reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Aguara i jak poszło badanie? Kiedy wyniki?
Wyspać się to jedna strona, a druga, jak mi babka mówi, że muszę zdążyć przed 09:30 to muszę być o 7.

A jak to jest u was, kiedy macie zlecenie np. krwi, czy moczu, stoicie grzecznie w kolejce, aż przyjdzie na was kolej, czy biorą bez kolejki, bo ciąża?
Ja osobiście muszę stać. Bo badania wykonuję odpłatnie, to stoję w ogólnej przychodni . Patrzą na mnie te stare babki i dziadki jak na ufo.
Krzywą cukrową zrobię w innej przychodni, powiedziała mi, że ciąża ma pierwszeństwo :D

Palę przez was naleśniki na krokiety :p

Ostatnia edycja:
Wyspać się to jedna strona, a druga, jak mi babka mówi, że muszę zdążyć przed 09:30 to muszę być o 7.

A jak to jest u was, kiedy macie zlecenie np. krwi, czy moczu, stoicie grzecznie w kolejce, aż przyjdzie na was kolej, czy biorą bez kolejki, bo ciąża?
Ja osobiście muszę stać. Bo badania wykonuję odpłatnie, to stoję w ogólnej przychodni . Patrzą na mnie te stare babki i dziadki jak na ufo.
Ja chodzę do Alab-u bo najbliżej. Pobrania do 11, więc jak poszłam na 8.00 to się wyrobiłam do 10.30. Wyniki dzisiaj on Line.
Do domu dotarlam ale teraz padlam. Pot mnie zleciał i ogólnie dupa. Trza coś zjeść.

O wodzie przed badaniem słyszałam ale przed Krzywa nie wolno. I te 2 h też na sucho.

A ja czekam aż mi kurier przwiezie nową zamówioną gofrownicę ;) Może w poniedziałek w koncu się doczekam;)
No i przyszła moja gofrownica...i zgadnijcie co? Otwieram, wyciągam i...pęknięta obudowa...no kur..a zawsze mam takie szczęście:( Musieli już taką zapakować, bo opakowanie nie było uszkodzone...nie ma to jak zakupy online w Komputronik...

Kurla w przyszły weekend ma być 13 stopni. Xd dobra znajdę foto tu u siebie na gwałt. Jesienne kolory <3 co do krzywej ja miałam ręce jak narkoman po mimo zaciskania. Popekaly żyły i taki tego finał. Już jutro poznam wyniki :) ciekawe jak mocne zje... dostanę jak dopiero teraz powiem o tym torbielu ... a może mówiłam, nie wiem ja na tych badaniach zawsze w amoku. Tak czy siak omówię to jutro bo może się skończyć cc :/
Też mam jutro wizytę i zapytam się czy da mi skierowanie na usg III trymestru na NFZ, ciekawe co odpowie ;)

Ja chodzę do Alab-u bo najbliżej. Pobrania do 11, więc jak poszłam na 8.00 to się wyrobiłam do 10.30. Wyniki dzisiaj on Line.
Do domu dotarlam ale teraz padlam. Pot mnie zleciał i ogólnie dupa. Trza coś zjeść.

O wodzie przed badaniem słyszałam ale przed Krzywa nie wolno. I te 2 h też na sucho.
U mnie to on nas wkreca o jakoś w przychodni w której robi :p wyniki odbiera i omawia już na wizycie. Dlatego 3 tygodnie żyje w niewiedzy :p. Nie można przed pić, jeść i palić. Nawet stres i intensywne ćwiczenia dzień przed mogą sfałszować wynik. Mi od razu zabronily chodzić bo już widziały, że nogi mnie swedza xd

No i przyszła moja gofrownica...i zgadnijcie co? Otwieram, wyciągam i...pęknięta obudowa...no kur..a zawsze mam takie szczęście:( Musieli już taką zapakować, bo opakowanie nie było uszkodzone...nie ma to jak zakupy online w Komputronik...
No nic reklamacja albo zwrot. Najgorsze że chwilę trzeba poczekać. Elekronike zawsze sprawdzam od razu. Chociaż raz mi legginsy przysłali z dziurą na dupie jakby ktoś nad nimi palil i zrobił przygasa.

Krzywą cukrową zrobię w innej przychodni, powiedziała mi, że ciąża ma pierwszeństwo :D

Palę przez was naleśniki na krokiety :p
Ja też stoję w kolejce w przychodni NFZ, prędzej przepuszczą Cię w Lidlu niż w przychodni ;) Jak miałam krzywą to też stałam, ale widziałam kilka razy w innych przychodniach, że pielęgniarka na korytarzu pytała się kto na krzywą i wtedy te osoby były bez kolejki (obojętnie czy w ciąży czy nie).

Ja w weekend zaszalałam z wyprawką. Wszystko zamówione internetowo z polecenia od znajomych, koleżanek. Może ktoś wykorzysta :) czyli tak : pościele, ochraniacz do łóżeczka , rożek, otulacz do fotelika - Gajka (wpiszcie na fb), pieluszki bambusowe, muslinowe i ręczniki do kąpieli bambusowe - Link do: Akcesoria dla dzieci i niemowląt. Odzież, zabawki, dodatki - Sklep MAYLILY, bodziaki, śpiochy, czapeczki itp - Link do: Zabawki ubranka bielizna dziecięca | sklep internetowy idladziecka.pl (ja większość ubranek zamawiam z firmy PINOKIO, z racji tego ze wózek mam po synku musiałam dokupić torbę i tu z polecenia zamówiłam SKIP HOP - TORBA DUO SIGNATURE GREY FEATHER:) Na razie tyle :) może komuś się przyda , ja czekam na przesyłki :)

reklama
No nic reklamacja albo zwrot. Najgorsze że chwilę trzeba poczekać. Elekronike zawsze sprawdzam od razu. Chociaż raz mi legginsy przysłali z dziurą na dupie jakby ktoś nad nimi palil i zrobił przygasa.
No już się skontaktowałam z nimi i ma kurier przyjechać, tzn. najpierw muszę zadzwonić i umówić go. Muszę wydrukować jakieś papiery, fakturę online, kody i nie wiadomo co jeszcze...i oczywiście nie wymienią mi na nową tylko zwrot kasy. Czyli całą ta zabawa po nic, nie mam sprzętu, muszę wydzwaniać, drukować papiery i czekać nie wiadomo ile na zwrot mojej kasy i gofrów nie będzie;) Taką mam dietę;)

Do góry