reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny właśnie skończyłam czytać posty. Strasznie dużo tego się nazbierało, ale fajnie się was czyta. Ja w łóżeczku leżę i pewnie znów nie będę mogła zasnąć. Jutro rano połówkowe strasznie się stresuje.
Co do teściowej to bardzo wam współczuję. Moja jest super. Skromna kobieta po przejściach, schorowana ale przemiła babeczka. Jedyny minus cmocha też papierosy a najgorsze że te robione które strasznie śmierdzą. Hmm trochę ja usprawiedliwiam bo sama paliłam. Mam nadzieję że już nie wrócę do nałogu.
@Lovi23 cudne psiaki ja też kocham zwierzęta a psy szczególnie . Jakieś 2 lata temu zdechła mi suczka która była z nami 18 lat. Kochana, a ja ciągle nie mam nowego. Nie mogę się jakoś zdecydować. Mieliśmy brać teraz na lato i tak zleciało , teraz ciąża.
Zadziej pisze i nadrabiam czytanie bo z mężem jak wraca z pracy płot robimy. Stawiamy nowe ogrodzenie, wczoraj zalewalismy fundament, ., Jutro mamy mieć dostawę bloczków itd. Samopoczucie ogólnie ok. Tylko ciągle słodycza mi się chce :-D. Dzidziuś ruchliwy w koncu także @Jolen26 nic się nie martw ja też długo czekałam na ruchy a u mnie druga ciąża więc mialy być szybciej, a wcale nie były. Niedługo na pewno poczujesz :);)
Żądło piszę więc wszystkim Wam życzę wszystkiego dobrego, samych dobrych wieści na wizytach i dobrego samopoczucia :);-) ;)

reklama
Dziewczyny mam szkołę rodzenia[emoji6] od 18września lub 19tego [emoji6]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Ja też już się zapisałam, ale u mnie rozpoczyna się dopiero 13 października. Mam nadzieję, że coś pożytecznego z niej wyniosę [emoji4] A co do zajęć to co tydzień w piątki o 18. Było kilka grup do wyboru, ale ta njabardziej mi odpowiadała.

Byłam u diabetolog, ogolnie super kobitka taki lekarz z powołania, świetnie wszytko tłumaczy i wogole każdy powinien tak przejmować się pacjentem :)
Teraz do rzeczy, no niestety cukrzyca ciążowa jest, na obecną chwilę dostałam glukometr, kupiłam paski i ścisła dieta i kontrola do końca ciazy. Zobaczymy co będzie wychodziło i wtedy się okaże czy insulina też czy nie. Jakby coś się działo mam dzwonić do niej, jak czegoś nie wiem to też ;)
Powiem wam że jak mi zaczęła tłumaczyć po.co, na co i jaki to wszystko ma.wplyw na dzidzie to aż świeczki w oczach miałam i się przestraszylam...
To dobrze,że Ci wytłumaczyła co i jak. Trzeba się naprawdę mocno pilnować, jeść mniej ale i zupełnie inaczej niż dotąd. Dała ci jakieś przykładowe menu?
W weekend chce jechać do Ikei, to chyba nie bedzie zbyt duży wysiłek jak co kilka kroków spocznę na kanapie??

Dla mnie Ikea w weekend to zawsze jest wysiłek [emoji12]

Cholera! Znowu troche krwi... :-( mialam zatwardzenie i sie napinalam. Po podtarciu trochd krwi plus rozowe plamki. Na patyczku tez troche :-(

Zalamka

Ojej. Może od wysiłku pękła jakas żyłka?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też już się zapisałam, ale u mnie rozpoczyna się dopiero 13 października. Mam nadzieję, że coś pożytecznego z niej wyniosę [emoji4] A co do zajęć to co tydzień w piątki o 18. Było kilka grup do wyboru, ale ta njabardziej mi odpowiadała.
Ja znalazłam zajęcia 2 x w tygodniu po 1,5-2 h przez 3 tygodnie, na każdych zajeciach część teoretyczna i praktyczna. Czekam na zapisy na termin z przełomem października i listopada, tak żeby nie kolidowało z pracą B. Teraz się zaczynam strachac, że za późno się decyduje.

Po wizycie po raz 3 potwierdzony chlopak,wszystko w jak najlepszym porzadku,ulozony glowka w dol,bardzo sie ciesze :O

Co do tesciowych moja byla razem z tesciem alkoholikami i dlugo sie nimi nie nacieszylam obydwoje juz nie zyja...takze z rodziny M zostal przyrodni brat rowniez pije wiec mamy rzadki kontakt...na szczescie moja mama i rodzina wynagradzaja mojemu M brak wlasnej ;-)

Jolen-lada chwila poczujesz dzidzie ja w 1 ciazy poczulam miedzy 20-21 tydz nie martw sie;-) ;)

Przykro sie czyta o takich przykrosciach ktore sa sprawiane przez najblizszych najlepiej skupic sie na wlasnej rodzinie i szczesciu a z takimi ludzmi jak najrzadziej.

Z gory przepraszam za brak polskich znakow ale mam niemieckie menu w tel.

Dobrej nocy mamusie,gratulacje wizyt:rolleyes:

To dobrze,że Ci wytłumaczyła co i jak. Trzeba się naprawdę mocno pilnować, jeść mniej ale i zupełnie inaczej niż dotąd. Dała ci jakieś przykładowe menu?

Dla mnie Ikea w weekend to zawsze jest wysiłek [emoji12]

Ojej. Może od wysiłku pękła jakas żyłka?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak dała przykładowe menu, opowiedziała i wytłumaczyła dużo. Siedziałam u niej jakieś 40 min i ona gadała i gadała jakbym na wykładzie była. Ale tak fajnie tłumaczyła. Już połowę pozapominalam ale coś tam w głowie jest

reklama
Do góry