reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@aqatam super wieści.kolejna dziewczynka.
Ja właśnie przed chwilą odebrałam tel od mojej gin że może mnie przyjąć dopiero o 19.00 hmm i jeszcze więcej czekania. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.

reklama
[emoji8] ciężko bez Męża ale musicie wytrwać teraz leżenie najważniejsze....kiedy konkretnie wizyta?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Za tydzien w czwartek.

Teraz przebrnac musze przez posty bo naskrobalyscie sporo a czasu mam sporo :)
(juz czuje jak mnie bola wnetrznosci od lezenia ciężko dobrze sie ulozyc)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace i niewiztujace, lezace i pracujace:) i nie stresujcie sie bo jak widac po mnie nie jest to nic dobrego i więcej szkody niz pozytku przynosi:) ciezki czas ale trzeba sie jakos ogarnac i brnac do przodu :) a dzidziorki sobie poradzą i dotrwaja do urodzin :)

Dlatego ja czekam bo nam mówiła w 12 tyg że 70% dziewczynka, ale powiedziała żeby się nie chwalić i sukienek nie kupować ;-) Mój mąż przepowiada chłopaka. Zdania są podzielone, ja od początku miałam przeczucie na synka, podobno wyglądam ładnie, a inni mówią że malutki brzuch to dziewczynka. Ja się już nie nastawiam na płeć, nie mogę się doczekać tego malucha czy będzie chłopcem czy dziewczynką. Najważniejsze jest zdrowie.

@dreamscometrue Ty się nic nie denerwuj, jak trzeba kontrolować to trzeba, zobaczysz będzie dobrze :*

@xssenia za Ciebie też trzymam mocno kciuki!

Gratuluje już udanych wizyt i trzymam kciuki za pozostałe :*

@aqatam faaajnie :) tez od poczatku intuicja mi dziewczynke podpowiadala :) gratuluję :* wpisać Ci jakąś kolejną wizytę?
@Veronique hmmmm musisz dbać o Was na 1000% mocy :) na bank to nie-jedzenie Cię tak wykończyło, co zrobisz....Dobrze, że trafiłaś do szpitala na badania i kroplówkę. Nie wahaj się żeby iść ponownie jak nadal będziesz się średnio czuć. Nie ma jak to kroplówka! Myślę o Was cały czas i trzymam kciuki.
@xssenia :*

@dreamscometrue Dziekuje [emoji8] Kurde kobiety to maja przeczucie jednak! Kolejna wizyte mam juz wpisana na 29 sierpnia u mojego lekarza prowadzacego. Widzialam, ze i Ciebie lekarz jakas plamke zauwazyl na serduszku - u mnie to samo i mowil, ze to jakies bright spoty, ktore moga byc spowodowane przebyla infekcja. Jezeli wszystkie pozostale pomiary sa w normie to nie ma sie czym martwic ponoc. Na trzecie prenatalne juz sie raczej nie wybieram. Gdyby cos sie zmienilo to dam znac. Buziaki [emoji8]

Dziewczynki, nie można wyglądac na chłopaka lub na dziewczynkę i kształt brzuszka też guzik o tym mówi. To sa takie mity z okresów gdy nie było usg i kobieta nie miała jak dowiedziec się przed porodem, kogo nosi w brzuszku. A że bardzo chciały wiedziec, więc wymyślily własny sposób na przepowiedzenie płci. Same popatrzcie na Wasze koleżanki/kuzynki/siostry - to sie sprawdza moze w 30%, czyli właściwie się nie sprawdza :)

reklama
@dreamscometrue Dziekuje [emoji8] Kurde kobiety to maja przeczucie jednak! Kolejna wizyte mam juz wpisana na 29 sierpnia u mojego lekarza prowadzacego. Widzialam, ze i Ciebie lekarz jakas plamke zauwazyl na serduszku - u mnie to samo i mowil, ze to jakies bright spoty, ktore moga byc spowodowane przebyla infekcja. Jezeli wszystkie pozostale pomiary sa w normie to nie ma sie czym martwic ponoc. Na trzecie prenatalne juz sie raczej nie wybieram. Gdyby cos sie zmienilo to dam znac. Buziaki [emoji8]
mi wlasnie kazal przyjsc jeszcze. czytalam o tych infekcjach ale zadnej nie przechodzilam akurat...jakos sie tym nie martwie za mocno...

Do góry