reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Witajcie, tyle piszecie, ze ciężko być na bieżąco nawet na wolnym ;)
Od dzisiaj mam gości na tydzień: siostra z rodziną przyleciała z Anglii, więc nie mogę dłużej posiedzieć.

Dziękuję :)

@dreamscometrue wpisałam się do kalendarza :)

Muszę się nauczyć poruszać i pisać na tym forum bo jeszcze tu raczkuję ;)
W pierwszej ciąży korzystałam z innego a później się przeniosłyśmy na całkowicie zamknięte prywatne i jesteśmy tam do dziś, ale bardzo rzadko już tam piszemy. Za to znajomości stamtąd w realu funkcjonują do dziś. My z jedną rodziną spotykamy się nawet kilka razy w roku i wyjeżdżamy nawet razem na wakacje (w tym roku byliśmy w lipcu w Grecji).
Takie forum to fajna rzecz ;)

mam podobne doświadczenia z forum z pierwszej ciązy :) myślę, że tu moze byc podobnie fajnie :)

@Veronique trzymaj sie cieplo i dbajcie o siebie[emoji8]

@dreamscometrue Zosia to duza i silna dziewczynka[emoji5]na pewno bedzie dobrze[emoji8][emoji8][emoji8]

@xssenia trzymam kciuki za M,musi byc dobrze.
Przykro mi ,ze tak sie zlozylo ,ze Maz w szpitalu a do tego Ty muisz lezec ale postaraj sie nie stresowac[emoji4]

Jestem po wizycie[emoji5]
Bedzie Asia[emoji5]
Wazy 236 gram i miala obzarty brzusio[emoji23]
Wszystko rosnie prawidlowo i proporcjonalnie[emoji4]
Poprosilam o fotke,lekarz sie zgodzil[emoji4]mala nie chciala,trzymala raczki na buzi,w koncu sie udalo i z tego wszystkiego ja i On zapomnielismy [emoji1]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam dziewczyny po długiej nieobecności.Czytałam na bieżąco ale nie miałam czasu odpisać.My już od 1,5tyg w De ale mąż zabrał się za remont pokoju gościnnego a teraz ma problemy z kręgosłupem:sad:

@Veronique- wierzę w to,że będzie dobrze!!! Musisz zadbać o siebie i wspólnie z dietetyczką ułożyć plan,ktory ci pomoże.Trzymam kciuki będzie ok!

@xssenia-za ciebie też biedulko trzymam kciuki.Wierzę w to gorąco,że z męzem będzie dobrze jak i z twoją szyjką..dzidzia jest silna i sobie poradzi tylko ty dbaj o siebie,odpoczywaj i staraj się myśleć pozytywnie.Wiem,że to trudne ale sama mam nieciekawą sytuację i tylko to mi pomaga.Siła samoświadomości jest bardzo duża...Buziaki

Kejka-wiem co to znaczy...człowiekowi aż płakać się chce w nocy.Mój M ma z tym problem i boję się nawet do wc w nocy wstać żeby go tylko nie obudzić,bo potem nie zaśnie.Trzymam kciuki aby sytuacja się unormowala:)

Jestem po wizycie. Z Małą anatomicznie wszystko ok, waży 369g. Moje przepływy się coś lekarzowi nie podobały i muszę mieć kontrolę za dwa tygodnie. Chodzi o wagę dziecka , teraz jest prawidłowa, ale trzeba skontrolować czy będzie prawidłowo przyrastać. Jakaś plamę na sercu widzi ale mówił ze to nie jest żadna wada. Szyjka ok 3,5cm. Tętno 150. Trochę mnie zmartwily te przepływy, chodzi chyba o hipotrofię płodu z tego co czytałam w necie. Nawet nie wiem co mogę zrobić żeby bylo lepiej...teraz niby waga ok ale będę myśleć dwa tygodnie...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Dream gratuluję dużej corci:)Tak jak piszą deziewczyny na 100% będzie ok:::::::::*

