reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja się cieszę, że my imię już mamy z głowy [emoji3] chociaż tyle... moja mama też już chyba się przyzwyczaila, bo pyta jak się IGŁA czuje [emoji3] ale jeszcze przymykam na to oko- mam nadzieję,że po porodzie będzie normalnie zwracac się do wnuczki [emoji3]

:D

Załączniki

• 20614426_1711939178835684_529198406_n.jpg
    20614426_1711939178835684_529198406_n.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 76
Widziałam to w lżejszej wersji "ilu nie lubisz" nawet dziś cytowałam to swejemu tacie Wspominając jak baardzo odmienne gusta mamy z towarzyszem życia ... Jest trochę czasu, więc któreś, jakoś się utrze ;)

@piorko ja to zawsze mialam piersi dosc duze jak na swoja figure a teraz momentami sie zastanwiam czy mogo peknac hehe[emoji23]

@angelka no tez mniej wiecej podobnie liczylam hihi,teraz mamy tez o 1/3 wiecej krwi w organizmie jak dobrze zapamietalam takze to tez swoje wazy[emoji4]
Mi w talii z 2-3 tyg temu przybylo z 5-6 cm ale tak sobie mysle,ze moze narzady sie przesuwaja juz powoli.
Teraz sie boje zmierzyc bo zawsze mialam ok61-62 cm i jak przekrocze 70 to pewnie padne na zawal[emoji12]
Ja bym stawiala na sudocrem,bepanthen,ew jest jakas masc co plami na zolto ubranka ale nie pamietam nazwy[emoji4]

Podobno pieluszki bambusowe na lato sa super,bo dzidzi sie nie poci,wiecie jak podlozyc np miedzy siebie podczas karmienia czy cus [emoji4]ale nie wiem jak cenowo ,jeszcze nie sprawdzialam[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, ja dzisiaj planuje odpoczywac w domku i przynioslam prace z pracy wiec musze to zrobić.
Odnosnie kosmetykow dla dziecka, my uzywalismy bephanten na codzien. Nie cierpie sudokremu. Robi sie skorupa i ani tego z pachwinek nie dalo sie wymyc. Na odparzenie uzywalismy linomagu. Jak dla nas byl super. I do pielegnacji kosmetyki nivea.
Xssenia daj znac jak u Ciebie!
Milego dnia !

Hej dziewczyny, ja dzisiaj planuje odpoczywac w domku i przynioslam prace z pracy wiec musze to zrobić.
Odnosnie kosmetykow dla dziecka, my uzywalismy bephanten na codzien. Nie cierpie sudokremu. Robi sie skorupa i ani tego z pachwinek nie dalo sie wymyc. Na odparzenie uzywalismy linomagu. Jak dla nas byl super. I do pielegnacji kosmetyki nivea.
Xssenia daj znac jak u Ciebie!
Milego dnia !
U nas też Linomag na co dzień po kąpieli a Nivea kosmetyki super zapach :) Bephanten nam niebpodpasowal jakoś nie widziałam żadnego efektu a sudocrem używałam na oparzenia i był ok.

U nas nadal młoda chora i goraczkuje więc nadal siedzimy w domu. Zwariować idzie ;)

Tak zostawili mnie.
Najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy, sama wiem ze swojego przykładul, że pomimo że to pobyt w szpitalu to byłam spokojniesza i sytuacja się sama normowala
Veronique dużo odpoczywaj, wiem że ciężko tak leżeć ale to pomaga. Tak jak dziewczyny pisały już wcześniej -odpoczywajcie ile tylko możecie i chcecie, bo potem to będzie luksus 3mam za Was✊ będzie dobrze tylko Mamuśki pozytywne myślenie.
Co do wyprawki to w szpitalach przeważnie są listy co trzeba mieć, a na'potem' to np ubranka ja kupowałam na roz.62 bo synek był duży i wiedziałam że lepsze trochę większe niż za ciasne. Pielęgnacja to same zobaczycie lepiej nie kupować za dużo, jeżeli mogę doradzić zerknijcie na blog sroka o -tam może znajdziecie coś pomocnego.
Miłego dnia dla wszystkich

Ostatnia edycja:
reklama
Najważniejsze że jesteś pod opieką lekarzy, sama wiem ze swojego przykładul, że pomimo że to pobyt w szpitalu to byłam spokojniesza i sytuacja się sama normowala
Veronique dużo odpoczywaj, wiem że ciężko tak leżeć ale to pomaga. Tak jak dziewczyny pisały już wcześniej -odpoczywajcie ile tylko możecie i chcecie, bo potem to będzie luksus 3mam za Was✊ będzie dobrze tylko Mamuśki pozytywne myślenie.
Co do wyprawki to w szpitalach przeważnie są listy co trzeba mieć, a na'potem' to np ubranka ja kupowałam na roz.62 bo synek był duży i wiedziałam że lepsze trochę większe niż za ciasne. Pielęgnacja to same zobaczycie lepiej nie kupować za dużo, jeżeli mogę doradzić zerknijcie na blog sroka o -tam może znajdziecie coś pomocnego.
Miłego dnia dla wszystkich

Dziękuję bardzo.
Boję się myśleć o wyprawach i innych rzeczach dla dziecka. W sensie oglądać i kupować, jakiś taki ogólny mam strach. Byłam oglądać wózki dwa razy, a później wpadłam w jakiś dziwny dół, że myślę o wózku a tu macica wariuje...

Do góry