reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

reklama
Dlatego wolalam zapytac tych co maja juz doswiadczenie. [emoji3]
Tylko radzę wielkich zapasów nie robić. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Jak z ubraniami. Moze bedzie wagowo mały ale brzusio na rozmiar większy, albo te najmniejsze będą dobre.
Pieluchy lepiej dopasowane mieć żeby nie było przeciekow- a u noworodka to jak pudding aż na plecy może przeplecieć, i często sie to zdąża [emoji85]
Za ciasne tez nie dobre z przyczyn oczywistych.

Lepiej wstrzymac się i kupić tylko "na rozruch".
W kazdej chwili mozna dokupić. A jak juz sprawdzone bedzie to przez neta można zamówić i na nastepny dzień mamy bez wychodzenia z domu.
Ja kupilam po 2 paczki Pure 1ki- 2-5kg oraz 2ki 4-8kg

@zoja81 mozesz mi podpowiedziec skad bierzesz wzory na buciki i sweterki?chodzi mi o szydelkowanie :) zamowilam sobie zestaw i teraz czekam az mi przyjdzie i bede dzialac :p ale nie wiem od czego zaczac i czy w ogole bede umiala :p
Wzory biore z pinteresta. Screen sobie robie i drukuje.
Sweterki to byl 'styl dowolny' - kawalek wzoru sukienki i reszta zmalpowana ze swetra dla doroslych.
Ja zaczynalam od okraglego kocyka :) dla wprawienia reki. Buciki sa fajne i szybko jest efekt. Wg mnie sweterek zostaw sobie na poxniej.
Ps. Sprawdzony wzor bucika moge Ci podeslac, poczatek sweterka i namiar na wxor dla doroslych tez 😀

@zoja81 dziekuje :) mozesz podeslac :) chcialam zaczac wlasnie od malutkich bucikow dla synka, a pozniej bede probowac kocyk itd. Nie wiem czy w ogole bede umiala :D kupilam szydelko 5mm, dobre bedzie?
Chyba za duze. Najladniejsze buciki wyszly mi z wloczki dedykowanej do szydelka 3 - 3.5. Na 5 nic nie robilam, ale moze wiekszym tez sie da.

To co ja kupowalam to wszystko na 'rozruch' potem tak jak piszesz jak nie stacjonarnie to z netu [emoji3]
Bede sobie racjonowac przyjemnosci zakupowe - kto mi zabroni? ;)
W przypadku pampersow pamietam że zakupiłam jak ma wojnę, a na 58 długości były juz o rozmiar większe potrzebne. I bujałam sie z tym, w końcu wyrzuciłam, bo jednak miejsca to troche zajmowało (neta jako takiego jak teraz wtedy nie było hehe)
Z całą resztą wiem że przesadziłam [emoji23][emoji23][emoji23] no bo "wtedy tego nie było" - to jeden z argumentów którym sie tłumacze. Wiec wszystko jeszcze przede mną. Juz mam swoje ulubione sklepy i sporo rzeczy w koszykach [emoji16][emoji16][emoji16]

Młody wlasnie sie obudził [emoji3] Przeskakuje mi wesoło z wnętrznościami [emoji85][emoji85][emoji85] ałajć

reklama
W przypadku pampersow pamietam że zakupiłam jak ma wojnę, a na 58 długości były juz o rozmiar większe potrzebne. I bujałam sie z tym, w końcu wyrzuciłam, bo jednak miejsca to troche zajmowało (neta jako takiego jak teraz wtedy nie było hehe)
Z całą resztą wiem że przesadziłam
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
no bo "wtedy tego nie było" - to jeden z argumentów którym sie tłumacze. Wiec wszystko jeszcze przede mną. Juz mam swoje ulubione sklepy i sporo rzeczy w koszykach
emoji16.png
emoji16.png
emoji16.png

Młody wlasnie sie obudził
emoji3.png
Przeskakuje mi wesoło z wnętrznościami
emoji85.png
emoji85.png
emoji85.png
ałajć
;) wlasnie dlatego ze nic pewnego nie wiadomo u mnie tak skromnie :)
moja Mala dala mi pospac az do teraz 😀
Jexdzi w brzuchu a ja w nadziei, ze nie pobudzi
pecherza poleze jeszcze do 7.30 /wtedy osiagne 5 godzin odpoczynku przed pobraniem probki moczu/ 😀

Do góry