reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
pobolewa i to bez gwałtownych ruchów, czasem tak rwie jakby mnie szarpało coś w środku, chwilę odczekam w bezruchu i ustępuje.

Co do piersi, urosły do solidnego B czy małego C bo z tymi stanikami to różnie, są takie pełne i cieszę się tą chwilą, sutki niestety nadal nazbyt tkliwe, i strasznie bolą kiedy mi zimno ;/

mamaincognito - Co do krocza, czy ten napierający ból jakby siła grawitacji chciała nas kroczem ściągnąć do wnętrza ziemi, towarzyszy już do końca? odczułam coś takiego kilka dni temu, kiedy za długo stałam...

ps. zdjęcia brzuszków... - nie znalazłam, były takowe wstawiane?
ja oprócz tego, że podlało mi brzuch i mam fałdkę, której nie było to właściwie nie urosłam i waga też nie drgnęła, choć w okół wszyscy mówią, że ciągle jem ;)
dziś trafiłam na "shape" i zdjęcia ciążowe Sarah Stage - oniemiałam :O

pobolewa i to bez gwałtownych ruchów, czasem tak rwie jakby mnie szarpało coś w środku, chwilę odczekam w bezruchu i ustępuje.

Co do piersi, urosły do solidnego B czy małego C bo z tymi stanikami to różnie, są takie pełne i cieszę się tą chwilą, sutki niestety nadal nazbyt tkliwe, i strasznie bolą kiedy mi zimno ;/

mamaincognito - Co do krocza, czy ten napierający ból jakby siła grawitacji chciała nas kroczem ściągnąć do wnętrza ziemi, towarzyszy już do końca? odczułam coś takiego kilka dni temu, kiedy za długo stałam...

ja oprócz tego, że podlało mi brzuch i mam fałdkę, której nie było to właściwie nie urosłam i waga też nie drgnęła, choć w okół wszyscy mówią, że ciągle jem ;)
Ja ten ból opisuje "chodzeniem z wekiem (duży słoik) w cipce" [emoji23]
Mi towarzyszył do końca, córka było nisko całą ciążę. Napierała główka na szyjkę

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ten ból opisuje "chodzeniem z wekiem (duży słoik) w cipce" [emoji23]
Mi towarzyszył do końca, córka było nisko całą ciążę. Napierała główka na szyjkę

hahaha, dobre określenie :D
mam nadziej, że to sporadycznie wystąpi dając sygnał, że za długo na nogach jestem :O

Widziałam szok

Jak mialam 18 lat to przechodzilam ropne zapalenie opon mozgowo rdzeniowych i mialam robiona dwa razy punkcje ledzwiowa. I bardzo zle wspominam to badanie, dlatego jesli dam rade to wolalabym rodzic bez znieczulenia zewnatrzoponowego. A jak to jest z tymi innymi metodami lagodzenia bolu porodowego typu gaz itp? Miala to ktoras z Was Kobietki?

Jak mialam 18 lat to przechodzilam ropne zapalenie opon mozgowo rdzeniowych i mialam robiona dwa razy punkcje ledzwiowa. I bardzo zle wspominam to badanie, dlatego jesli dam rade to wolalabym rodzic bez znieczulenia zewnatrzoponowego. A jak to jest z tymi innymi metodami lagodzenia bolu porodowego typu gaz itp? Miala to ktoras z Was Kobietki?
Miałam gaz moim zdaniem nie wiem czy coś daje ale na pewno pomaga w spokojnym oddychaniu

reklama
Moja metoda łagodzenia bólu to byly okłady mokrym z zimnej wody ręcznikiem po karku, ramionach i udach i wykręcanie kołnierza koszulki męża [emoji23]

Do góry