reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej dziewczyny,
o ile jeszcze ktoś tu zagląda [emoji14] Jak tam ułożenie waszych pociech? Bo ja mam wrażenie że Mój Janek zrobił mi psikusa i dwa dni temu przekręcił się z główkowego na ... poprzeczne :/ A to koniec 35 tygodnia. Spotkanie z położną mam dopiero w poniedziałek, ale wydaje mi się że się nie mylę i wyczuwam główkę z prawej strony brzucha i pupę z lewej. Jestem ciekawa jaka jest szansa że jeszcze mu się odwidzi, a już się napaliłam na poród w wodzie =="
Hej [emoji4] mój mały od dawna główką w dół, ale to bez znaczenia. Dzieci potrafią obrócić się dzień przed porodem albo nawet w tym samym dniu [emoji57] także się nie przejmuj za bardzo.

A tak apropos porodu w wodzie - położna nam ostatnio mówiła, że też nie każdy może w wannie rodzić. Trzeba dobrze sobie radzić z bólem i ze skurczami, nie można uciekać pupą z wody jak jest skurcz, bo jeśli dziecko nawet najmniejszą powierzchnią ciała "dotknie" powietrza, to weźmie pierwszy oddech w wodzie. Nie chcę straszyć, tylko się dzielę, bo ja o tym nie miałam pojęcia [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zrobiłam spory research na temat tych porodów w wodzie i wydaje mi się że była by to całkiem okej opcja. Nie wiem jak to jest z radzeniem sobie z bólem, słyszałam że poród w wodzie jest o tyle spoko że właśnie mniej boli i jest mniejszym szokiem dla dziecka. Co do uciekania z wody pod czas skurczu to prawda, położna zwróciła na to uwagę ale też mówiła że one od tego właśnie są żeby rodzącą kontrolować i zwracać na to uwagę.

Już czuje że dzidzia znowu się zaczyna przekręcać... teraz jest bardziej na skos, a już miałam takie wrażenie że nie ma miejsca O__o

Miałam zastój w nerce i wstawili mi do moczowodu to paskudztwo :/ nikomu nie życzę... Ja się z tym męczę od 16 tygodnia (obecnie jest 32).
O kurcze. Współczuję o_O Po porodzie nadal będziesz musiała to mieć?
@Paskudztwo a na kiedy masz termin? SN czy CC?
Na 15.01.2018. Jakoś tak :D Póki co nastawiam się na SN. Nie mam wskazań do CC i chciałabym naturalnie urodzić :)

A jak u Ciebie?

@lisianna91 u mnie mała główką w dół, ale czasem się obraca i później wraca. Mam nadzieję, że będzie ładnie ułożona główkowo :)

A zmieniając temat. Ogarnęłyście już jak będziecie maluchy kłaść spać? My mamy nadzieje że przynajmniej pierwsze miesiące maluch będzie spał w koszu mojżeszowym i mamy już gotowy przy łóżku naszym. Mam jednak spory problem z wyborem czym dziecko przykryć. Naczytałam się o zabójczych kołderkach i postanowiłam kupić owijaki ale one wydają mi się strasznie cienkie, a wreszcie będzie to zima :( Na co Wy się decydujecie?

A zmieniając temat. Ogarnęłyście już jak będziecie maluchy kłaść spać? My mamy nadzieje że przynajmniej pierwsze miesiące maluch będzie spał w koszu mojżeszowym i mamy już gotowy przy łóżku naszym. Mam jednak spory problem z wyborem czym dziecko przykryć. Naczytałam się o zabójczych kołderkach i postanowiłam kupić owijaki ale one wydają mi się strasznie cienkie, a wreszcie będzie to zima :( Na co Wy się decydujecie?
W rożku.
Córka pierwsze miesiące też spała w rożku. Kolderek, ochraniaczy i całej reszty zaczęłam używać jak miałam około rok, bo się panicznie boję śmierci łóżeczkowej

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W lozeczku... W różku. Ewentualnie spiworku :)

reklama
Hej :) Ja kupiłam kołderki ale jak trochę o tym poczytałam to myślę, że moje dziewczyny będą spały w rożkach. Jak im nie będzie odpowiadać to kupię śpiworki albo otulacze.

Do góry