reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

U mnie bedzie 13w4d, a wg usg 12w4d.
Z tego co mi mowiono to prenatalne wlasnie tak robia. Nie wczesniej
Hej wczoraj byłam u nowego gina :) jestem bardzo zadowolona, z dzidzią wszystko ok :) lekarz przesunął mi tylko badanie prenatalne z 1 lipca na 8, że wtedy podobno będzie lepiej dzidzie pomierzyć. Trochę mam obawy bo to będzie 13 tydzień ale mam nadzieje, że wie co robi :)

reklama
Hej wczoraj byłam u nowego gina :) jestem bardzo zadowolona, z dzidzią wszystko ok :) lekarz przesunął mi tylko badanie prenatalne z 1 lipca na 8, że wtedy podobno będzie lepiej dzidzie pomierzyć. Trochę mam obawy bo to będzie 13 tydzień ale mam nadzieje, że wie co robi :)
mam identyczne obawy, bo ze względu na wyjazd w akurat 12 tc (który już zaplanowałam pół roku temu) będę mogła mieć prenatalne 12+6 i 13+1 (robię sobie dwa razy raz u prowadzącego a raz w klinice prywatnej dla potwierdzenia :p ) gin powiedział, że 13+1 jest w porządku więc jestem spokojna :)

Zasiał jednak we mnie ziarno wątpliwości odnośnie Nifty, w senie powiedział, że lepiej zrobić po USG prenatalnym, bo będzie więcej krwi dziecka w moim obwodzie i że będę z innym nastawieniem robiła jak na USG będzie wszystko ok... i chyba mnie przekonał, żeby poczekać z Nifty, ale trochę z innej strony (przeczytałam tak w necie, on mnie nie nastraszył) że jeśli coś źle wyjdzie na USG to zaleca się od razu amino, bo nifty nie ma sensu - i tak nie jest diagnostycznym i nawet jak wyjdzie bardzo źle to to nie jest podstawa do leczenia czy terminacji. Smutna prawda.

990064

a to mój "bąbelek" z dzisiejszego USG macha na przywitanie ;)

z USG mam 9+5 a z OM 10+1 następna wizyta to już będzie prenatalne dopiero za 3.5 tygodnia

Dziewczyny, podczas snu coraz mocniej bolą mnie kolana, uda i kręgosłup... zastanawiam się nad kupnem poduszki do spania dla ciężarnych, któraś ma lub miała? polecacie jakieś?

reklama
Do góry