reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2020

No dokładnie ja robiłam 2 podejścia. Za pierwszym moje ryło użądził super łagodny peeling enzymatyczny z liśćmi manuka. :D Dzięki wielkie, za męki jakie przezyłam i to jeszcze na twarzy. Drugie podejscie bylo calkiem nie dawno.... Tak do roku czasu temu. Byłam w ziaji po wazeline. Dostałam pierdyliard próbek. OK wybrałam sobie krem nawiżający do skóry alergicznej. Nastepnego dnia troche mnie piekla twarz i byla sztywna no ale zdarza sie. Jak mnie Łukasz i matka zobaczyli pytali się co mi się stało, a tam w lustrze widze jakby poparzenia chemiczne. No cala twarz w czerwonych plamach. Nigdy wiecej. Dziecka tym bardziej nie narażę.
To ja nie wiem co te moje baby tak chwala jak tu nie ma co chwalić 😕

reklama
Naogladalam sie filmikow na youtoube - szczegolnie te o nawale pokarmowym zrobily na mnie wrazenie wiec przestalam zwlekac [emoji12]. Skoro i tak ma byc ciezko to odrobina luksusu sie przyda ;).
Ja po 21 latach robie zakupy. Dlatego lista idealnie dopracowana bo kupilabym najchetniej wszystko. A tak sobie ustawilam limit i tego sie trzymam heheh
Chociaż i tak każdy mc naciagam o kilka tys i w grudniu chyba przestane liczyć heheh Kilka rzeczy mi tylko zostało. Więc staram sie juz nie wchodzić na strony najbardziej kuszące...
No pewnie zawsze to jakieś udogodnienie przy nawale pokarmu . żeby maleństwo było zdrowe reszta się ułoży [emoji4][emoji16]
Tez kupiłam laktator na wszelki wielki. Za pierwszym razem mialam mleczarnie dosłownie. Kazdy ruch ręką i przecieki, a raczej fontanna
A o sudokremie tez słyszałam ze nie za fajny jest. Ja pamiętam jak jeszcze moj brat byl maly to mama miala kosmetyki z penatena super były.
Sudokrem tez kiedys uzywalam hehe
My o pierwszą ciążę staraliśmy się pół roku (wtedy wydawało mi się że to długo). Z drugą było tak, że ledwo zaczęliśmy, już była[emoji846] aż mąż trochę żałował że nie mógł dłużej potrenować[emoji1] No a teraz, z trzecią, to jakby organizm zapomniał o co chodzi...Stąd między dziewczynkami a synkiem będzie 10 i 12 lat.
Pewnie że fajnie[emoji846] dziewczyny odchowane, czuję się jakby to moja pierwsza ciąża była, nic nie pamiętam jak to było[emoji3]
A i zapomniałam dodać że w czasie tych długich starań i momentów zwątpienia dorobiliśmy się 2 kotów, właśnie żeby zagłuszyć instynkt macierzyński.
Ja sie czuje jak nastolatka w ciąży. Pierwsza jakby jej nigdy nie było. Wszystko jest nowością i oczekiwane wiele wiele lat.. a starania pełną parą 12 cykli. Odpuściłam i tadaaammmm

Teraz w sklepach jest tyle cudnych rzeczy że dostaję oczopląsu. Mam listę ale jak wczoraj pojechaliśmy na zakupy stanęłam przed półką z kosmetykami i się rozpłakałam. Aż mi wstyd. Nie mogłam dię zdecydować. Hormony czy co😉 Mąż wybrał Hipp😉 Nie wiem czy dobrze, ale na pewno dość drogo.

Teraz w sklepach jest tyle cudnych rzeczy że dostaję oczopląsu. Mam listę ale jak wczoraj pojechaliśmy na zakupy stanęłam przed półką z kosmetykami i się rozpłakałam. Aż mi wstyd. Nie mogłam dię zdecydować. Hormony czy co😉 Mąż wybrał Hipp😉 Nie wiem czy dobrze, ale na pewno dość drogo.
Jak nic hormony... Ja wczoraj wieczorem się popłakałam bo zobaczyłam jak mój mąż powiesił dziecięce pranie. Jedno nachodzące na drugie, nie strzepane no mało go nie zabiłam. Sama idealna nie jestem a tego wczoraj nie mogłam przeżyć. Dziś go przepraszałam bo mi głupio było, nie wiem co się ze mna dzieje więc tłumacze że to hormony

Jest wszystkiego pelno do wyboru. W naszym stanie to normalnie hormony. Ja sie uryczalam jak bóbr na bajce z chrzesniakiem 😂😂😂😂

Teraz w sklepach jest tyle cudnych rzeczy że dostaję oczopląsu. Mam listę ale jak wczoraj pojechaliśmy na zakupy stanęłam przed półką z kosmetykami i się rozpłakałam. Aż mi wstyd. Nie mogłam dię zdecydować. Hormony czy co[emoji6] Mąż wybrał Hipp[emoji6] Nie wiem czy dobrze, ale na pewno dość drogo.
Moj tez wybiera wszystko z górnej półki. Heheheh a to ponoc my jesteśmy rozrzutne [emoji6]
Ja staram się już omijać wszystkie sklepy nawet tym bardziej netowe

reklama
Moj tez wybiera wszystko z górnej półki. Heheheh a to ponoc my jesteśmy rozrzutne [emoji6]
Ja staram się już omijać wszystkie sklepy nawet tym bardziej netowe
Ja każdy zakup przemyśle, jeszcze dużo czytam czy to się aby napewno przyda a mój ma faze na wszystko, szczególnie na to co z górnej półki... On jakby sam miał decydować to już bym miała masę gadżetów i brak miejsca w domu ;)

Do góry