Mama trójki dzieci i rozmiar s zazdro i szacunJa wszystko biorę w rozmiarze S, przed ciążą miałam XS, a te do karmienia i ciążowe rzeczy są w sumie przystosowane do normalnych rozmiarów, tylko że jest miejsce na brzuszek Z resztą to bawełna z domieszką elastanu, więc rozciągliwe- wtedy mo Jeśli nie tyjesz ponad normę, to bym nie szalala z rozmiarami. W każdym sklepie masz też podane rozmiarówki, a w nich wymiary w cm, zmierz się centymetrem krawieckim i na jego podstawie kupuj
A co do tematu "po" też zamówiłam S. O ile przy ostatnim dziecku w swoje spodnie sprzed ciaży wbiłam się co prawda po 3 tygodniach od porodu, o tyle z górą wypelniona mlekiem te XS-ki do karmienia i tak mi się rozchodziły Nawet jeśli nie planujesz karmić piersią, to produkcja mleka też nie zanika od razu, więc na początek i tak lepiej wziąć rozmiar większą od rozmiaru sprzed ciaży Poza tym zostaje też kwestia brzuszka- sa kobiety, które go po prostu gubią zaraz, a są, którym to zajmuje nieco więcej czasu Nie ma sensu czuć się jak kiełbaska w za ciasnej koszulce
---23tc---