Celia89
Fanka BB :)
No kurna rwe się do tych porządków xd prawie druga, a ja w gaciach i jednej skarpecie... przynajmniej pranie się robi xd xd
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja sobie z kazdym obiecuje ze nie bede karmic. A pozniej wlasnie przychodzi mysl ze co ze mnie za matka. U mnie problem polega glownie na tym ze dziecko nie umialo ssac butelki. Ja mialam za malo pokarmu i dziecko przestawalo prawidlowo przybierac na wadze. Slyszalam zeby dokarmiac butla ale w ogole to nie szlo. A gdyby od poczatku dostawalo butle to nie mialabym takiego problemu. U mnie tez sutki mialam ponadrywane. Popekane. W strupach. Ale to byla jedyna mozliwosc nakarmienia dziecka. Nawet eksperymentowalismy zeby karmil butelka tata czy babcia. Ale wszystko konczylo sie nie powodzeniem. Jak mialam wizyte i dziecko zostawalo z babcia pilo mleko ze szklanki albo strzykawki.Też zazdroszczę karmienia. Mimo, że pokarmu miałam dużo to wcale nam to karmienie nie szło.. Mały ciągnął mleko razem z krwią, a i pod koniec naszej przygody już z ropą. Wg położnej dziecko było dobrze przystawiane do piersi, a i tak był problem. Na koniec rozłożyła ręce, bo nie wiedziała jak nam pomóc. Nasza przygoda skończyła się po 2 tygodniach. Dla mnie to były długie 2 tygodnie. Robiło mi się słabo jak zbliżała się pora karmienia. Dopiero po przejściu na butelkę z mm zaczęłam w 100 % cieszyć się z macierzyństwa. Ale ile się nasluchalam od babci co ze mnie za matka, że dziecka nie potrafię wykarmić to moje
Aguara postaraj się nastawić pozytywnie, takie fiksowanie tylko niepotrzebnie nakręca, chociaz co ja Ci mówię jak Ty już matka z prawdziwego zdarzenia Ja tylko fiksowałam na samym porządku jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży i zaczęłam sobie wyliczać te alkohole i ibupromy , któe wzięłąm w niewiedzy a potem jak mi powiedzieli, że puste jajo płodowe, masakra, ale wszystko sie dobrze rozwija i na razie jestem nastawiona pozytywnie.
a u mnie dziś tak, rano zjadłam płątki jaglane z mlekiem i morelami suszonymi i tak mnie strasznie mdliło, że się położyłam i spałam jeszcze godzinę. wstałam to na obiad zjadłam pierogi i zwymiotowałam..... nie wiem skąd to. Ja już się dość nawymiotowałam, cały bity pierwszy trymestr, pewnie objętościowo za duzo zjadłam a zoladek ucisniety i dlatego :/ ale też miałam sprzatac i nic mi nie idzie tylko sie krece marudze stekam i nic nie zrobiłam konstruktywnego
To ze wazy wiecej to na logike potraktowalabym jako dobry znak. Wieksze dziecko to wieksze szanse ze wszystko bedzie w porzadku w razie wczesniejszego porodu. No chyba ze jestem w bledzie.Hej dziewczyny, długo nas nie było, ale niestety po drodze trochę komplikacji. Przypominamy się - termin 18.01, synek Mikołaj
Od 20 tygodnia podejrzenie łożyska przodującego, niestety na wczorajszej wizycie się potwierdziło i czekają nas badania na patologii ciąży, sterydy na rozwój płuc. O ile sytuacja się nie zmieni, a prawdopodobnie się łożysko nie podniesie, czeka nas cc. Obecnie 27+4, młody waży 1360g, podobno za duży jak na wiek ciążowy, ale w obecnej sytuacji nawet nie mam sił się tym denerwować... całe szczęście zdrowy, serce ładnie bije, kopie jak szalony.
Pozdrawiamy ciepło
Nie jesteś. Chyba że mama ma cukrzycę to wtedy dziecko rośnie przez wysokie stężenie cukru a nie "normalnie". Ja jak się dowiedziałam że mamy prawie 1 kg to się ucieszyłam. Z każdym tygodniem będzie spokojniej :-) ważne żeby mieć fachowa opieke.To ze wazy wiecej to na logike potraktowalabym jako dobry znak. Wieksze dziecko to wieksze szanse ze wszystko bedzie w porzadku w razie wczesniejszego porodu. No chyba ze jestem w bledzie.
Czyli 5 idziesz?Ja to dopiero mam wizytę za 13 dni myślę że obecnie moja klucha waży.pomiędzy 988-1100 zwykle trafiam xd ...