reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny,które robiły nifty -ile czasu czekałyście od umówienia na badanie? Wkurzyłam się wczoraj bo miałam odebrać interpretacje PAPPa, a okazało się że coś się system przyblokował i lekarz nie mógł mi jej zrobić i dowiem sie dopiero w poniedziałek lub wtorek:/ i tak się zastanawiam w razie jakby coś było nie tak to aby iść od tazu na nifty ale nie wiem kiedy się zapisywać na nie ;/

A jeśli wysoko na przedniej ścianie to łożysko przodujące? Tak się zastanawiam bo mi na wizycie prenatalnej w 12tyg lekarz powiedział ze jeszcze jest kosmowka i pomimo ze wpisane w wynikach łożysko wysoko na przedniej ścianie to jakoś tak nie podoba mi się to

A jeśli wysoko na przedniej ścianie to łożysko przodujące? Tak się zastanawiam bo mi na wizycie prenatalnej w 12tyg lekarz powiedział ze jeszcze jest kosmowka i pomimo ze wpisane w wynikach łożysko wysoko na przedniej ścianie to jakoś tak nie podoba mi się to
Łożysko przodujące jest wtedy gdy łożysko jest nisko i zatyka ujście szyjki macicy, wtedy mogą być problemy z plamieniami, donoszeniem ciąży lub porodem. Jak jest wysoko to jest wszystko dobrze.

Dziewczyny,które robiły nifty -ile czasu czekałyście od umówienia na badanie? Wkurzyłam się wczoraj bo miałam odebrać interpretacje PAPPa, a okazało się że coś się system przyblokował i lekarz nie mógł mi jej zrobić i dowiem sie dopiero w poniedziałek lub wtorek:/ i tak się zastanawiam w razie jakby coś było nie tak to aby iść od tazu na nifty ale nie wiem kiedy się zapisywać na nie ;/
Ja Nifty zrobiłam 11 czerwca we wtorek i w następnym tygodniu we wtorek 18 miałam wynik. Zapisać musisz się tak minimum ze 2-3 dni wcześniej, bo oni wypełniają i przygotowują papiery i pakiet do pobrania.

reklama
Dziewczyny jestem załamana odebrałam wynik tarczycy pomimo, że mam zwiększona dawkę euthyroxu to tsh wyszło mi ponad 5 siedzę i wyje ;( naczytałam się jeszcze o wypływie na dziecko. Dzwoniłam do ginekologa ale nie obiera narazie jutro wizyta i endokrynologa :(

Do góry