reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Mi gin na nfz dużo nie dal. Polowe i to te droższa robilam prywatnie. Często mi gin prywatnie mowil o badaniach ale tez nie wszystko, takze od kolezanek w ciazy sie dowiadywalam.
O kurczę...to by mi do głowy nie przyszło, że mam się sama interesować badaniami....W sensie skąd mam wiedzieć,jakie badania powinnam robić A jakie nie?? To mnie teraz zestresowalas....

reklama
Czerwona wstazeczka czy kokardka to chyba najbardziej powszechny zabobon, praktycznie w kazdym wózku widzę :p ale ja nie zakładałam , nie wierzę w takie rzeczy..
Co do badan, to ja chodze do luxmedu i coraz to fajniej usprawniają, najpierw zrobili osobny gabinet dla kobiet w ciąży, a ostatnio postawili automat z bilecikami na którym wybiera się spośród 3 kategorii, osobno dzieci, kobiety w ciąży i pozostali i wchodzi się jak się wyświetli numerek . A na krzywa bez kolejki o konkretnej godzinie trzeba wejść.

Ja też stoję w kolejce w przychodni NFZ, prędzej przepuszczą Cię w Lidlu niż w przychodni ;) Jak miałam krzywą to też stałam, ale widziałam kilka razy w innych przychodniach, że pielęgniarka na korytarzu pytała się kto na krzywą i wtedy te osoby były bez kolejki (obojętnie czy w ciąży czy nie).
Mnie widziała Pani w rejestracji i mnie wpusicila poza kolejnością.

O kurczę...to by mi do głowy nie przyszło, że mam się sama interesować badaniami....W sensie skąd mam wiedzieć,jakie badania powinnam robić A jakie nie?? To mnie teraz zestresowalas....
A jak wygląda Twoja karta ciazy? Koleżanka ma wlasie w niej wypisane wszystko co ile i jakie badania i mi pokazała. Procz tego ja mam gin prywatnie jeszcze i mi pisze na kartce co powinnam miec do następnej wizyty. Do niego tez chodze co mieciac. Kolezanka chodzi do lux med ale procz tego chodzimy do tego samego prywatnie i obie jesteśmy zadowolone

No właśnie mi teściowa kiedyś mówiła, że mojego synka boli brzuch bo ktoś go orzekł i to przez brak czerwonej kokardki w wózku. Jakby któraś z was tak miała to u nas pomógł delicol;)
A kupujecie dla swoich pociech jakieś zabawki? Takie przytulanki szumisie czy coś? Co się u was sprawdziło. My mieliśmy Karuzelki różne i misie z pozytywkami. Ale najlepsza z tych zabawek to miś chicco. Chociaż jak mały skończył 2 lata miś poszedł w odstawke. Każdy z całej trójeczki ma swojego pandusia z ikei. I z nimi śpią. Chociaż jakoś szczególnie przywiązani nie są - w porównaniu do innych dzieci...

reklama
Do góry