reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny jaki magnez przyjmujecie? Od kilku dni łapią mnie straszne skurcze w łydkach... Myślicie że suplementacje magnezem muszę skonsultować z lekarzem?

reklama
Hej, w końcu poczułam mocniejsze kopniaki.
Wizytę mam 7 czyli już tuż tuż.
Mi się osobiście wózki 3 kołowe też nie podobają. Kupiliśmy bebetto Pascal 3w1 z olx. A dziś jadę po łóżeczko. Chociaż ciągle mam mieszane uczucia czy to oby nie za szybko.

Ja biorę magne b6 2x dziennie plus tardyferol 2x dziennie bo mam niedokrwistość i mama premium dha.

Kasik ja nie konsultowalam z lekarzem czy mam brać magnez. Po prostu go biorę w pierwszej ciąży też brałam.

W sumie jechalam po.maxi cosi ale jak zobaczyłam to.. nie tego.sie spodziewałam po tej marce. Niski, mała gondola, kiepsko sie prowadzi itp
Dlatego padło na Silver Crossa- mąż wybierał. Niech mu bedzie ;)
Porodu sie boje jak diabli. Niech sie uspią i po wszystkim tadaaam. Ale nie mowie o.partych bo te najlepiej wspominam, tylko ta męczarnia przed
Nie ma się czego bać. Ja pierwszy poród wspominam bardzo lajtowo. Tylko 6 godzin a syn miał 4kg. Mam nadzieję że 2 drugim pójdzie szybciej [emoji23]

Hej, w końcu poczułam mocniejsze kopniaki.
Wizytę mam 7 czyli już tuż tuż.
Mi się osobiście wózki 3 kołowe też nie podobają. Kupiliśmy bebetto Pascal 3w1 z olx. A dziś jadę po łóżeczko. Chociaż ciągle mam mieszane uczucia czy to oby nie za szybko.

Ja biorę magne b6 2x dziennie plus tardyferol 2x dziennie bo mam niedokrwistość i mama premium dha.

Kasik ja nie konsultowalam z lekarzem czy mam brać magnez. Po prostu go biorę w pierwszej ciąży też brałam.
Biore to samo tzn.Mama dha premium plus,magne b6 forte i tardyferon.Na noc akard 1 tabletkę

reklama
Pobiegłam ostatnio do biblioteki i wzięłam praktycznie "encyklopedię" ciąży: "Ciąża, poród, macierzyństwo" Grażyna Iwanowicz-Palus i trochę jest taka "szkolna, ale ma dużo wiedzy. Najbardziej zaintrygował mnie rozdział o porodzie, a mianowicie, że leżenie czy pół leżenie podczas porodu jest nie naturalne, i tak naprawdę utrudnia poród.... ale co z tego jak w 90% szpitali to jedyna opcja? Każą leżeć i już :/ Przez to wszystko mocno skłaniam się ku cesarce, boję się bólu i nie chcę mieć traumy. Ewentualnie chcę rodzić prywatnie, ale to kosztuje 8,300zł więc bardzo dużo....

czy wy już myślałyście o porodzie czy jeszcze za wcześnie?

GRATULUJE zdrowej córeczki :* ! Co do pozycji podczas porodu- zapytaj w szpitalu w którym będziesz rodzić ale już dawno odeszli od tego żeby leżeć, wręcz zachęcają do ruchu, nawet na parte możesz być jak Ci wygodnie- byle położna miała dostęp żeby dziecko złapać :) Boli owszem, bardzo, znieczulenia nie dają, ale jak się już urodzi to jest taka ulga momentalnie :D Za to przy cesarce sama operacja nie boli ale potem jak to po operacji- problem z pionizacją, ciągnąca rana itd. Chociaż wiadomo, po naturalnym też mogą być komplikacje. Niestety jakoś dziecko wyjść musi :p

Co do wózków, ubranek - w pierwszej ciąży zaczęłam kompletować w maju urodziłam w lipcu, ale ja z tych strachliwych, bałam się że coś będzie nie tak i nie chciałam za szybko kupować :p Teraz już wszystko mam więc w listopadzie zacznę przeglądać i prać.

Do góry