reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 62
reklama
Witajcie. Ja na badaniach prenatalnych byłam tydzień temu. Był to 12tydz. +1. W tym samym dniu po badaniu usg miałam pobierana krew na test pappa. Po usg Pan doktor powiedział ze wszystko ok Natomuast dziś poczta przyszły wyniki opisowe z usg i pappa. W uwagach napisane ze wynik wspólny czyli usg plus pappa mieści się w przedziale ryzyka niskiego (prawidłowy). W związku z tym nie ma wskazań medycznych do konsultacji genetycznej. Aha i podczas badania pan doktor powiedział ze będzie dziewczynka. zobaczymy czy się potwierdzi na kolejnym usg.

Witajcie. Ja na badaniach prenatalnych byłam tydzień temu. Był to 12tydz. +1. W tym samym dniu po badaniu usg miałam pobierana krew na test pappa. Po usg Pan doktor powiedział ze wszystko ok Natomuast dziś poczta przyszły wyniki opisowe z usg i pappa. W uwagach napisane ze wynik wspólny czyli usg plus pappa mieści się w przedziale ryzyka niskiego (prawidłowy). W związku z tym nie ma wskazań medycznych do konsultacji genetycznej. Aha i podczas badania pan doktor powiedział ze będzie dziewczynka. zobaczymy czy się potwierdzi na kolejnym usg.
Super

Super. Zazdroszczę, że juz po. Ja będę sie umawiać z moim ginem na konkretny termin we wtorek na wizycie.

Super wieści;)

Byłam dziś na usg prenatalnym w szpitalu. Było godzinne opóźnienie. Zestresowałam się, bo jakaś kobieta przede mną wyszła z gabinetu z płaczem. Ale na moim usg wszystko było dobrze :) Dziecko zdrowe i jak jak na poprzednich dwóch usg starsze o 2 dni od terminu z @. Czyli wg usg było dziś 13t 1d, termin mam na wyniku napisany na 31.12.2019 (ale będę mieć wystrzałowego Sylwestra;)). Dziecko ma 70,9 mm, widziałam rączki i nóżki. Lekarka powiedziała, że jej zdaniem to chłopiec, co by się zgadzało z wynikiem NIFTY. Pobrali mi jeszcze krew na pappa i jeszcze miałam możliwość zapisania się do jakiegoś programu badań łożyska i na to też pobrali mi krew. Wyniki za 2 tygodnie.

Dziewczyny a czy wyszły u którejś z Was liczne bakterie w moczu i podwyzszone pH? Odebrałam właśnie wyniki i nie wiem czy panikować czy lekach na wizytę? (Wizyta za tydzień)

reklama
Dziewczyny a czy wyszły u którejś z Was liczne bakterie w moczu i podwyzszone pH? Odebrałam właśnie wyniki i nie wiem czy panikować czy lekach na wizytę? (Wizyta za tydzień)
Ja też miałam liczne bakterie w moczu ,lekarz kazał zrobić posiew moczu i wynik ujemny. Okazało się że mocz poprostu był źle pobrany

Do góry