reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A propo aktywnych dni - dziś już dwa razy byłam na dużych zakupach, zrobiłam 3 bita, mam gotowy farsz do ciasta francuskiego, posprzątaną całą chatę, pozmywane, wywieszone pranie, poćwiczona Chodakowska, jeszcze tylko zaraz ogarnę prasowanie i od razu potem obiad :) I potem absolutnie nie odpocznę, bo będę piec, potem mamy gości, to się nabiegam i wieczorem jeszcze planuję 20minut treningu z Mel B. Ot - cała ja ;)

reklama
u mnie z usg Dziewczyneczka ale gin stwierdził to przez zacisniete Jej kolanka wiec może gdzie tam siusiak się ukryl:-) :) mi to obojętne bo wyprawke kompletować bede około listopada. Aby zdrowe!

annie jakie ćwiczenia uprawiasz możesz podac link do nich bądź zdjęcia? ja na razie nie mogę ale może później bede mogla być bardziej fizycznie aktywna jak te bole się uspokoją. a tak apropo co do cwiczen PODZIWIAM!

A propo aktywnych dni - dziś już dwa razy byłam na dużych zakupach, zrobiłam 3 bita, mam gotowy farsz do ciasta francuskiego, posprzątaną całą chatę, pozmywane, wywieszone pranie, poćwiczona Chodakowska, jeszcze tylko zaraz ogarnę prasowanie i od razu potem obiad :) I potem absolutnie nie odpocznę, bo będę piec, potem mamy gości, to się nabiegam i wieczorem jeszcze planuję 20minut treningu z Mel B. Ot - cała ja ;)

aaaaaaaaaaaaaaa!!!!podobnie wyglądały moje dni, ale przed ciążą... teraz cieszę się jak mam siłę i ochotę wyjść do sklepu... skąd ta energia? skąd??!! znadzieją czekam na II trymestr... choć to własciwie za tydzień/dwa ;)

Wlansie ja tez boje sie znieczulenia,tej igly,u dentysty np nigdy nie wzielam.
I w ogole boje sie usypiana...grr po pierwszym poronieniu robili mi zabieg i musieli uspac ,jejku co ja przeszlam,co za stres,nie wiedzialam czy sie obudze[emoji53]
Po drugim za nic w swiecie nie chcaialm zabiegu i udalo sie farmakologicznie,ale 3 tyg po poronieniu na kontroli mi powiedzial lekarz ,ze nie do konca sie oczyscilo i zabieg chyba bedzie,na szczescie obylo sie [emoji19]ale stresu co bylo to bylo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wlansie ja tez boje sie znieczulenia,tej igly,u dentysty np nigdy nie wzielam.
I w ogole boje sie usypiana...grr po pierwszym poronieniu robili mi zabieg i musieli uspac ,jejku co ja przeszlam,co za stres,nie wiedzialam czy sie obudze[emoji53]
Po drugim za nic w swiecie nie chcaialm zabiegu i udalo sie farmakologicznie,ale 3 tyg po poronieniu na kontroli mi powiedzial lekarz ,ze nie do konca sie oczyscilo i zabieg chyba bedzie,na szczescie obylo sie [emoji19]ale stresu co bylo to bylo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Współczuję :(
Ja się panicznie boję znieczulenia. Leżałam za sali z dziewczyną, która do porodu wzięła zzo, ale niestety łożysko się rozerwało i musiała być czyszczona. Niestety przez zzo przy porodzie czyszczona musiała być pod pełną narkoza, gdyby nie to, to wtedy czyszczenie odbywa się przy zzo.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Może to sprawił ból ale ja wbijania igły nie czułam w ogóle, poczułam natomiast tylko zimno lecące wzdłuż kręgosłupa.

Jak bardzo cię boli to nawet nie myślisz o wbijaniu igły tylko modlisz się żeby przestało bolec.

reklama
Ja akurat przeżyłam horror podczas pierwszego porodu. Ogólnie cała akcja trwała 18 godzin. Rozwarcie stanęło mi na 5cm później 2 kroplówki Oksytocyna. Lekarz powiedział ze jeśli się nic nie ruszy to cesarka. Naszczęście obyło się bez cesarki i bez żadnego znieczulenia i gazu. Chociaż bolało strasznie od 7cm a do tego dostałam bóli krzyżowych. Boję się igieł. Ale nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Bardzo dużo mi pomógł. Psychicznie i fizycznie. Teraz też będzie poród rodzinny [emoji4]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry