Tj wielki chłopak! Moj 20+5 mial tylko 424 g, jak okarze sie na 100% juz chlopakiemMy juz po połówkowych 502g chłopaka
reklama
Nam nie zrobili zdjęcia 3D ale grunt, ze wszystko zapowiada się ok. Mój maluch ma
364 g, jesteśmy 20w+4d.
Apropos bólu przy zmianie pozycji - mnie tez to dopadło. Pytałam i podobno bóle kości łonowej są normalne w 2 trymestrze, działa jakiś tam hormon, Wszystko się „rozszerza” od kilku dni tez byłam tym zmartwiona, bo mnie bolało bardzo przy zmianę pozycji z boku na bok na łóżku, nie mówiąc o wstawaniu... ale ginekolog uspokoił, ze to normalne
364 g, jesteśmy 20w+4d.
Apropos bólu przy zmianie pozycji - mnie tez to dopadło. Pytałam i podobno bóle kości łonowej są normalne w 2 trymestrze, działa jakiś tam hormon, Wszystko się „rozszerza” od kilku dni tez byłam tym zmartwiona, bo mnie bolało bardzo przy zmianę pozycji z boku na bok na łóżku, nie mówiąc o wstawaniu... ale ginekolog uspokoił, ze to normalne
Celia89
Fanka BB :)
U mnie dosłownie chwilę to trwało. Pewnie sprawdzał czy nie ma rozczepu warg. I tak planuje iść na 3d czy tam 4d ok 30 tygodnia żeby sobie i niemezowi sprawdzić radośćNam nie zrobili zdjęcia 3D ale grunt, ze wszystko zapowiada się ok. Mój maluch ma
364 g, jesteśmy 20w+4d.
Kundzia093
no ja świruje :/ wcześniej ruchy czułam dość mocno i często i teraz tak osłabły i też ich o wiele wiele mniej :/Gratulacje! Piekne dzieciaczki
Co do ruchow u mnie 23 tc. i wydaje mi sie ze moj maluch rusza sie malo, wyraznie czuje go rano i jak klade sie spac a w dzien lekkie kopniaczki i bardzo nieregularne,czasem caly dzien go nie czuje i dopiero wieczorem sie uaktywnia. Lekarz mi mowil ze to jest calkiem normalne,dopiero po 30 tygodniu jak maluch bedzie mial juz malo miejsca bedziemy czuc go regularnie i ustawia sie u niego stale pory aktywnosci. Co cielawe - podczas badania maly sie ciagle ruszal a ja nic go nie czulam nawet jak mialam przyciskane usg, wiec rzeczywiscie na razie ma tam chyba duzo miejsca i moze szalec
Kundzia093
jej ja byłam na połówkowych i moja waży 237
Balbinka30
22+0Ale duży, gratuluję. W którym tygodniu Jesteś?
Dziewczyny a powiedzcie jak wygladalo Wasze usg? Bo u mnie trwało tylko ok 15 minut, lekarz chyba wszystko sprawdził ale czytałam ze powinno trwać ok 40 minut ja zawsze szukam dziury w całym wiec mnie to trochę niepokoi. Lekarz nie liczyl paluszków a wiem ze często to się robi. Aaa i nie mam żadnego ładnego zdjęcia Maluszka, tylko przekrój mózgu, serca itd.
Ostatnia edycja:
Majunia2020
Aktywna w BB
Ja 22 i tez bardzo slabo i bardzo rzadkoZaczynam 20tc a u mnie kiepsko z ruchami synka. 13 września mam połówkowe. Wiem, że są tu dziewczyny z podobnym wiekiem ciąży. Jak wy czujecie ruchy?
Celia89
Buba88
Na takim etapie myślę, że jak czujesz ruchy to znaczy dobrze! Od 30 tygodnia trzeba będzie je monitorować dokładniej dopiero. U mnie też ruchy się na jakiś czas zmieniły zamiast kopać mnie na zewnątrz to czułam kopanie tak jakby słabiej i do środka - ale widocznie tak się ułożył. Teraz znów chyba się przekręcił i znów tak samo mnie kopie. Także ciesz się ruchami - twój maluszek się rozwijano ja świruje :/ wcześniej ruchy czułam dość mocno i często i teraz tak osłabły i też ich o wiele wiele mniej :/
reklama
Aguara
Tj wielki chłopak! Moj 20+5 mial tylko 424 g, jak okarze sie na 100% juz chlopakiem
Moje 20 +4 i 317 gram. Każde podobno rozwija się indywidualnie, więc nie panikuje. Swoją drogą to waga orientacyjna, zobaczę dla porównania co jutro inny powie.