Hej dziewczyny [emoji8] No i juz po polowkowych. Powiem Wam, ze jaja jak berety! Na pierwszych prenatalnych Pani Doktor powiedziala, ze na 60% chlopak, wiec nastawilismy sie na Aleksandra i nawet innej opcji nie bralismy pod uwage. A dzisiaj szok i niedowierzenie! Miedzy nogami 100% pipeczka sie pojawila [emoji14] Ja od poczatku czulam, ze bedzie dziewczynka bo nie wygladalam i nie czulam sie za dobrze, ale maz sie uparl i mi wmowil chlopaka. A tu jednak kobieca intuicja sie sprawdzila. Cieszymy sie oboje i jestesmy w szoku. Nawet imienia nie mamy wybranego dla dziewczynki. Pozostale pomiary w normie, waga 337g, serduszko eleganckie. Az mi sie lezka w oku zakrecila. Dodaje Wam foty dziewczyny i dziekuje za trzymanie kciukow! [emoji8] Od rana mnie wspieralyscie na duchu. Buziaki [emoji8]
1503569423-aaaaaa.jpeg
1503569433-aaaaaa.jpeg
1503569441-aaaaaa.jpeg

Moje gratulacje!!! Super wieści:)

Wszystkim gratuluję udanych wizyt,a wizytującym samych dobrych wieści :):):)

Ja mam 31.08 wizyte już doczekać się nie mogę,będzie to najprawdopodobniej Usg połówkowe.W Pl pojechałam do innego lekarza jeszcze raz na USg i potwierdził na 100% chłopaka:)Dowiedziałam się przy okazji,ze moja macica ma kształt serca i jest to wada ale ponoć nie wpływająca na dziecko...

@Veronique trzymaj sie cieplo i dbajcie o siebie[emoji8]

@dreamscometrue Zosia to duza i silna dziewczynka[emoji5]na pewno bedzie dobrze[emoji8][emoji8][emoji8]

@xssenia trzymam kciuki za M,musi byc dobrze.
Przykro mi ,ze tak sie zlozylo ,ze Maz w szpitalu a do tego Ty muisz lezec ale postaraj sie nie stresowac[emoji4]

Jestem po wizycie[emoji5]
Bedzie Asia[emoji5]
Wazy 236 gram i miala obzarty brzusio[emoji23]
Wszystko rosnie prawidlowo i proporcjonalnie[emoji4]
Poprosilam o fotke,lekarz sie zgodzil[emoji4]mala nie chciala,trzymala raczki na buzi,w koncu sie udalo i z tego wszystkiego ja i On zapomnielismy [emoji1]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

super :) na jakas kolejna wizyte zapisujemy?

Ostatnia edycja:
@Veronique właśnie się zdziwiłam bo u mnie nie ma problemu z luteiną...dziwna apteka to podstawowy lek

Tak mnie rwalo, że postanowiłam wysłać sąsiadke do innej apteki po tą luteine. I dopiero w 4.dostala... Farmaceutka podobno jej powiedziała, że to rzadko kupowany lek, to się zdziwiłam. Zaaplikowalam. Ten aplikator kosmiczny, nie wiedziałam, że tak daleko trzeba umieścić ;)

Tak mnie rwalo, że postanowiłam wysłać sąsiadke do innej apteki po tą luteine. I dopiero w 4.dostala... Farmaceutka podobno jej powiedziała, że to rzadko kupowany lek, to się zdziwiłam. Zaaplikowalam. Ten aplikator kosmiczny, nie wiedziałam, że tak daleko trzeba umieścić ;)
Kochana w ciąży bez aplikatora ;) tak jest bezpieczniej, tak ginekolodzy zalecają...ekhm paluszkiem:D

reklama
@Veronique właśnie się zdziwiłam bo u mnie nie ma problemu z luteiną...dziwna apteka to podstawowy lek

Tak mnie rwalo, że wysłałam sąsiadke do innej apteki po tą luteine. Podobno dopiero w 4.z kolei udało się kupić a farmaceutka mówiła, że to rzadko stosowany lek i go zamawiają na życzenie. Dziwne.
Ten aplikator kosmiczny. Nie wiedziałam, że ta tabletkę trzeba umieścić tak daleko ;)

Do góry