reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@dreamscometrue tak sobie mysle, że jesteś niesamowicie silną babeczką :)
Wręcz odwrotnie....siłę czerpię od bliskich mi osób, takie jak ja mam wsparcie to każdemu bym życzyła....ahh ta ciąża az sie wzruszylam i mam świeczki w oczach [emoji6] sama nie dałabym rady naprawdę. Mam wrażenie że moja córka jest bardzo silna mimo, że nie ma idealnych warunków to pięknie się rozwija i oby tak dalej

---23tc---

@Picadilly może nie do końca na temat ale wyprawkę do szpitala higieniczna i lekowa większość dziewczyn poleca w aptece internetowej Gemini. Fotelik będę mieć używany od rodziny maxi cosi ale dość nowy, poprzedni użytkownik dopiero co skończył roczek [emoji6] wózek ufff juz mam [emoji6]

---23tc---
My też już mamy wózek i całe szczęście bo im więcej czytałam tym mniej wiedziałam ;). Wydaje się, że ma to czego potrzebujemy, m.in. pompowane koła, opinie ma dobre no i bardzo lekko się prowadzi w porównaniu z tymi, które próbowałam. Będzie dobrze ;).
Jeżeli chodzi o foteliki to myśleliśmy o maxi cosi z bazą ale okazało się, że cybex z bazą jest lepszy do naszego samochodu i bardziej stabilny a testy wypadają bardzo dobrze.
Nie wiem np. jaki materacyk kupić do łóżeczka. Myślałam o lateksowym ale jeszcze się zastanawiam.

My też już mamy wózek i całe szczęście bo im więcej czytałam tym mniej wiedziałam ;). Wydaje się, że ma to czego potrzebujemy, m.in. pompowane koła, opinie ma dobre no i bardzo lekko się prowadzi w porównaniu z tymi, które próbowałam. Będzie dobrze ;).
Jeżeli chodzi o foteliki to myśleliśmy o maxi cosi z bazą ale okazało się, że cybex z bazą jest lepszy do naszego samochodu i bardziej stabilny a testy wypadają bardzo dobrze.
Nie wiem np. jaki materacyk kupić do łóżeczka. Myślałam o lateksowym ale jeszcze się zastanawiam.
Ja mam w komplecie z lozeczkiem materac i zobaczę jego jakość mam nadzieję że nie będzie potrzeby zmieniać. Btw. łóżeczka jeszcze nie mam ale mam zaplanowane które biorę

---23tc---

@dreamscometrue wpisałam już, na 22.09 wizytę :)

@Picadilly ja zamówiłam koszule z tego sklepu : Link do: ➤ Odzież Ciążowa Online | KLIMEX ale widziałam też wiele ładnych koszul na allegro i nie za miliony monet :) Mnie po protu odrzucają te wszystkie koszule w misie, żyrafy, kolorowe w motylki etc, bo jako matka wolę sie czuć równie kobieco a nie jak przedszkolak :) No i ja nie kupuję koszul na guziki,bo za każdym razem mnie irytowały przy rozpinaniu i nie chciało mi sie ich nigdy zapinać...wiec wyglądałam jak mamlas :D teraz zaopatrzyłam się tylko w takie elastyczne, odchylane na piersiach.
Z wyprawki dla siebie mam jeszcze muszle laktacyjne :D Także bogato :D

Mnie Whisbear w ogóle nie przekonuje, ale np gryzak- żyrafa Sophie jest u mnie na liście "must have" :) Nie wiem,co ona w sobie ma, ale dla wielu niemowląt to jedyna słuszna gryzawka- mój młodszy ją cmokał ile się da, dostał ja w prezencie. Później ja obdarowałam nią kilka niemowląt i te mamy też zachwalały. Nie wiem, może to ten zapach, czy może smak (nie próbowałam :D), ale teraz też nie odmówię jej mojemu małemu :)
A jaki bierzesz rozmiar? No bo może się okazać, że trafi się do szpitala nawet kilka dni przed porodem to rozmiar chyba musi być jakiś większy...A taką do karmienia bierzesz w swoim rozmiarze sprzed ciąży? No i w jakim rozmiarze szlafrok? Nie wiem jak ogarnąć sprawę brzucha po prostu ;)

Dziewczynki kiedy robi się krzywą cukrową? 24tc? Ostatnio jem bardzo dużo słodyczy dużo pije wody i drugi dzień z rzędu musiałam położyć się w dzień mimo przespanej w miarę nocy i zaczynam się obawiać co z cukrem. Sama muszę sobie radzić, moja lekarka kazała mi iść w pt na wyniki morfologii i krwi na pół zgieta pojechalam, wyslalam jej wyniki zero odzewu dzisiaj wyslalam wynik posiewu, bo mówiła, żeby wysłać i cisza wrrrr. Ja rozumiem, ze jest zajęta, ale info, że otrzymała mogłaby chociaż wysłać....

---23tc---
21.-26. Tc. Najczęściej koło 24, ale możesz spokojnie już robić. Mi gin zlecił przed kolejną wizytą, która za tydzień a to będzie 23.tc. Idę na badania w piątek i będę pić tego drina...
Hej dziewczyny :)

Ja się jeszcze za bardzo w temat fotelika nie wgłębiałam i jak niektóre z Was trochę mnie to przeraża :o jedyne co wiem to, że będziemy pewnie kupowali nowy. Mam możliwość otrzymania fotelika maxi Cosi po dziecku w rodzinie i mam 100% pewności że nie brał udziału w żadnej kolizji, ale kupiony był 4 lata temu więc chyba zbliża się do granicy terminu ważności :/

Póki co coraz mocniej interesujemy się wózkami. Zanalazłam fajną stronkę z recenzjami wózków , a tutaj jest nawet ranking
Link do: Ranking 15 najlepszych wózków 2017

Ja co prawda nadal mam ogromne wątpliwości i mętlik w głowie ale może którejś z Was się przyda ;)

Widziałam też , że dzisiaj jest promocja -25% na misia szumisia wishbear z okazji urodzin :) my jeszcze się zastanawiamy czy kupować, ale jak ktoś jest zdecydowany to zawsze parę groszy w portfelu zostaje ;)

Powoli zaczynam też interesować się swoją wyprawka do szpitala [emoji14] czy któraś z Was może polecić jakieś ładne i w miarę przystępne cenowo koszule do karmienia i porodu?
Ja będę zamawiać na szykownamama.pl Ceny nie zwalają z nóg i też są wzory bez misiów, kwiatków etc [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry