reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Też sie wlasnie obudziłam. Czwarta noc z rzędu.. Nawet przejechanie 750km na nic sie zdało. Zmęczenie swoje a zegar biologiczny swoje.
Tradycyjnie jedzonko i siusiu w nocy musi byc odbębnione.
Pozdrawiam z Helu
Jesteś na Helu? To koniecznie zjedz w restauracji Kutter [emoji39] najlepsze jedzonko na Helu [emoji1]

Ja wstaje siku 3 razy w nocy i to o stałych porach:) No i oczywiście rano robie normalnie jakbym w nocy wogole nie wstawała :) u nas zmiana koncepcji łóżeczka. Miało być z firmy klupś ale jak zobaczyłam na żywo to czar prysł :( ale za to urzekło mnie takie cudo. Łóżeczko solidne, super stabilne . Jednak przed zakupem warto zobaczyć i dotknąć na żywo . Łóżeczko nazywa się Misza jak by tez komuś wpadło w oko.
54CFA694-E401-4EA0-A21E-C5B0A957545B.jpeg
54CFA694-E401-4EA0-A21E-C5B0A957545B.jpeg

Dziewczyny jestem po badaniach prenatalnych III trymestru. Malutka wazy prawie 1700 gram :o) co daje nam 93 centyl wiec przy tej górnej normie. Wszystkie przepływy i pomiary wyszły prawidłowo . Jak na razie ułożenie pośladkowe . Ale podobno jeszcze do 34 może się przekręcić . Później będzie coraz ciężej . Trzeba czekać . A u Was maluszki jak są ułożone ?
Właśnie po wizycie jestem. Synuś od ok 18-20 tygodnia ułożony główkowo:)

reklama
Dziewczyny wczoraj miałam straszne kołatania serca i to cały dzień, tak jak by serce nie miało siły pompować krwi, w środę będę u lekarza to mu powiem. U mnie 27 +2 Tc mała szaleje. Mam zamiar zrobić usg 4D na pamiątkę. Cukier oczywiście mierze codziennie jak kazał ale jest w normie.

Miałam takie kołatania w ub tygodniu. Bierz magnez 3x1 na dzień. Serce musi być wydolne za 1,5 osoby. Śpij na lewym boku. Do tej pory dziadowo się czuje jak układam się do snu, wiec poduszka między nogi. Swoją drogą może być to też objaw nerwicy, może jakiś lęk przed porodem się uruchamia?
W każdym bądź razie jak masz ciśnienie ok, to nie powinno być problemu.

Do góry