reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
moja ginekolog mi odpisała że nie ma powodów do zmartwień dodała jeden lek i kazała ograniczyć gluten...to będzie problem bo wszystko co jem ma gluten :D

Na pewno wszystko będzie dobrze!! Zosia waży podobnie jak mój synuś.
A dlaczego masz ograniczyć gluten, bo chyba wszystkiego nie doczytałam?
Ja mam dietę bezglutenową od maja tego roku, a właściwie to moje córki bo stwierdzono u nich celiakię i teraz leczymy jelita.

Heh, a propo współżycia to ja mam jakieś lęki ;). Chociaż w sumie wszystko jest ok, szyjka w porządku ale boję się, że potem będę miała jakieś skurcze. Może przesadzam...
Mnie jak ciągną więzadła to samej się odechciewa. Jak mnie nic nie boli to bywa, że B zmęczony i mi zaśnie zaczym się zdążę do niego przytulić :)

Kurczaki!
Myślałam, że kiedy lekarz w tak wczesnej ciąży sugeruje pleć to prawie pewne i rzadko zdarzają sie niespodzinki. Zwłaszcza kiedy "widać chłopca" - nagle mu coś odpada? ;)
Tak czy inaczej daje mi to nadzieję, że jutro okaże sie iż mojej dziewczynce coś wyrosło ;)

Na pewno wszystko będzie dobrze!! Zosia waży podobnie jak mój synuś.
A dlaczego masz ograniczyć gluten, bo chyba wszystkiego nie doczytałam?
Ja mam dietę bezglutenową od maja tego roku, a właściwie to moje córki bo stwierdzono u nich celiakię i teraz leczymy jelita.
tak mi moja ginekolog poleciła jak jej napisałam o tych przepływach

mam podobne doświadczenia z forum z pierwszej ciązy :) myślę, że tu moze byc podobnie fajnie :)

Na pewno, w końcu to od nas zależy ;)
Na tamtym forum organizowałyśmy nawet przez kilka lat wspólne weekendowe zjazdy w różnych miejscach w Polsce. Przyjeżdżało po 10-15 rodzin i spędzaliśmy wspólnie czas poznając się lepiej. Panowie też nieźle się potrafili zakumplować przy piwku itp ;)

Kurczaki!
Myślałam, że kiedy lekarz w tak wczesnej ciąży sugeruje pleć to prawie pewne i rzadko zdarzają sie niespodzinki. Zwłaszcza kiedy "widać chłopca" - nagle mu coś odpada? ;)
Tak czy inaczej daje mi to nadzieję, że jutro okaże sie iż mojej dziewczynce coś wyrosło ;)
może być tak pępowina ulozona, że wydaje się, ze to chłopiec

tak mi moja ginekolog poleciła jak jej napisałam o tych przepływach
Rozumiem, mogę od razu podpowiedzieć że np. w Lidlu mają pakowane wędliny bez glutenu, makarony czy mąkę ryżową i kukurydzianą bez glutenu. Chleb też jest bezglutenowy tam, ale moim dziewczynkom średnio smakuje. Piekę sama, albo kupuję w Piotrze i Pawle lub w Kauflandzie taki ich ulubiony firmy Schar. Niestety ceny tych produktów są dużo droższe niż tych z glutenem :(

Rozumiem, mogę od razu podpowiedzieć że np. w Lidlu mają pakowane wędliny bez glutenu, makarony czy mąkę ryżową i kukurydzianą bez glutenu. Chleb też jest bezglutenowy tam, ale moim dziewczynkom średnio smakuje. Piekę sama, albo kupuję w Piotrze i Pawle lub w Kauflandzie taki ich ulubiony firmy Schar. Niestety ceny tych produktów są dużo droższe niż tych z glutenem :(
Ona ma schizę na punkcie tego glutenu :D nie będę z tym szaleć...poza tym kazała ograniczyć nie odstawić. nigdzie nie znalazłam info, że to ma cokolwiek z przepływami wspólnego...chyba chodzi ogólnie żeby lepiej odżywić dziecko...

reklama
Do góry