reklama
mamaincogito
Fanka BB :)
Wrzuć linkartykuł na babyboom 9 rzeczy, których nie mówić kobiecie podczas porodu - wywołały uśmiech, polecam zerknąć
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
mamaincogito
Już znalazłam
U nas tylko pojawił się tekst o skurczu.
Patrzy na zapis KTG, ja się wije z bólu a ten "Oooo kurde ale miałaś skurcz wiesz?" Nie kurna, nie zauważyłam [emoji23]
U nas tylko pojawił się tekst o skurczu.
Patrzy na zapis KTG, ja się wije z bólu a ten "Oooo kurde ale miałaś skurcz wiesz?" Nie kurna, nie zauważyłam [emoji23]
Też miałam gaz rozweselajacy ale nie poczułam po nim roznicy, z resztą dali mi go jak już umieralam i błagalam o cesareke :-) hahaJak mialam 18 lat to przechodzilam ropne zapalenie opon mozgowo rdzeniowych i mialam robiona dwa razy punkcje ledzwiowa. I bardzo zle wspominam to badanie, dlatego jesli dam rade to wolalabym rodzic bez znieczulenia zewnatrzoponowego. A jak to jest z tymi innymi metodami lagodzenia bolu porodowego typu gaz itp? Miala to ktoras z Was Kobietki?
Mam nadzieję, że drugie urodzi się szybciej
michasia30
Gaz mnie nie pomógł w ogóle , jedyne co -któraś wspomniała - pomógł oddychać. Mój mąż chciała sprawdzić czy działa i ze tak powiem się zaciągnął i tez twierdzi ze do bani [emoji12]
Może jakiś feralny dostałam [emoji6]
Ja właśnie gotuje dwa gary lecza , zamrozę pare porcji to będę miała na czarna godzinę [emoji6]
Która z was jest w drugiej ciąży lub ktorejsz kolei i konczy 17 tydzień ?
Chodzi mi o to ile z was czuje już ruchy?
Bo ja zaczynam się martwić.
Już mi się śniło ze czuje[emoji6]
Ja właśnie gotuje dwa gary lecza , zamrozę pare porcji to będę miała na czarna godzinę [emoji6]
kasia2309
Hmm ja nie wiem czy będę chciała znieczulenie. Nie mogę się zdecydować co mnie bardziej przeraża - te skurcze czy wbijanie igły w kręgosłup. Chyba jednak to drugie dodatkowy minus takiego znieczulenia jest taki, że gdyby trzeba było mimo wszystko robić cc to wtedy tylko znieczulenie ogólne. A tego już się panicznie boję...
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
AnnieQ.
Ja rodziłam sn (i tego chcę teraz znowu). Może jestem masochistką, bo mnie tak bolało, ze myślałam, ze umieram (i miesiączki też miałam takie, ze mdlałam z bólu), a jednak chcę to przeżyć ponownie. O 5 obudziły mnie regularne skurcze, o 6 dojechałam do szpitala, o 9:30 Oliwka była na świecie. Podczas skurczy partych krzyczałam, że chcę znieczulenie lub cesarkę, bo na pewno umieram (serio, nie wiedziałam, że można przeżyć tak wielki ból), a kiedy położna odmówiła, powiedziałam jej, że jej nienawidzę
Ale nie chcę cesarki, jeśli uda się znowu bez, to będę naprawdę zadowolona. Ja nie cierpię leżeć i być taka ubezwłasnowolniona. Taki typ - ranny ptaszek, aktywna fizycznie przez cały dzień jeśli się da.
Ale nie chcę cesarki, jeśli uda się znowu bez, to będę naprawdę zadowolona. Ja nie cierpię leżeć i być taka ubezwłasnowolniona. Taki typ - ranny ptaszek, aktywna fizycznie przez cały dzień jeśli się da.
mamaincogito
Druga ciąża, kończę dziś 16 tydzień.Gaz mnie nie pomógł w ogóle , jedyne co -któraś wspomniała - pomógł oddychać. Mój mąż chciała sprawdzić czy działa i ze tak powiem się zaciągnął i tez twierdzi ze do bani [emoji12]
Ruchy czuje, ale nieregularnie. Raz był szał, a tak to bardzo delikatnie i raz na jakiś czas. Czasem kilka dni cisza
mamaincogito
To masz jak jaHmm ja nie wiem czy będę chciała znieczulenie. Nie mogę się zdecydować co mnie bardziej przeraża - te skurcze czy wbijanie igły w kręgosłup. Chyba jednak to drugie dodatkowy minus takiego znieczulenia jest taki, że gdyby trzeba było mimo wszystko robić cc to wtedy tylko znieczulenie ogólne. A tego już się panicznie boję...
reklama
malinka1000
witam w piątkowe popołudnie.
tita ja takie bole mam codziennie, szczególnie w nocy az udze się ze snu, bo jak przez sen chce się przewrocic to człowiek nie wie jak i wtedy szok rwie na zaboj.
stanik w nocy nieeeeeeeeeeee a piersi nadal bola ale u mnie to standard we wszystkich ciążach tak miałam do porodu i mam już o 2 nr większe, z czego się ciesze bo normalnie jestem prawie plaska.
annie tez bym tak chciała na golaska ale moje Dzieciaki czasem się w nocy budza i do Nas zagladaja. oj przeżyliby szok gdyby mame w stroju ewy zobaczyli.
zab już mniej mnie pobolewa.
tita ja takie bole mam codziennie, szczególnie w nocy az udze się ze snu, bo jak przez sen chce się przewrocic to człowiek nie wie jak i wtedy szok rwie na zaboj.
stanik w nocy nieeeeeeeeeeee a piersi nadal bola ale u mnie to standard we wszystkich ciążach tak miałam do porodu i mam już o 2 nr większe, z czego się ciesze bo normalnie jestem prawie plaska.
annie tez bym tak chciała na golaska ale moje Dzieciaki czasem się w nocy budza i do Nas zagladaja. oj przeżyliby szok gdyby mame w stroju ewy zobaczyli.
zab już mniej mnie pobolewa.