reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

My o pierwszą ciążę staraliśmy się pół roku (wtedy wydawało mi się że to długo). Z drugą było tak, że ledwo zaczęliśmy, już była🙂 aż mąż trochę żałował że nie mógł dłużej potrenować😄 No a teraz, z trzecią, to jakby organizm zapomniał o co chodzi...Stąd między dziewczynkami a synkiem będzie 10 i 12 lat.
Ale zbliżenie w ciazy tez jest mega :p musiałaś odpocząć trochę zeszło ale fajno ze jest ;-)

reklama
Właśnie przeglądam też Vlogera na YT, który analizuje składy kosmetyków już tak ogólnie. No Ziaje zrównał z ziemią, że ma faktycznie tak jak pisze jagody goi ale w śladowej ilości a w dodatku ładuje tyle chemii.. No ja sama się na włąsnej skórze przekonałam, jak mi zsypało twarz jakieś cholerstwo masakra, pół bordy czerwone swędzące w wielkich bomblach.
Moje znajome bardzo chwalily ziajke i mi mowily żeby kupić ale ja kupiłam inne z linomagu

Właśnie przeglądam też Vlogera na YT, który analizuje składy kosmetyków już tak ogólnie. No Ziaje zrównał z ziemią, że ma faktycznie tak jak pisze jagody goi ale w śladowej ilości a w dodatku ładuje tyle chemii.. No ja sama się na włąsnej skórze przekonałam, jak mi zsypało twarz jakieś cholerstwo masakra, pół bordy czerwone swędzące w wielkich bomblach.
Ooo ja w styczniu na urodziny od koleżanki dostałam zestaw z ziaji okrutnie cytrynowy czy coś takiego... 3 tygodnie walczyłam ze swędzącymi rękami. Nikomu nie polecam

Ale zbliżenie w ciazy tez jest mega :p musiałaś odpocząć trochę zeszło ale fajno ze jest ;-)
Pewnie że fajnie🙂 dziewczyny odchowane, czuję się jakby to moja pierwsza ciąża była, nic nie pamiętam jak to było😀
A i zapomniałam dodać że w czasie tych długich starań i momentów zwątpienia dorobiliśmy się 2 kotów, właśnie żeby zagłuszyć instynkt macierzyński.

Pewnie że fajnie🙂 dziewczyny odchowane, czuję się jakby to moja pierwsza ciąża była, nic nie pamiętam jak to było😀
A i zapomniałam dodać że w czasie tych długich starań i momentów zwątpienia dorobiliśmy się 2 kotów, właśnie żeby zagłuszyć instynkt macierzyński.
Hehe czyli coś jednak w tych zwierzach jest 😀😀 no to fajnie dzieciaki pomogą przy maluszku .super😊

Moje żądze ewoluowały przez lata, zaczęło się od 2 kotów, potem przyniosłam do domu mysz, potem papużki, potem króliczka, potem tchórzofretkę i w międzyczasie chomiki syberyjskie. Myszy to wiadomo zyja krotko, chomik sie jeden trzymal:D 4 lata, papugi ktos mi chyba zajumal bo trzymalam w ogrodzie, a chodowle fretek to teraz moi rodzice sobie urzadzili. Ja zostalam przy kotach i krolikach ale nigdy nie krylam sie z tym, ze wolalabym bardziej ludzkie dziecko:p Sąsiadka sie smiala ze tak powtarzalam od 6 lat ze jeszcze dziecka mi brakuje i sie doczekalam nareszcie.

Ooo ja w styczniu na urodziny od koleżanki dostałam zestaw z ziaji okrutnie cytrynowy czy coś takiego... 3 tygodnie walczyłam ze swędzącymi rękami. Nikomu nie polecam
No dokładnie ja robiłam 2 podejścia. Za pierwszym moje ryło użądził super łagodny peeling enzymatyczny z liśćmi manuka. :D Dzięki wielkie, za męki jakie przezyłam i to jeszcze na twarzy. Drugie podejscie bylo calkiem nie dawno.... Tak do roku czasu temu. Byłam w ziaji po wazeline. Dostałam pierdyliard próbek. OK wybrałam sobie krem nawiżający do skóry alergicznej. Nastepnego dnia troche mnie piekla twarz i byla sztywna no ale zdarza sie. Jak mnie Łukasz i matka zobaczyli pytali się co mi się stało, a tam w lustrze widze jakby poparzenia chemiczne. No cala twarz w czerwonych plamach. Nigdy wiecej. Dziecka tym bardziej nie narażę.

reklama
To ja tylko pieska ale od małego była ze mna pamietam jak spała w pudełku i co wstala to sikala ale nigdy w pudelko tylko obok pozniej ja uczylam schodzić po schodach i na szelkach później smycz ;-) a teraz biega bez smyczy

Do góry