reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

No dzisiaj mi się udało wstać 2 godziny wcześniej niż ostatnio, okład z kota chyba pomógł xd aaa obudziłam się w nocy wiele razy. No nie mogę spać w piżamie ze spodniami. Normalnie jakby mnie stado robali oblazlo tak mnie uda swedza.
Hmmm.... Ja od jakis 2 miesiecy nienawidze spodni. Chyba nigdy tak czesto w sukienkach nie chodzilam jak ostatnio ;)
Szkoda tylko ze zimno i rajstopy trzeba nosic poza domem...

reklama
Sluchajcie mam pytanie - troche wstydliwe zaznaczam.
Od czasu do czasu w nocy zdaza mi sie - tutaj problem z nazewnictwem - wyciek z piersi. Nieduzo i zauwazam bo plamy sie robia na koszuli. Zastanawia mnie czemu zawsze tylko z jednej? Czy to oznacza, ze druga bedzie klopot z karmieniem?
No i tak sobie mysle, ze to moze przez to, ze na tym boku czesciej leze i moze cos sie uciska?
Jak z tym u Was?

Hmmm.... Ja od jakis 2 miesiecy nienawidze spodni. Chyba nigdy tak czesto w sukienkach nie chodzilam jak ostatnio ;)
Szkoda tylko ze zimno i rajstopy trzeba nosic poza domem...
:D a rajtuzki też mnie w dupsko gryzą. Strasznie drażmi mi skórę mocno naprężony materiał. Dziś śpię w pizamie o kroju sukienkowym. Hyhy :D nie mąż się pyta czy coś się stało, że tak wcześnie wstałam bo 9 to przecież dla mnie środek nocy :D

Od czasu do czasu w nocy zdaza mi sie - tutaj problem z nazewnictwem - wyciek z piersi. Nieduzo i zauwazam bo plamy sie robia na koszuli. Zastanawia mnie czemu zawsze tylko z jednej? Czy to oznacza, ze druga bedzie klopot z karmieniem?
No i tak sobie mysle, ze to moze przez to, ze na tym boku czesciej leze i moze cos sie uciska?
Jak z tym u Was?
Hmmmm mi puki co nic nie cieknie;p czasem z pomiędzy skóry na sutku jak się czorchram bo swędzi wychodzi mi takie jakby ze środka coś podobne do nooo jak się pryszcza wyciśnie. :D najwidoczniej produkuje mleko w proszku :p Lżeje to jak się nasmaruje wazeliną/sudokremem- widać mam suche sutki. Wydaje mi się, że może tak być jak mówisz, może jedną bardziej uciskasz a może po prostu jedna już zaczęła pracować a druga się jeszcze nie rozbujała. Daj jej czas;p organizm to nie zegarek. Niektóre babki przecież mają np: jedną pierś większą o rozmiar od drugiej, albo inne cuda :)

Wstępnie też myślałam gromadzić zapasy pampersów i chusteczek już w okresie ciąży. Ale przemyślałam temat i stwierdziłam, że nie będę ryzykować, bo nie wiem jak dzidzia zareaguje na dane pieluszki. Więc na początek kupię kilka paczek danych pieluszek i sprawdzimy czy pupa dziecka je toleruje :)
Ja ma 2 paczki pampersów dwojek(180 sztuk) i 6 paczek chusteczek nawilżonych. Na początek starczy.

Hmmmm mi puki co nic nie cieknie;p czasem z pomiędzy skóry na sutku jak się czorchram bo swędzi wychodzi mi takie jakby ze środka coś podobne do nooo jak się pryszcza wyciśnie. :D najwidoczniej produkuje mleko w proszku :p Lżeje to jak się nasmaruje wazeliną/sudokremem- widać mam suche sutki. Wydaje mi się, że może tak być jak mówisz, może jedną bardziej uciskasz a może po prostu jedna już zaczęła pracować a druga się jeszcze nie rozbujała. Daj jej czas;p organizm to nie zegarek. Niektóre babki przecież mają np: jedną pierś większą o rozmiar od drugiej, albo inne cuda :)
;) u mnie produkcja 'mleka' w proszku w obu piersiach taka sama.
Tez smaruje.

Jak z tym u Was?

U mnie leci zwykle z prawej, a śpię na lewym boku, więc to raczej nie ma nic wspólnego z pozycją spania.

Macie już dziewczyny zalecenie od lekakrza aby zapisać się na zapis ktg? Mnie wczoraj lekarz powiedzial aby zapisac sie w szpitalu na 37tc na zapis ktg, dzwoniłam do szpitala i kiepsko z terminami i dopiero na 38tc mnie wcisneły i nie wiem czy to nie za późno...

reklama
Do góry