Aguara
Fanka BB :)
Od razu musiałam xd
[/QUOTE
Piękne, ale spore rozmiarem, co?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Od razu musiałam xd
[/QUOTE
Piękne, ale spore rozmiarem, co?
A który tydzień?jej ja byłam na połówkowych i moja waży 237
jak byłam 19+6 teraz 20+2 czyli dosłownie chwilę temuA który tydzień?
U mnie też było to 15, może 20 minut. Ale długość badania zależy od wielu czynników, np. od jakości sprzętu i oprogramowania komputerowego służącego do usg, im nowsze tym szybciej, bo wtedy lekarz najeżdża tylko na odpowiednią ikonę, potem mierzy i komputer wszystko zapisuje sam. Podczas połówkowego robi się dużo pomiarów, niektórzy lekarze bardzo szybko potrafią postawić wskaźniki w odpowiednich miejscach, inni robią to wolno, więc badanie trwa dłużej. Ważne jest też to jak jest dziecko ułożone. Ja też pytałam lekarza o paluszki, to odpowiedział, że się ich nie liczy...nie wiem czemu, może dlatego, że miałam usg w szpitalu w ramach NFZ. Może prywatnie by policzył, choć ze zdjęć widać było rączki i nóżki i paluszki22+0
Dziewczyny a powiedzcie jak wygladalo Wasze usg? Bo u mnie trwało tylko ok 15 minut, lekarz chyba wszystko sprawdził ale czytałam ze powinno trwać ok 40 minut ja zawsze szukam dziury w całym wiec mnie to trochę niepokoi. Lekarz nie liczyl paluszków a wiem ze często to się robi. Aaa i nie mam żadnego ładnego zdjęcia Maluszka, tylko przekrój mózgu, serca itd.
Czyli mimo wszystko mamy podobna wagę, bo teraz dziecko szybko przybiera, a to jednak jest parę dni różnicy. Pamiętam Salsy też był synuś na połówkowym nieduży - coś około 330 g. Mi lekarz nic nie mówił że zbyt małe, raczej stwierdził duży przyrost między ostatnim usg. W siatkach się mieścimy a ja dodatkowo zapytam jutro, bo mnie to lekko niepokoi.