Malami1303
Fanka BB :)
Dziewczyny wczoraj mdłości wczoraj mi ustały a dziś znowu mnie mdli
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam podobne dylematy. Tyle że u mnie w pracy spokojnie mogłabym dobrnąć do porodu, bo praca siedząca, biurowa. Za to kierowniczka delikatnie mówiąc nie zrównoważona, co wiąże się ze sporym stresem na co dzień. No i jestem jedyna na swoim stanowisku i żeby mnie zastąpić trzeba będzie szukać nowego pracownika.Dziewczyny od kiedy planujecie iść na l4? Ja powiem szczerze bije sie z myslami co robic.. Pracuje na produkcji. 8h dzien w dzien mam do czynienia z klejem na goraco i powiem szczerze schizuje czy to nie zaszkodzi dziecku mimo ze klej ma atesty itd. Czasem trzeba cos dźwignąć.
Z drugiej strony wiem ze jest teraz duzo pracy a mało pracowników i zwyczajnie głupio zostawiać prace z dnia na dzień. Ehh..
A czy powiedziałaś juz w pracy o ciąży? Bo ja mam również dylemat kiedy to zrobić... myślę że po drugiej wizycie u lekarza, to będzie 10 tydzDziewczyny od kiedy planujecie iść na l4? Ja powiem szczerze bije sie z myslami co robic.. Pracuje na produkcji. 8h dzien w dzien mam do czynienia z klejem na goraco i powiem szczerze schizuje czy to nie zaszkodzi dziecku mimo ze klej ma atesty itd. Czasem trzeba cos dźwignąć.
Z drugiej strony wiem ze jest teraz duzo pracy a mało pracowników i zwyczajnie głupio zostawiać prace z dnia na dzień. Ehh..
Tak. W piatek rozmawialam z kierownikiem z racji ze moja poprzednia ciąża byla zagrożona od 5tc wolałam powiadomić wcześniej.A czy powiedziałaś juz w pracy o ciąży? Bo ja mam również dylemat kiedy to zrobić... myślę że po drugiej wizycie u lekarza, to będzie 10 tydz
Jak najszybciej powinnaś iść na l4, skoro masz takie warunki pracyDziewczyny od kiedy planujecie iść na l4? Ja powiem szczerze bije sie z myslami co robic.. Pracuje na produkcji. 8h dzien w dzien mam do czynienia z klejem na goraco i powiem szczerze schizuje czy to nie zaszkodzi dziecku mimo ze klej ma atesty itd. Czasem trzeba cos dźwignąć.
Ja dostałam w styczniu propozycjęobjęcia stanowiska kierowniczego od kwietnia u mnie w pracy, ale z racji że już wtedy planowałam ciążę to odmówiłamPrzy pracy fizycznej raczej lekarz po pierwszej wizycie sam Ci zaproponuje L4. Ja na razie do końca I trymestru wstrzymuje się z myśleniem o L4 i mówieniem o tym w pracy. Mam też mały dylemat ponieważ dostałam propozycję dużego awansu za kilka miesięcy i już się na niego zgodziłam i teraz mam dylemat...powiedzieć od razu, czy czekać?
Atesty atestami, ale sama piszesz, że czasem musisz dźwignąć. Ja chciała do sierpnia zostać w pracy, by kierownik znalazł kogoś na moje miejsce i wyszkolił ta osobę, ale siedzenie 8h przy biurku okazało się bóloproduktywne i weekendem w szpitalnym spa. Jak każą iść na L4 to pójdę, jak nie każą to chyba wybłagam o nie.Dziewczyny od kiedy planujecie iść na l4? Ja powiem szczerze bije sie z myslami co robic.. Pracuje na produkcji. 8h dzien w dzien mam do czynienia z klejem na goraco i powiem szczerze schizuje czy to nie zaszkodzi dziecku mimo ze klej ma atesty itd. Czasem trzeba cos dźwignąć.