reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Swoją drogą z ciekawostek :D oglądam sobie seriale na podstawie książek Philiphy Gregory. Wszystko się dzieje w Anglii i jest tam Wojna Tudorów i Yorków. Babka Yorkowa była na tamte czasy czarownicą :p Jej córka dostała list, że ojciec i brat stracili głowy i popadła w rozpacz. I tu babka jej radzi, żeby wzięła urwała róg tego listu, wypisała krwią wszytskie imiona osób którym życzy śmierci, nagrzała wisior, zawinęła to wszystko i trzymała w ciemności i koniecznie cały ten rytuał wykonała o północy :p hahaha od razu na myśl mi przyszło pismo z ZUS :D :D :D :D :D
Zabobony moim zdaniem biorą się z kilku czynników: z nadmiaru czasu i nudy, z niewiedzy i potrzeby wyjaśniania sobie zjawisk i wydażen losowych na które nie mamy wpływu oraz uleganiu wpływom osób ze schorzeniami psychicznymi.

reklama
Ha ha ha to jest w punkt... Idealne [emoji23][emoji23][emoji23]

W zabobony też nie wierzę. Z synem w wózku nie miałam czerwonej wstążki itp.... E tam niech sobie ludzie gadają, my i tak wiemy swoje.

Kuźwa ale zimno dziś w pizdu
No już wczoraj było mało przyjemnie. I po plenerku ciążowym. Studio mam ustawione na 19-20 październik :) ale fociami się pochwalę dopiero miesiąc później

Ruszyłam dupę na krzywa cukrową. Dzięki wam kupiłam glukozę pomarańczową. Piję się ją jak oranżade, dzięki :-)
Porównując do badań sprzed dekady niebo a ziemia. Pamiętam jak 17 lat temu, będąc w ciąży po raz pierwszy tylko szpital wykonywał to badanie. Kolejka jak h.., glukoza zimna, gęsta i na samą myśl mam ciarki. A tu nic. Naprawdę postęp widzę w medycynie :-p
Tylko pani twierdzi że dzieci mają lepsze żyły ode mnie. W jedną rękę próbowała się wkłuc 3 razy w drugą dwa a tu jeszcze a 0.5 h ostatnie pobranie. Chyba ja usmiercę, albo o rzygam. Po glukozie będzie łatwiej.
Prawa ręka nie da się dotknąć jest już opuchnięta i czerwona na maksa.

Ruszyłam dupę na krzywa cukrową. Dzięki wam kupiłam glukozę pomarańczową. Piję się ją jak oranżade, dzięki :-)
Porównując do badań sprzed dekady niebo a ziemia. Pamiętam jak 17 lat temu, będąc w ciąży po raz pierwszy tylko szpital wykonywał to badanie. Kolejka jak h.., glukoza zimna, gęsta i na samą myśl mam ciarki. A tu nic. Naprawdę postęp widzę w medycynie :-p
Tylko pani twierdzi że dzieci mają lepsze żyły ode mnie. W jedną rękę próbowała się wkłuc 3 razy w drugą dwa a tu jeszcze a 0.5 h ostatnie pobranie. Chyba ja usmiercę, albo o rzygam. Po glukozie będzie łatwiej.
Postem jest ja też go widzę. 7 lat temu nie było smakowej o też miałam mega gęsta. Aż mi język cierpnie na samą myśl [emoji23]

Zastanawiam się kiedy przytargac wózek z piwnicy i złożyć łóżeczko?

Aguara, co tak późno na badanie? Mi Pani kazała przyjść o 7 rano.

Śmieszny ten zabobon z czerwonymi gaciami :D jeszcze nigdy nie słyszałam haha

Kiedyś kumpel mnie podwoził autem i kot mu przeleciał przez drogę, do zaczął pluć w tym aucie na wszystkie strony bleee no ale ten kot wcale nie był czarny o_O :p jeżeli mówimy o zabobonach.

Postem jest ja też go widzę. 7 lat temu nie było smakowej o też miałam mega gęsta. Aż mi język cierpnie na samą myśl
emoji23.png

Zastanawiam się kiedy przytargac wózek z piwnicy i złożyć łóżeczko?

Hmn. Ja nie mam jeszcze ani łóżeczka ani wózka. Wszystko w planach na najbliższe tygodnie ale już w połowie listopada chce mieć wszystko.

Wesoła - trzeba się wyspać przed badaniem :-) już jestem po.

Ja poszłam z cytrynową a u mnie w labku nie pozwalają smakowej bo coś tam coś tam i piłam zwykłą, ale nie była zła. Gorszy był odjazd po niej. Non stop musiałam się kłaść bo odjeżdżałam :/ co do żył to znam ten temat. U mnie też nigdy żył nie widać i musiała się wkuwać w tą samą rękę te trzy razy bo w drugiej w ogóle nie mogła znaleźć. Żeby nie było siniaków to trzeba zawsze mocno tym wacikiem zacisnąć przez chwile :) a jak idziesz na normalne pobranie krwi to wypij predzej dużo wody - tez pomoga :)

Kurla w przyszły weekend ma być 13 stopni. Xd dobra znajdę foto tu u siebie na gwałt. Jesienne kolory <3 co do krzywej ja miałam ręce jak narkoman po mimo zaciskania. Popekaly żyły i taki tego finał. Już jutro poznam wyniki :) ciekawe jak mocne zje... dostanę jak dopiero teraz powiem o tym torbielu ... a może mówiłam, nie wiem ja na tych badaniach zawsze w amoku. Tak czy siak omówię to jutro bo może się skończyć cc :/

reklama
Do góry