reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Właśnie wróciłam od gina i dostałam skierowanie na badania, w tym też na obciążenie glukozą. Lekarka dała mi ulotkę reklamową i kazała mi kupić glukozę smakową i powiedziała, że po tym nie będzie mi niedobrze. Kupowałyście kiedyś tę glukozę firmy Gluco test ? Są w płynie 300ml o smaku pomarańczowym i coli. Kosztuje to 14 zł. Czy rzeczywiście lepiej to smakuje i warto na to wydawać kasę? Czy kupić zwykłą w saszetkach?
A i przed wizytą słuchałam serduszka dziecka u położnej :)

Dziewczyny a jak to jest z przyjęciem do poradni specjalistycznej w ciąży?

Naczytałam się, ze bez kolejek. A dziś w okienku usłyszałam, ze termin na grudzień...mimo iż poinformowałam o ciąży i pokazałam kartę...
dziwne :/ ja ostatnia bylam u endokrynologa daje skierowanie patrzy patrzy i mi mówi też grudzień... mówię że w ciąży jestem i się termin za 2dni znalazł... :/ ogólnie w ciąży jets tak że powinni Cię przyjąć w dniu w którym idziesz tak naprawdę a jeśli nie ma takiej mozliwosci to w przeciągu 7dni.
ja na Twoim miejscu poprosiła bym pisemną odmowę tego że nie chcą przyjac w tym czasie który obowiązuje.
ogólnie się nie spotkałam z tym że ktoś mi gdzieś długi termin dał... 7dni tyczy się nawet dentysty.

Ja też muszę zrobić obciążenie glukoza kupiłam 75g cytrynowa. Zobaczymy. W pierwszej ciąży nie było mi nie dobrze. Może dlatego że ja uwielbiam slotkie [emoji23]

Właśnie wróciłam od gina i dostałam skierowanie na badania, w tym też na obciążenie glukozą. Lekarka dała mi ulotkę reklamową i kazała mi kupić glukozę smakową i powiedziała, że po tym nie będzie mi niedobrze. Kupowałyście kiedyś tę glukozę firmy Gluco test ? Są w płynie 300ml o smaku pomarańczowym i coli. Kosztuje to 14 zł. Czy rzeczywiście lepiej to smakuje i warto na to wydawać kasę? Czy kupić zwykłą w saszetkach?
A i przed wizytą słuchałam serduszka dziecka u położnej :)
Ja miałam w saszetce o smaku cytrynowym. Nie była zła :-)

nosi któraś z was te wstawki do spodni? kupiłam ciążowe ale nie chce kupować kilku par żeby do wszystkiego pasowały :/ a nie wiem jak to się sprawdza

Ja miałam w saszetce o smaku cytrynowym. Nie była zła :-)
Ja też taka kupiłam.
nosi któraś z was te wstawki do spodni? kupiłam ciążowe ale nie chce kupować kilku par żeby do wszystkiego pasowały :/ a nie wiem jak to się sprawdza
Ja dostałam dwie pary od koleżanki spodni ciążowych i je noszę tylko. Nie będę kupować specjalnie jakoś przepekam w tych spodniach.

Wróciłam od lekarza laurozaur waży 480. Czyli przez 6 dni przybrala 60g. Wyniki moczu okazuje się że są bardzo dobrze. Ciśnienie mu się nie podobało. Robione na 2 podejścia i na wkurwie na pracodawcę bo hajsow brak wyszło mi 80 na 50. Jestem niskocisnieniowcem więc przeszło. Teraz w czwartek glukoza, mocz, morfologia. Kazał mi kupić glukotest i nie żreć słodyczy przed badaniem xd następna wizyta za miesiąc.

reklama
Wróciłam od lekarza laurozaur waży 480. Czyli przez 6 dni przybrala 60g. Wyniki moczu okazuje się że są bardzo dobrze. Ciśnienie mu się nie podobało. Robione na 2 podejścia i na wkurwie na pracodawcę bo hajsow brak wyszło mi 80 na 50. Jestem niskocisnieniowcem więc przeszło. Teraz w czwartek glukoza, mocz, morfologia. Kazał mi kupić glukotest i nie żreć słodyczy przed badaniem xd następna wizyta za miesiąc.
Ja miałam ostatnio 75 na 40 i mój gin powiedział że tylko się cieszyć że lepiej takie jak wysokie. I też maialam wkurwa na szefa po tej akcji z kasą [emoji23]

I mam to samo, krew, mocz i glukoza. A powiedz ile czasu przed badaniem nie jeść słodyczy?

Do góry