reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Dlatego wolalam zapytac tych co maja juz doswiadczenie. [emoji3]
Tylko radzę wielkich zapasów nie robić. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Jak z ubraniami. Moze bedzie wagowo mały ale brzusio na rozmiar większy, albo te najmniejsze będą dobre.
Pieluchy lepiej dopasowane mieć żeby nie było przeciekow- a u noworodka to jak pudding aż na plecy może przeplecieć, i często sie to zdąża [emoji85]
Za ciasne tez nie dobre z przyczyn oczywistych.

Lepiej wstrzymac się i kupić tylko "na rozruch".
W kazdej chwili mozna dokupić. A jak juz sprawdzone bedzie to przez neta można zamówić i na nastepny dzień mamy bez wychodzenia z domu.
Ja kupilam po 2 paczki Pure 1ki- 2-5kg oraz 2ki 4-8kg

@zoja81 mozesz mi podpowiedziec skad bierzesz wzory na buciki i sweterki?chodzi mi o szydelkowanie :) zamowilam sobie zestaw i teraz czekam az mi przyjdzie i bede dzialac :p ale nie wiem od czego zaczac i czy w ogole bede umiala :p
Wzory biore z pinteresta. Screen sobie robie i drukuje.
Sweterki to byl 'styl dowolny' - kawalek wzoru sukienki i reszta zmalpowana ze swetra dla doroslych.
Ja zaczynalam od okraglego kocyka :) dla wprawienia reki. Buciki sa fajne i szybko jest efekt. Wg mnie sweterek zostaw sobie na poxniej.
Ps. Sprawdzony wzor bucika moge Ci podeslac, poczatek sweterka i namiar na wxor dla doroslych tez 😀

@zoja81 dziekuje :) mozesz podeslac :) chcialam zaczac wlasnie od malutkich bucikow dla synka, a pozniej bede probowac kocyk itd. Nie wiem czy w ogole bede umiala :D kupilam szydelko 5mm, dobre bedzie?
Chyba za duze. Najladniejsze buciki wyszly mi z wloczki dedykowanej do szydelka 3 - 3.5. Na 5 nic nie robilam, ale moze wiekszym tez sie da.

To co ja kupowalam to wszystko na 'rozruch' potem tak jak piszesz jak nie stacjonarnie to z netu [emoji3]
Bede sobie racjonowac przyjemnosci zakupowe - kto mi zabroni? ;)
W przypadku pampersow pamietam że zakupiłam jak ma wojnę, a na 58 długości były juz o rozmiar większe potrzebne. I bujałam sie z tym, w końcu wyrzuciłam, bo jednak miejsca to troche zajmowało (neta jako takiego jak teraz wtedy nie było hehe)
Z całą resztą wiem że przesadziłam [emoji23][emoji23][emoji23] no bo "wtedy tego nie było" - to jeden z argumentów którym sie tłumacze. Wiec wszystko jeszcze przede mną. Juz mam swoje ulubione sklepy i sporo rzeczy w koszykach [emoji16][emoji16][emoji16]

Młody wlasnie sie obudził [emoji3] Przeskakuje mi wesoło z wnętrznościami [emoji85][emoji85][emoji85] ałajć

reklama
W przypadku pampersow pamietam że zakupiłam jak ma wojnę, a na 58 długości były juz o rozmiar większe potrzebne. I bujałam sie z tym, w końcu wyrzuciłam, bo jednak miejsca to troche zajmowało (neta jako takiego jak teraz wtedy nie było hehe)
Z całą resztą wiem że przesadziłam
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
no bo "wtedy tego nie było" - to jeden z argumentów którym sie tłumacze. Wiec wszystko jeszcze przede mną. Juz mam swoje ulubione sklepy i sporo rzeczy w koszykach
emoji16.png
emoji16.png
emoji16.png

Młody wlasnie sie obudził
emoji3.png
Przeskakuje mi wesoło z wnętrznościami
emoji85.png
emoji85.png
emoji85.png
ałajć
;) wlasnie dlatego ze nic pewnego nie wiadomo u mnie tak skromnie :)
moja Mala dala mi pospac az do teraz 😀
Jexdzi w brzuchu a ja w nadziei, ze nie pobudzi
pecherza poleze jeszcze do 7.30 /wtedy osiagne 5 godzin odpoczynku przed pobraniem probki moczu/ 😀

Do góry