reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Nam nie zrobili zdjęcia 3D :( ale grunt, ze wszystko zapowiada się ok. Mój maluch ma
364 g, jesteśmy 20w+4d.

Apropos bólu przy zmianie pozycji - mnie tez to dopadło. Pytałam i podobno bóle kości łonowej są normalne w 2 trymestrze, działa jakiś tam hormon, Wszystko się „rozszerza” :) od kilku dni tez byłam tym zmartwiona, bo mnie bolało bardzo przy zmianę pozycji z boku na bok na łóżku, nie mówiąc o wstawaniu... ale ginekolog uspokoił, ze to normalne :)

Nam nie zrobili zdjęcia 3D :( ale grunt, ze wszystko zapowiada się ok. Mój maluch ma
364 g, jesteśmy 20w+4d.

Apropos bólu przy zmianie pozycji - mnie tez to dopadło. Pytałam i podobno bóle kości łonowej są normalne w 2 trymestrze, działa jakiś tam hormon, Wszystko się „rozszerza” :) od kilku dni tez byłam tym zmartwiona, bo mnie bolało bardzo przy zmianę pozycji z boku na bok na łóżku, nie mówiąc o wstawaniu... ale ginekolog uspokoił, ze to normalne :)
U mnie dosłownie chwilę to trwało. Pewnie sprawdzał czy nie ma rozczepu warg. I tak planuje iść na 3d czy tam 4d ok 30 tygodnia żeby sobie i niemezowi sprawdzić radość :)

Gratulacje! Piekne dzieciaczki;)

Co do ruchow u mnie 23 tc. i wydaje mi sie ze moj maluch rusza sie malo, wyraznie czuje go rano i jak klade sie spac a w dzien lekkie kopniaczki i bardzo nieregularne,czasem caly dzien go nie czuje i dopiero wieczorem sie uaktywnia. Lekarz mi mowil ze to jest calkiem normalne,dopiero po 30 tygodniu jak maluch bedzie mial juz malo miejsca bedziemy czuc go regularnie i ustawia sie u niego stale pory aktywnosci. Co cielawe - podczas badania maly sie ciagle ruszal a ja nic go nie czulam nawet jak mialam przyciskane usg, wiec rzeczywiscie na razie ma tam chyba duzo miejsca i moze szalec;)
no ja świruje :/ wcześniej ruchy czułam dość mocno i często i teraz tak osłabły i też ich o wiele wiele mniej :/

Ale duży, gratuluję. W którym tygodniu Jesteś? :-) :)
22+0 :)

Dziewczyny a powiedzcie jak wygladalo Wasze usg? Bo u mnie trwało tylko ok 15 minut, lekarz chyba wszystko sprawdził ale czytałam ze powinno trwać ok 40 minut :( ja zawsze szukam dziury w całym wiec mnie to trochę niepokoi. Lekarz nie liczyl paluszków a wiem ze często to się robi. Aaa i nie mam żadnego ładnego zdjęcia Maluszka, tylko przekrój mózgu, serca itd. :(

Ostatnia edycja:
Od razu musiałam xd

Załączniki

• IMG_20190904_170940.jpg
    IMG_20190904_170940.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 109
no ja świruje :/ wcześniej ruchy czułam dość mocno i często i teraz tak osłabły i też ich o wiele wiele mniej :/
Na takim etapie myślę, że jak czujesz ruchy to znaczy dobrze! Od 30 tygodnia trzeba będzie je monitorować dokładniej dopiero. U mnie też ruchy się na jakiś czas zmieniły zamiast kopać mnie na zewnątrz to czułam kopanie tak jakby słabiej i do środka - ale widocznie tak się ułożył. Teraz znów chyba się przekręcił i znów tak samo mnie kopie. Także ciesz się ruchami - twój maluszek się rozwija:)

reklama
Do góry