reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

No i przyszła moja gofrownica...i zgadnijcie co? Otwieram, wyciągam i...pęknięta obudowa...no kur..a zawsze mam takie szczęście:( Musieli już taką zapakować, bo opakowanie nie było uszkodzone...nie ma to jak zakupy online w Komputronik...
Pieniadze musza zwrocic. Ewentualnie wymienic sprzęt. Ale to ze opakowanie cale... raczej to wina dostawcy, nie sądze by zapakowali i nadali uszkodzony towar.
Takie delikatne rzeczy to lepiej sie wybrac osobiscie do sklepu, myslę ze wtedy szybciej i bezpieczniej...
Ja zamowilam na openbed lozko, zaplacilam ponad 1200 euro z dowozem do domu (z fr. do belgii), 20 czerwca, do dzis nie ma ani łòzka ani oddanych pieniedzy, ale ja anulowalam ten zakup po tym jak minęly dwa miesiace od zlozenia zamowienia... teraz zas juz ponad miesiąc czekam na zwrot pieniedzy. Zeby kasę oddac to im się nie spieszy, ale jak ty jestes im winna to juz natychmiast bo na ciebie komornika naslą...

reklama
Ooo to jeszcze lepiej. Zrobię tiule i peniuarek o ile kogoś tak szybko znajdę :)
Ja żałuję, że nie widziałam tej prognozy wcześniej bo jutro mam sesję ;) no i na pewno nie w plenerze bo zimno i o 17 [emoji12]
Ja chodzę do Alab-u bo najbliżej. Pobrania do 11, więc jak poszłam na 8.00 to się wyrobiłam do 10.30. Wyniki dzisiaj on Line.
Do domu dotarlam ale teraz padlam. Pot mnie zleciał i ogólnie dupa. Trza coś zjeść.

O wodzie przed badaniem słyszałam ale przed Krzywa nie wolno. I te 2 h też na sucho.
Tak, przy krzywej nie wolno. Przy normalnym pobraniu krwi można ;) mnie już pielęgniarki przetrenowały z tym co może pomóc bo problem mam od dziecka. Zawsze rozwalone żyły, wielkie siniaki, że nawet ręki nie mogłam zgiąć. Niby klucz w tym że trzeba bardzo mocno docisnąć i rzeczywiście nie ma siniorów.

1116 gram [emoji4] wszystko idealnie [emoji1]
20191007_150854.jpeg

I co?! :o
Celia budzi się, patrzy, a tu brzuch wybebeszony: Panowie, jak długo będziecie tam grzebać? Bo już mi się nudzi tak leżeć!
:p:-) :)

Ja słyszałam jak mi przy mojej przepuklinie lekarzowi narzędzie na podłogę upadło. Mam nadzieję, że dalej mnie nim nie operowali xP
wiesz może być jak z gastronomią, tam jak im ser od pizzy spadnie na glebe to na szufelkę i do pizzy a potem my to żremy ze smakiem -om mniom mniom jaka super wypieczona pizza ze świeżymi składnikami ^^
:D Wtedy przy tej narkozie to tylko mi powiedzieli "powąchaj alpejskie powietrze" i znów mi się film urwał.
Potem leżałam tam gdzie wszystkie zwłoki po operacjach i budzili jakiegoś pana Kazia czy Zbysia a on negocjował jeszcze 5 minut.
Najgorsze po narkozie byly hefty :D akurat lecial kewin sam w nowym Yorku w tv i spalona glowa jednego ze zloczynscow skojarzyla mi sie nie wiedziec czemu z golonka. Od tamtej pory nienawidzę golonki i tego filmu ^^...

Odebrałam wynik :-)
Niepokoją mnie wysokie neutrocyty i małe limfocyty.
Mój gin dawaniej powiedział, że morfologia skacze w ciąży ale żeby aż tak?

Załączniki

• IMG_20191007_152737.jpg
    IMG_20191007_152737.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 77
Ja żałuję, że nie widziałam tej prognozy wcześniej bo jutro mam sesję ;) no i na pewno nie w plenerze bo zimno i o 17 [emoji12]Tak, przy krzywej nie wolno. Przy normalnym pobraniu krwi można ;) mnie już pielęgniarki przetrenowały z tym co może pomóc bo problem mam od dziecka. Zawsze rozwalone żyły, wielkie siniaki, że nawet ręki nie mogłam zgiąć. Niby klucz w tym że trzeba bardzo mocno docisnąć i rzeczywiście nie ma siniorów.
O 17 to właśnie fajne światełko o ile chmur nie ma. Lepiej jak wyjdzie, zdjęcie ciemniejsze niż przepalone :) No ale na to zimno to ja się z brzuszkiem nie odważę. Kiedyś to byłam szogun że 12 st mżawka, wiatr, a ja w wiśle akty sobie robie. Potem zapalenie oskrzeli :D ale jakie foty! Moge powspominać, że kurła kiedyś to ja miałam ciało... Te na chwilę obecną 26,4 kilo mniej...
1116 gram [emoji4] wszystko idealnie [emoji1] Zobacz załącznik 1031137
Jaki dziubek :) ktoś chyba grymasił podczas zdjęcia :)) <3

Odebrałam wynik :-)
Niepokoją mnie wysokie neutrocyty i małe limfocyty.
Mój gin dawaniej powiedział, że morfologia skacze w ciąży ale żeby aż tak?
Neutrocyty wskazują na to, że gratulacje witamy w III trym. Wszystko ok, moim skromnym zdaniem. Nie masz niedoborów wit B12, ani grzybicy.
Natomiast limfocyty mogą być też obniżone przez ciążę. Do jakiego stopnia nie wiem. Jeśli pozostale markery są w normie to wszystko w porządku. Kiedy masz lekarza :)?

Neutrocyty wskazują na to, że gratulacje witamy w III trym. Wszystko ok, moim skromnym zdaniem. Nie masz niedoborów wit B12, ani grzybicy.
Natomiast limfocyty mogą być też obniżone przez ciążę. Do jakiego stopnia nie wiem. Jeśli pozostale markery są w normie to wszystko w porządku. Kiedy masz lekarza :)?

W poniedziałek :-)

Oj nie nie to ja w ciepłym wolę [emoji13]
Hehe ostatnio w ogole nie chciała dać sobie zrobić zdjęcia :) dzisiaj już ładnie zapozowała [emoji1] od początku słyszę, że mam uparte dziecko [emoji38] ale podobno która baba nie jest wredna i uparta? [emoji12]
O 17 to właśnie fajne światełko o ile chmur nie ma. Lepiej jak wyjdzie, zdjęcie ciemniejsze niż przepalone :) No ale na to zimno to ja się z brzuszkiem nie odważę. Kiedyś to byłam szogun że 12 st mżawka, wiatr, a ja w wiśle akty sobie robie. Potem zapalenie oskrzeli :D ale jakie foty! Moge powspominać, że kurła kiedyś to ja miałam ciało... Te na chwilę obecną 26,4 kilo mniej...

Jaki dziubek :) ktoś chyba grymasił podczas zdjęcia :)) QUOTE]

reklama
Do góry