem świeżo po wizycie i właśnie magnez był omawiany:-) Gin zapytał mnie czy biorę magnez ,bo wyczuwa u mnie lekkie skurcze. Ja odpowiedziałam, że nie. Kazał brać po 1 tabletce 3 razy dziennie....Ale nie do końca ciąży, tylko do 37 tc. Powiedział, że 37tc to już bezpieczny tydzień i po co zagluszac skurcze macicy magnezem? Także tak zrobię:-)

Dziewczynki do kiedy zamierzacie prowadzić auto? Dziś przyjechałam 160 km i nie wiem czy to do końca rozsądne w 31 tyg. :)
Ja do końca:-) odbieram dzieci z przedszkola,balet córki,basen syna...na nogach nie da rady ogarnąć,mąż do późna pracuje A średnio mogę liczyć rodzinę że strony męża ( moja rodzinka niestety z innego miasta ).

reklama
Witam. Mam do sprzedania laktator elektryczny firmy Canpol Babies + dodatkowo woreczki do pokarmu oraz nakładkę do odciągania wraz z małymi pojemniczkami firmy Medela. Stan bardzo dobry.
IMG_1827.jpg

IMG_1830.jpg

Do góry