reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Wow, już się bałam że tylko ja na używkach :D wszystko używane, łącznie z ubrankami- z taniej odzieży :D prałam dwa razy, raz w normalnym proszku z odkażaczem , suszyłam na słońcu i znów do pralki ale już w płynie do prania dla maluszków, znów na słońce i do szafy [emoji14] Ponad połowy ubranek nie założył, bo były za duże, za duże i nagle za małe :D szkoda pieniędzy jak dla mnie. Wózek kupiliśmy 3 w 1 za 150 zł używany. Z gondoli skorzystaliśmy może trzy razy, wolał być w chuście i mi tak było wygodniej (schody, małe osiedlowe sklepy, bazarek) Łóżeczko też używane za 50 zł, też w nim nie spał tylko z nami, teraz nawet nie planuje wyciągać z piwnicy, od razu będzie spał z nami. Dostał kilka ubranek nowych, ja kupowałam jedynie buty. Spacerówkę dostał na roczek i dobrze bo teraz używam, a ta z wózka 3w1 nie była tak wygodna, nigdy z niej nie skorzystał.
No i super też jestem za tym. Poza tym używane można dostać nowe też i niezniszczalne w super cenach. Ja piore w wizir w kapsułkach 3w1 i z synem też żadnego uczulenia nie miał. Teraz też pralam. I piore wszystko razem nasze z ciuszkami.

reklama
Ja już staram się z dystansem podejść. U mnie raz że pracodawca robil szwindle dwa zus mi wysłał całe nie wiem z 800 zyta za pół sierpnia xd i od razu pismo bo przecież ja kradne. No xd przy tym ucinaniu VAT to mi się w uj opłaca ten zasiłek 1400 i stes z tą pracą. Już by mi się bardziej opłaciło robienie na czarnucha gdzieś tyle ile się da xd i potem kosiniakowe plus 500 + ale że ja wiecznie walczę o prawomocnośc to teraz mam swoją uczciwość. Gdzie były ZUS i urzędy skarbowe i inne jak w poprzednich firmach na umowie miałam pół etatu a tyralam 220 godzin miesięcznie :)
Ja też z zusem przeszłam swoje i w pierwszej ciąży bo mnie forma zwolniła po 4 latach jak się dowiedzieli że w ciąży jestem to powiedzieli ze zusu za mnie płacić nie będą i zrobili fikcyjna likwidację firmy. Oczywiście poszliśmy do sądu i musieli mnie przywrócić. Ale trwało to z 4 miesiące przez ten okres płacił mi zus. Matko jak ja mam ich dosyć. Co miesiąc jeździłam z l4 i po papier o ubezpieczeniu. A teraz cyrk z księgową która nie wysyła z3 i za każdym l4 muszę dzwonić do niej potem do zusu czy jest z3 [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]

Potrzebuję porady - kupuje kombinezon na cocodrillo - jak myślicie 62 czy 68?
Mam spory taras i ogródek, będziemy się werandować więc kombinezon na luty - marzec. 68 wydaje mi się za duże, 62 za małe brrrr. Ratunku

Potrzebuję porady - kupuje kombinezon na cocodrillo - jak myślicie 62 czy 68?
Mam spory taras i ogródek, będziemy się werandować więc kombinezon na luty - marzec. 68 wydaje mi się za duże, 62 za małe brrrr. Ratunku
Syn po urodzeniu startował z rozm. 62 myślę że 62 wystarczy potem będzie się już robić cieplej wiec na 68 jakiś cienszy bym wziela.
Dziewczyny a macie jakąś opinię na temat wózków Adbor Nemo 3w1? Bo jest fajna okazja w mojej okolicy na olx, a opinii w internecie praktycznie brak :(
Znalazłam coś takiego Link do: Wózek Adbor Nemo 88A Głęboko Spacerowy + Fotelik - Ceny i opinie - Ceneo.pl

Pokaz link z olx

reklama
Do góry