reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja akurat przeżyłam horror podczas pierwszego porodu. Ogólnie cała akcja trwała 18 godzin. Rozwarcie stanęło mi na 5cm później 2 kroplówki Oksytocyna. Lekarz powiedział ze jeśli się nic nie ruszy to cesarka. Naszczęście obyło się bez cesarki i bez żadnego znieczulenia i gazu. Chociaż bolało strasznie od 7cm a do tego dostałam bóli krzyżowych. Boję się igieł. Ale nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Bardzo dużo mi pomógł. Psychicznie i fizycznie. Teraz też będzie poród rodzinny [emoji4]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Ja to nawet twierdze, że bez M to bym nie urodziła [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mamaincognito dokładnie tak[emoji16] a tak wogóle dziewczyny możecie się śmiać i mi nie wierzyć ale odkąd leżę na łóżku a jest to już 3 tydzień. Czuję delikatne łaskotanie w podbrzuszu. Tak jakby mała rybka tam plywała. Nie jest to cały czas. Przez cały dzień może 2-3 razy. Takie fajne uczucie [emoji16]

aaaaaaaaaaaaaaa!!!!podobnie wyglądały moje dni, ale przed ciążą... teraz cieszę się jak mam siłę i ochotę wyjść do sklepu... skąd ta energia? skąd??!! znadzieją czekam na II trymestr... choć to własciwie za tydzień/dwa ;)

Tylko ze ja tak mam od początku prawie :) ogólnie jestem aktywnym typem. Nie znoszę długo spać, a już leżeć bezczynnie - dramat, wolałabym podłogi zmywać ;)

W międzyczasie poprasowałam, zrobiłam sałatkę grecką i usmażyłam naleśniki. Właśnie zajadam takie z bananem i masłem orzechowym :) może chociaż to mi w cycki pójdzie!!! :p

Ja akurat przeżyłam horror podczas pierwszego porodu. Ogólnie cała akcja trwała 18 godzin. Rozwarcie stanęło mi na 5cm później 2 kroplówki Oksytocyna. Lekarz powiedział ze jeśli się nic nie ruszy to cesarka. Naszczęście obyło się bez cesarki i bez żadnego znieczulenia i gazu. Chociaż bolało strasznie od 7cm a do tego dostałam bóli krzyżowych. Boję się igieł. Ale nie wyobrażam sobie porodu bez męża. Bardzo dużo mi pomógł. Psychicznie i fizycznie. Teraz też będzie poród rodzinny [emoji4]

Mój drugi był horror, pierwszy tylko masakra. Mimo że przy pierwszym miałam bóle z krzyża i brzucha i dwie kroplowki z oxy bolało mnie mniej niż przy drugim gdzie nie mialam oksytocyny i skurcze tylko z brzucha, błagam żeby mnie dobili, dali kroplowki czy cokolwiek

@mamaincognito dokładnie tak[emoji16] a tak wogóle dziewczyny możecie się śmiać i mi nie wierzyć ale odkąd leżę na łóżku a jest to już 3 tydzień. Czuję delikatne łaskotanie w podbrzuszu. Tak jakby mała rybka tam plywała. Nie jest to cały czas. Przez cały dzień może 2-3 razy. Takie fajne uczucie [emoji16]

Ja też czuje, coraz mocniej. Ale moja dzidzia jest większa niby o tydzień

Ja mam nadzieje, że będę nieodrodną córeczką mojej mamy (jak do tej pory) i poród nie będzie katorgą i umieraniem. I mnie i moją siostrę mama urodziła dzień po terminie i właściwie mówi, że tragedii nie było.
Ile kobiet i ciąż tyle różnych historii z porodów.
Poczułam dziś rano dwa razy jakby mocniejsze drżenie i zastanawiam się czy mógł to być Bąbel.

reklama
Do góry