reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@tita82 czekam na relacje :)
Moje dziecko dziś się obudziło z tatusiem do pracy, zresztą nie pierwszy raz. Tylko kurcze nie chciał go zabrać, jak się zaczęła przewracać w brzuchu to aż się zaczęłam bać jak to będzie za miesiąc czy dwa. Niby super, bo czuć Bąbla i wgl ale jakby tak mnie w godzinach mojego snu :)

Dziewczyny, bedziecie czytać brzuszkom? Może puszczacie muzyke i zakładacie brzuszkowi słuchawki?
Mam zamiar puszczać muzykę ale nie na słuchawkach. To nie usłyszy? ;). Tak nawet z ciekawości tez myślałam o jakiejś melodyjce bo gdzieś czytałam, ze dziecko ja potem rozpoznaje. Czytać nie będe ale postaram sie więcej mowić bo na razie do młodego nie gadam ;).

reklama
Dla mnie drugi trymestr na pewno jest lepszy, choć na pierwszy nie mogę narzekać. Ale wieczne spanie totalnie wyłączyło mnie z życia... Teraz więcej mi się chce, za to łatwiej się męczę i niestety coraz bardziej. Dzisiaj zaczęłam sprzątać i po wstepnym pochowaniu zbędnych rzeczy i powycieraniu kurzy już miałam zadyszke a po umyciu łazienki to już w ogóle, umęczylam się jak nie wiem. Dobrze, że mieszkanie takie małe [emoji16] nie chce myśleć co będzie za 2mce [emoji33]

No nic, działam dalej, bo to nie koniec atrakcji na dziś [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam jakieś dolegliwości. Chyba przez to, że do pracy chodzę bardziej mi przeszkadzają. I bardziej stresują. Albo bardziej miękka jestem...

No ale dziś piątek, idę zrobić sobie kawę i jakoś do 17 w pracy wytrzymam.

Miłego dnia!
@tita82 a Tobie szczególnie miłego!

Tak muszę się wyglądać... Kiedyś wspomniałam o moim dziadku że jest w trakcie badań, podejrzewają raka itd. No i ostatnimi dniami bardzo zżółkł, okazało się że jakiś tam kanalik zapchany i będą go oczyszczać, ale mało tego wyszło że rak, że z przezutami do wątroby i do innych organów... Po prostu masakra, chyba nawet nie ma.sie co oszukiwać że będzie dobrze...

Hej Dziewczyny

@tita82 powodzenia na wizycie po poludniu!

@Lovi23 super zestaw poduch- podobny idzie do mnie z Polski ;) daj znac jak sie spalo.

@Marcinka mamy podobny termin choc mi powiedziono ze urodze wczesniej.

Drugi trymestr u mnie jest naprawde spoko :) poza okazyjnym zakluciem, chwilowym bolem w podbrzuszu nie moge do niczego sie doczepic. Mam energie I sporo moge zrobic w domku.

Milego dnia dziewczynki. Dzis jedziemy na zakupy I do znajomych na wieczor.

Hej Dziewczyny

@tita82 powodzenia na wizycie po poludniu!

@Lovi23 super zestaw poduch- podobny idzie do mnie z Polski ;) daj znac jak sie spalo.

@Marcinka mamy podobny termin choc mi powiedziono ze urodze wczesniej.

Drugi trymestr u mnie jest naprawde spoko :) poza okazyjnym zakluciem, chwilowym bolem w podbrzuszu nie moge do niczego sie doczepic. Mam energie I sporo moge zrobic w domku.

Milego dnia dziewczynki. Dzis jedziemy na zakupy I do znajomych na wieczor.
Pierwsza urodziłam tydzień wcześniej, druga prawie dwa więc teraz też nawet nie patrzę na termin, byle by znowu nie święta i nie sylwester ;)

Tak muszę się wyglądać... Kiedyś wspomniałam o moim dziadku że jest w trakcie badań, podejrzewają raka itd. No i ostatnimi dniami bardzo zżółkł, okazało się że jakiś tam kanalik zapchany i będą go oczyszczać, ale mało tego wyszło że rak, że z przezutami do wątroby i do innych organów... Po prostu masakra, chyba nawet nie ma.sie co oszukiwać że będzie dobrze...

Wspolczuje @marta64 takich rokowan I przykrosci/ zmartwien w Twoim stanie... takie to nasze zycie ... trzymaj sie dzielnie dla dzieciatka, tule.

Ja dziś mam w planie ukisic ostatnią turę ogórków. M śpi po nocy a ja odbebniam mój rytuał 9:35 kuchenne rewolucje, 10:30 dr Quin, 11:30 na dobre i na zle. Potem zabieram się za obiad a później ogòrasy:) no i czekam na kuriera, chyba bodziak idzie. Wczoraj dostałam zestaw z bebiko: książeczka z poradami i taka chusta/maskotka sensoryczna z bąbelkami.

Przykro mi bardzo.

reklama
marta64 współczuję - przechodziliśmy przez to w tamtym roku :(

Dziewczęta, przed chwilą zakończono u nas w pracy instalację ekspresu do kawy!!! Jaki to wypas! Wypiłam czekoladę mleczną z ekspresu, ale do wyboru jest z 10 pozycji i wszystko za free! I weź tu idź na zwolnienie. Nie chcę! Hahahaha :biggrin2:

Do góry