reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Też mam jutro wizytę i zapytam się czy da mi skierowanie na usg III trymestru na NFZ, ciekawe co odpowie ;)
Niestety NFZ nie refunduje badan 3 trymestru. Ja tez mialam 1 i 2 trymestru oraz czekam na echo serca dziecka. Ale juz przy 2 trymestrze mowili ze jesli chce to niestety musze zapłacić

Ostatnia edycja:
reklama
Aguara i jak poszło badanie? Kiedy wyniki?
Wyspać się to jedna strona, a druga, jak mi babka mówi, że muszę zdążyć przed 09:30 to muszę być o 7.

A jak to jest u was, kiedy macie zlecenie np. krwi, czy moczu, stoicie grzecznie w kolejce, aż przyjdzie na was kolej, czy biorą bez kolejki, bo ciąża?
Ja osobiście muszę stać. Bo badania wykonuję odpłatnie, to stoję w ogólnej przychodni . Patrzą na mnie te stare babki i dziadki jak na ufo.
Krzywą cukrową zrobię w innej przychodni, powiedziała mi, że ciąża ma pierwszeństwo :D

Palę przez was naleśniki na krokiety :p
Ja czekam :) krew czy prywatnie czy na nfz pobieram w szpitalu.

Ja też stoję w kolejce w przychodni NFZ, prędzej przepuszczą Cię w Lidlu niż w przychodni ;) Jak miałam krzywą to też stałam, ale widziałam kilka razy w innych przychodniach, że pielęgniarka na korytarzu pytała się kto na krzywą i wtedy te osoby były bez kolejki (obojętnie czy w ciąży czy nie).
O no dokładnie xd pamiętam, że miałaś kupe dziadków. U mnie numerki były i krzywa bez kolejki.

Eh skąd ja to znam. Niestety zauważyłam, że wielu niby bardzo religijnych ludzi, nie zna praktycznie Pisma Świętego. Za to zabobonów znają mnóstwo. I zawsze tłumaczenie że np. Czerwona wstążeczka to tak w razie czego. Przecież nie zaszkodzi. Nie do końca tak jest niestety. Ja tam nawet nie chce słuchać o jakis czarnych kotach czy rozbitych lustrach [emoji854] a sól to często gdzieś tam rozsypie niechcący [emoji23] na pogrzebie też byłam w zaawansowanej ciąży [emoji6]
Nie słyszałam nic o czerwonej wstazce

Ja czekam :) krew czy prywatnie czy na nfz pobieram w szpitalu.
U nas się czeka ładnie w kolejce, mocz i krew...badania są we wtorki i czwartki od 8. Natomiast krzywą robi się w piątki, trzeba być na 7....reszty nie wiem bo jeszcze zleconej nie mialam a wizyta dopiero 25 październik....dziwne,ze tak późno....moze gin zapomniał?? A js tez na ostatniej wizycie mu nic nie mówiłam, że nie miałam jeszcze tego badania...... hmmm

W lux med czekam ale zazwyczaj niedługo ponieważ jest osobny gabinet zabiegowy dla kobiet w ciąży. Wiec jeśli ktoś jest przedemna to ciężarna. A na test obciążenia glukozą to trzeba się pojawić do którejś godziny. Ja mam czas na zrobienie do 17 października. Jutro idę na wizytę do gina. A ogólnie to badania robię przed sama wizyta. Czyli jak wizyta jutro to mocz morfologię robiłam dzisiaj.

U nas się czeka ładnie w kolejce, mocz i krew...badania są we wtorki i czwartki od 8. Natomiast krzywą robi się w piątki, trzeba być na 7....reszty nie wiem bo jeszcze zleconej nie mialam a wizyta dopiero 25 październik....dziwne,ze tak późno....moze gin zapomniał?? A js tez na ostatniej wizycie mu nic nie mówiłam, że nie miałam jeszcze tego badania...... hmmm
Mi gin na nfz dużo nie dal. Polowe i to te droższa robilam prywatnie. Często mi gin prywatnie mowil o badaniach ale tez nie wszystko, takze od kolezanek w ciazy sie dowiadywalam.

reklama
155DD905-80A7-40D7-AFA2-D62158D22D16.png
No to zaczęłyśmy 3 trymestr ❤️

Do góry