reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny a czy wyszły u którejś z Was liczne bakterie w moczu i podwyzszone pH? Odebrałam właśnie wyniki i nie wiem czy panikować czy lekach na wizytę? (Wizyta za tydzień)
U mnie były dość liczne bakterie i ph 8.5 na pierwszym badaniu, ja od razu spanikowałam i jeszcze przed wizytą zrobiłam sobie posiew aby wiedzieć co to za bakterie i móc je zacząć jak najszybciej leczyć. Na szczęście z posiewu wyszło,że nie mam bakterii więc po prostu musiałam ten mocz jakoś źle pobrac.

reklama
Witajcie. Ja na badaniach prenatalnych byłam tydzień temu. Był to 12tydz. +1. W tym samym dniu po badaniu usg miałam pobierana krew na test pappa. Po usg Pan doktor powiedział ze wszystko ok Natomuast dziś poczta przyszły wyniki opisowe z usg i pappa. W uwagach napisane ze wynik wspólny czyli usg plus pappa mieści się w przedziale ryzyka niskiego (prawidłowy). W związku z tym nie ma wskazań medycznych do konsultacji genetycznej. Aha i podczas badania pan doktor powiedział ze będzie dziewczynka. zobaczymy czy się potwierdzi na kolejnym usg.
Super moje gratulacje! Ja jutro mam pobranie krwi a za tydzień USG, u mnie będzie to wyglądało tak, że przed samym USG nawet nie zobaczę wyniku więc chyba lepiej bo tak to bym próbowała szukać w necie co to może oznaczać itd. Ja się stresuje ale to chyba normalne. Każdy chce żeby z dzidzią było wszystko dobrze.

Dziewczyny a czy wyszły u którejś z Was liczne bakterie w moczu i podwyzszone pH? Odebrałam właśnie wyniki i nie wiem czy panikować czy lekach na wizytę? (Wizyta za tydzień)
Ja w pierwszej ciąży co wizytę miałam liczne bakterie w moczu....W końcu, może za 3razem lekarz zapytał czy mocz do probówki leci środkowy., czy może ten pierwszy..... No.....leciał pierwszy za każdym razem teraz wiem , że ma być środkowy i na szczęście bakterii brak :-)

Cześć mamusie :)
Nieśmiało postanowiłam się przywitać i ja. Nieśmiało bo sporo za mną w temacie starania o dzieci i trochę mam obawy żeby nie zacząć cieszyć się za wcześnie.
Aktualnie czekamy na drugie dziecko, pierwszy synek urodził się w grudniu 2017 roku.
Termin mam wyliczony na 25.01.2020 r. w piątek mam kolejną wizytę u lekarza przed którą mam ogromnego stresa, kolejną bo korzystaliśmy z pomocy lekarzy w klinice a stres dlatego, że wcześniej jeden z naszych dzieciaczków do wizyty w tym terminie nie dotrwał.
Potem pewnie będę martwiła się o USG prenatalne I trymestru, a potem o całą ciążę ;)

Nieśmiało postanowiłam się przywitać i ja. Nieśmiało bo sporo za mną w temacie starania o dzieci i trochę mam obawy żeby nie zacząć cieszyć się za wcześnie.
Aktualnie czekamy na drugie dziecko, pierwszy synek urodził się w grudniu 2017 roku.
Termin mam wyliczony na 25.01.2020 r. w piątek mam kolejną wizytę u lekarza przed którą mam ogromnego stresa, kolejną bo korzystaliśmy z pomocy lekarzy w klinice a stres dlatego, że wcześniej jeden z naszych dzieciaczków do wizyty w tym terminie nie dotrwał.
Potem pewnie będę martwiła się o USG prenatalne I trymestru, a potem o całą ciążę ;)
Hej allime! Myślę, że każda z nas równie mocno się martwi o nasze maleństwa, ale po to jesteśmy aby się wspierać! Wiem co czujesz bo też miałam jedną stratę i mimo że miałam już prenatalne to i tak jest gdzieś zawsze ten niepokój i czeka się z niecierpliwością na każdą kolejną wizytę aby sprawdzić czy wszystko dobrze;)

Byłam dziś na usg prenatalnym w szpitalu. Było godzinne opóźnienie. Zestresowałam się, bo jakaś kobieta przede mną wyszła z gabinetu z płaczem. Ale na moim usg wszystko było dobrze :) Dziecko zdrowe i jak jak na poprzednich dwóch usg starsze o 2 dni od terminu z @. Czyli wg usg było dziś 13t 1d, termin mam na wyniku napisany na 31.12.2019 (ale będę mieć wystrzałowego Sylwestra;)). Dziecko ma 70,9 mm, widziałam rączki i nóżki. Lekarka powiedziała, że jej zdaniem to chłopiec, co by się zgadzało z wynikiem NIFTY. Pobrali mi jeszcze krew na pappa i jeszcze miałam możliwość zapisania się do jakiegoś programu badań łożyska i na to też pobrali mi krew. Wyniki za 2 tygodnie.
Mamy ten sam termin u mnie tez 31.12.

Hej :-) pewnie każda z Nas boi się cieszyć A już w ogóle te mamusie po przejściach. Sama jestem po przejściach ale po cichu gdzieś tam zaczynam się cieszyć:-) miłego wieczoru

reklama
Do góry