reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Ja to samo Czu je sie jak wielorybJa tak jak w pierwszej ciąży emolium do kampania i emolium balsam. Na początek.

28+3tc mogła bym już rodzic
emoji23.png
Zobacz załącznik 1035514
Bardzo zgrabny ciązowy brzuszek.

U mnie troche jest rezerwy moze dlatego mam troche wielorybowaty ten brzuch :p

Zrobilam fotke, troche kiepska jakosc bo musialam zblizenie dosc duze zrobic...
30 tydz. (29 + 2)
20191018_213413.jpg

Załączniki

• 20191018_213210.jpg
    20191018_213210.jpg
    490 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja:
reklama
Ja jutro wrzuce focie ;p jak co tydzien na nowy tc ;p jutro juz 27+0 czyli 28 :o :o :o
urodze i bedzie jak z jedna moja kocica. Nie pisnela i rodzila w pozie na kupke. Oczy skosne, piana w pysku chlup wyskoczyl kociak ;p tracila lapa zdziwiona, co to i se poszła i tyle, co z instynku macierzyskiego xd chyba do niej nie dotarlo co sie stalo hyhy
w ogole do mnie nie dociera ze bede mama xd... mentalnie, jak gimbus w ciąży.

Dziewczyny jestem po badaniach prenatalnych III trymestru. Malutka wazy prawie 1700 gram :o) co daje nam 93 centyl wiec przy tej górnej normie. Wszystkie przepływy i pomiary wyszły prawidłowo . Jak na razie ułożenie pośladkowe . Ale podobno jeszcze do 34 może się przekręcić . Później będzie coraz ciężej . Trzeba czekać . A u Was maluszki jak są ułożone ?
U mnie na kazdej wizycie gine notuje w karcie ciazy, zazwyczaj 6 albo 9, ostatnio (miesiac temu) zanotowane 6 i jestem pewna ze tak jest do teraz bo bardzo mi cisnie na miednice i czasem kopie po zebrach, bardzo wyraznie czuje te malusie stopy jak sie tam rozpycha ;D
Mam wrazenie ze chce juz wyjsc ;O

Dziewczyny jestem po badaniach prenatalnych III trymestru. Malutka wazy prawie 1700 gram :o) co daje nam 93 centyl wiec przy tej górnej normie. Wszystkie przepływy i pomiary wyszły prawidłowo . Jak na razie ułożenie pośladkowe . Ale podobno jeszcze do 34 może się przekręcić . Później będzie coraz ciężej . Trzeba czekać . A u Was maluszki jak są ułożone ?
Ja w przyszłym tygodniu idę na usg, ale nawet bez niego jestem pewna, że mały jest ułożony główką w dół, bo czuję jego stópki pod żebrami po prawej stronie i jak ma czkawkę to czuję ją na dole po lewej. Mam nadzieję, że nie wymarzy mu się zmienić teraz pozycję i się źle ułożyć. Bo taka opcja też istnieje ;)

Co do włosów moje od zawsze są gęste. Myje je co 3-4 dni. Od kiedy jestem w ciąży zauważyłam dużo babyhairów, widać to szczególnie jak do pracy wiąże je w koka - zaraz mi z każdej strony małe wystają... I fakt bardziej się kołtunią, rozpuszcze je na chwilę i już na sucho nie rozczesze ;) to moje kłaczyska jak miały jeszcze piękny kolor :)
IMG_20191019_000329_002.JPG
a z cerą miałam problemy od zawsze i tu niestety nic się nie zmieniło, czasem mi tak buzie obsyfi że podkład idzie w ruch, dodatkowo jak nigdy pojawiają mi się syfki na pośladkach, plecach i na dekolcie

A ja nie śpię bo obudził mnie głód więc wcinam banana i jogurt o 2:30 w nocy :p też was w nocy budzi glod? Już nie pamiętam kiedy przespałam cała noc bez budzenia
Tez sie obudzilam, ale nie bede podjadac, bo juz mam dosc tych dodatkowych kg :p
Przypomnialam sobie, ze nie schowalam zupy wczorajszej (piatkowej) do lodowki, do rana by sie skisla... Na szczescie jeszcze jest dobra do zjedzenia :p I przy okazji na siusiu...

reklama
Też sie wlasnie obudziłam. Czwarta noc z rzędu.. Nawet przejechanie 750km na nic sie zdało. Zmęczenie swoje a zegar biologiczny swoje.
Tradycyjnie jedzonko i siusiu w nocy musi byc odbębnione.
Pozdrawiam z Helu
Tez sie obudzilam, ale nie bede podjadac, bo juz mam dosc tych dodatkowych kg [emoji14]
Przypomnialam sobie, ze nie schowalam zupy wczorajszej (piatkowej) do lodowki, do rana by sie skisla... Na szczescie jeszcze jest dobra do zjedzenia [emoji14] I przy okazji na siusiu...

Do góry