reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ale się jesiennie zrobiło. Ja mam intensywny weekend aż się boję żebym nie przesadzila[emoji6] ale właśnie sobie odpoczywam po zakupach spożywczych. Ja robię wyprawkę w zapeszanie nie wierzę a jak coś tfu tfu pójdzie nie tak przecież nam pieniędzmi nie będę płakać....wszystkim źle czującym się poprawy samopoczucia[emoji8]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Dziękuję bardzo.
Boję się myśleć o wyprawach i innych rzeczach dla dziecka. W sensie oglądać i kupować, jakiś taki ogólny mam strach. Byłam oglądać wózki dwa razy, a później wpadłam w jakiś dziwny dół, że myślę o wózku a tu macica wariuje...

Jak ja to niestety znam. Sama dla swojego dzieciaczka nie mam zupełnie nic, nawet z narzeczonym nie wybraliśmy jeszcze imienia.
Od 15 tygodnia cały czas coś. Najpierw polip kanału szyjki, wiążący się z ciągłymi plamieniami, a nawet krwawieniami, później podejrzenie sączenia wód płodowych, a teraz źle dobrany antybiotyk, z którego wyszła mega infekcja, a lekarze zamiast podjąć konkretne kroki to gadają coś o porodzie przedwczesnym.
Wiem, że to bardzo trudne i sama do końca tego nie opanowałam, ale trzeba teraz znaleźć w sobie mnóstwo siły i optymizmu, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku i przeczekać ten zły czas.
I wierzę, że już wkrótce będziemy oddawać się zakupowym szaleństwom :)

Dziewczynki Wy się boicie kupować, a ja wczoraj skompletowałam prawie cała wyprawkę. Częściowo stacjonarnie, ale sporo też przez internet, pewnie koło wtorku przyjdzie paka. Nie wiem czy jest sens prać te nowe (przy Oliwce nie prałam i zero problemów skórnych), czy nie wystarczy ich dobrze wyprasować, bo to i tak zabije zarazki. Nawet dzisiaj bym juz mogła poprasować :)
Oto rozmiarki 56 ( i drugie tyle zamówione) - ponoć u nas są teraz wymogi, żeby mieć trzy zmiany na dzień, więc policzyłam że ze 12 osobnych zestawów muszę mieć - 3dni w szpitalu tak pi razy drzwi plus 1 dzień w domu zanim zdążę poprać te ze szpitala.
Wyprawka 56.jpg

Załączniki

• Wyprawka 56.jpg
    Wyprawka 56.jpg
    459,6 KB · Wyświetleń: 425
Dziewczynki Wy się boicie kupować, a ja wczoraj skompletowałam prawie cała wyprawkę. Częściowo stacjonarnie, ale sporo też przez internet, pewnie koło wtorku przyjdzie paka. Nie wiem czy jest sens prać te nowe (przy Oliwce nie prałam i zero problemów skórnych), czy nie wystarczy ich dobrze wyprasować, bo to i tak zabije zarazki. Nawet dzisiaj bym juz mogła poprasować :)
Oto rozmiarki 56 ( i drugie tyle zamówione) - ponoć u nas są teraz wymogi, żeby mieć trzy zmiany na dzień, więc policzyłam że ze 12 osobnych zestawów muszę mieć - 3dni w szpitalu tak pi razy drzwi plus 1 dzień w domu zanim zdążę poprać te ze szpitala.Zobacz załącznik 820186
Ja piorę bo nie cierpię tych sklepowych zapachów. A i tak jak pisałam kotkę chcę z zapachem dzidzi oswoić

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Ponadrabiałam Was Dziewczyny, ale pamiętam już piąte przez dziesiąte.
Wybawiłam się na weselu, najadłam (szczególnie przy stole ze słodkościami, nawet nie ciastami tylko musami owocowymi, a tort bezowy był bomba). Chyba nigdy tak samooceny nie miałam podniesionej jak teraz. Wróciliśmy dość wcześnie, bo koło 3 ale coraz bardziej ciągnęło mnie podbrzusze i musiałabym cały czas siedzieć albo leżeć.
Ogólnie w tej ciąży się czuje jak nie w swoim ciele. Ciągle mnie coś ciągnie, kłuje. Boje się cokolwiek robić, niby wszystko z Małą i brzuchem wporządku i nie odczuwam jakiegoś niepokoju ale czasem już mam dość tych dyskomfortów. Wiem, że ta moja ciąża przy niejednej z Was to pikuś i właściwie każdemu takiej ciąży życzę ale czasem dopada mnie złość na te ciągnięcia. Ciesze się z tej ciąży, mam nadzieje, że dotrwamy w dwupaku chociaż do stycznia, a Mała urodzi się zdrowa i najlepiej sn. Tylko mam czasem słabsze dni, wyczekuje z niecierpliwością stycznia.

My podczas wyjazdu do Polski tez skompletowalismy wyprawke. Wczoraj komody kupilam i w tyg maz puskreca i powkladamy do komod wszystko. Na strychu wozek, wanienka i lozeczko czekaja. Normalnie bym.zaczela kompletowac teraz dopiero - tak robilam z moimi corciami. Po polowkowych. Ale w zwiazku z tym ze duza czesc w Polsce kupilismy ze wzgledu na cene, to wiekszosc juz mamy. W sumie myslelismy ze w pazdzierniku/listopadzie bedziemy jeszcze w Pl, ale po ostatniej podrozu i 3 dniowym bolu plecow potem to podkrwawianie stwierdzilismy ze nie ma takiej opcji. Z reszta musze sie oszczedzac i z wysilkiem fizycznym uwazac.
Potem blizej grudnia bede kupowal kosmetyki, pieluszki itd... prac prasowac pakowac.

Ja tez troche spanikowalam po lekarzu, ale trzeba byc dobrej mysli i myslec pozytywnie. Wiadomo, jeden dzien placzu a potem trzeba zacisnac posladki, cycki do gory i usmiech na buzi! Bedzie dobrze

reklama
Cześć dziewczynki, przeziębiłam się strasznie, wiecie może co mogę wziąć?
Do rodzinnego pójdę jutro, ale nie wiem jak ja noc następną bez snu wytrzymam...

Do góry