reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Czy nalezy stosować kremy przeciwodparzeniom typu nivea i inne drogeryjne, czy dopiero w razie pojawienia się odparzeń zaatakować je sudocremem?
Takie proste rzeczy, a przeglądając strony z akcesoriami i kosmetykami dziecięcymi zaczynam zastanawiać się nad najprostrzymi rzeczami, np. ile pieluszek tetrowych zamówić :D
O wlasnie dobre pytanie... też chętnie się dowiem [emoji3]

W ogóle to macie jakąś fajną ściage co potrzeba żeby zabrać się za tą wyprawke ? Ja mam wrażenie,że w każdej piszą co innego [emoji3]

O wlasnie dobre pytanie... też chętnie się dowiem [emoji3]

W ogóle to macie jakąś fajną ściage co potrzeba żeby zabrać się za tą wyprawke ? Ja mam wrażenie,że w każdej piszą co innego [emoji3]

Gdzieś już tu była podawana jakaś przykładowa. Wydaje mi się, że o ile są jakieś sugestie to i tak wszystko "wychodzi w praniu" . Pieluszek na razie wpisałam 10 i 10 flanelowych dokupię, albo innych... mam gdzieś jakieś 3 takie milusie i 10 malutkich takich muślinowych zakupionych juz 2 miesiace temu na ali, myślę, że starczy.

Niby to wszystko już przerobiłam, ale po 7 latach została luka... ponad to odnosze wrażenie, że wiele się zmieniło, przede wszystkim moja świadomość i nie chcę dac sią złapać w marketingową i farmaceutyczną pułapkę, która może zrobić więcej szkody niż pożytku....

Czy nalezy stosować kremy przeciwodparzeniom typu nivea i inne drogeryjne, czy dopiero w razie pojawienia się odparzeń zaatakować je sudocremem?
Takie proste rzeczy, a przeglądając strony z akcesoriami i kosmetykami dziecięcymi zaczynam zastanawiać się nad najprostrzymi rzeczami, np. ile pieluszek tetrowych zamówić :D
Ja używałam wieczorem po kąpieli Linomag na pupę, w sumie przy starszej i młodszej

Ja kupilam 5 flanelowych, 10 tetrowych i 5 kolorowych tetrowych, ladnych do lekarza itp. W razie potrzeby dokupie. A w razie czego mamy suszarke do ubran wiec w ciagu dnia mozna wyprac i wysuszyc. W ogole sie zastanawiam bo suszarka masza ma funkcje suszenia "baby" czyli wysoka temperatura suszenia, aby pozabijac zarazki, prasowac juz nie trzeba, bo ciuchy po suszarce sa mieciutkie. Zastanawiam sie tylko czy ciuchy wytrzymaja ta tempetature [emoji23]

Ja nie stosuję żadnych drogeryjnych kosmetykow bo mój młodszy ma AZS i uczulenie na wszystkie kosmetyki "dla dzieci" . Stosujemy więc do tej pory tylko naturalną pielęgnację :) Masło shea, maść nagietkowa i różnego rodzaju olejki do kąpieli (najlepiej u nas działa kokosowy, oliwa z oliwek i z czarnuszki). Maść nagietkowa rewelacyjnie goi. Ale zapobiegawczo smarowałam pupkę masłem shea.

@Agi.aguullka myslę że śmiało możesz suszyć, ostatecznie żelazko też swoją temperaturę ma. A tak w sumie, to masz chyba nawet na metkach opisane, czy można suszyć :)

A te wyprawki z internetów to już mnie denerwują :D Ale myślę, że najbardziej sensowna jest na tej stronie:
Link do: Wyprawka dla dziecka urodzonego zimą - Ciążowy.pl

reklama
Do góry