reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
kurka i teraz nie pamiętam czy miałam komuś jakiś termin wizyty wpisać :( a mi cały czas 07.01.2018 pokazuje termin a nie 10.01.2018 jak mowila na pierwszej wizycie

reklama
Jestem po wizycie. Z Małą anatomicznie wszystko ok, waży 369g. Moje przepływy się coś lekarzowi nie podobały i muszę mieć kontrolę za dwa tygodnie. Chodzi o wagę dziecka , teraz jest prawidłowa, ale trzeba skontrolować czy będzie prawidłowo przyrastać. Jakaś plamę na sercu widzi ale mówił ze to nie jest żadna wada. Szyjka ok 3,5cm. Tętno 150. Trochę mnie zmartwily te przepływy, chodzi chyba o hipotrofię płodu z tego co czytałam w necie. Nawet nie wiem co mogę zrobić żeby bylo lepiej...teraz niby waga ok ale będę myśleć dwa tygodnie...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Dream nie martw sie na zapas bo widzisz, ze Zosia wazy prawidłowo. Wazne, ze jestescie pod kontrola.

@Veronique kochana, aż mi łzy poleciały.
Co z tą twoją dietetyczką? Odezwała się?
Dbaj o siebie, mam nadzieję, że dasz radę jeść jakieś odżywcze produkty.

@xxsenia bądź dzielna, trzymam kciuki za Was! Na pewno z mężem wszystko będzie w porządku, jest pod dobrą opieką.

Dziewczyny, moja bezsenność to pikuś w porównaniu z Waszymi problemami, ale dziękuję Wszystkim za pocieszenie.
Nie wiem co mnie stresuje i nie wiem jak sobie pomóc. Wczoraj miałam super dzień po pracy, pilates a potem kolacja u szwagierki.
Niby przyjemnie i relaksująco, ale z czymś ewidentnej sobie nie radzę ...

No właśnie zamilkła, a w poniedziałek odwołała wizytę, wyjechała na urlop i wraca w połowie września. Więc rozejrze się za nową...

@Veronique i @xssenia tule Was mocno I zycze duzo sily, zdrowia i samozaparcia! Mysle o Was I waszych dzieciatkach cieplo :)

<3

@xssenia i @Veronique trzymam kciuki za poprawę sytuacji u was. Będzie dobrze.
Też jestem zainteresowana chustowaniem, ale nie znam nikogo kto praktykował żeby podpytać.
Dziękuje *

@aqatam faaajnie :) tez od poczatku intuicja mi dziewczynke podpowiadala :) gratuluję :* wpisać Ci jakąś kolejną wizytę?
@Veronique hmmmm musisz dbać o Was na 1000% mocy :) na bank to nie-jedzenie Cię tak wykończyło, co zrobisz....Dobrze, że trafiłaś do szpitala na badania i kroplówkę. Nie wahaj się żeby iść ponownie jak nadal będziesz się średnio czuć. Nie ma jak to kroplówka! Myślę o Was cały czas i trzymam kciuki.
@xssenia :*

Dzięki, tylko właśnie dziś nadal się stawia ta macica, aż momentami mnie zatyka że skurczu, ale wciąż czekam na tą luteine, myślałam że jest bardziej dostępna...

reklama
Witajcie, tyle piszecie, ze ciężko być na bieżąco nawet na wolnym ;)
Od dzisiaj mam gości na tydzień: siostra z rodziną przyleciała z Anglii, więc nie mogę dłużej posiedzieć.

Twoje córcie mają przepiękne imiona ❤

Dziękuję :)

@dreamscometrue wpisałam się do kalendarza :)

Muszę się nauczyć poruszać i pisać na tym forum bo jeszcze tu raczkuję ;)
W pierwszej ciąży korzystałam z innego a później się przeniosłyśmy na całkowicie zamknięte prywatne i jesteśmy tam do dziś, ale bardzo rzadko już tam piszemy. Za to znajomości stamtąd w realu funkcjonują do dziś. My z jedną rodziną spotykamy się nawet kilka razy w roku i wyjeżdżamy nawet razem na wakacje (w tym roku byliśmy w lipcu w Grecji).
Takie forum to fajna rzecz ;)

Do góry