Fransis2010
Początkująca w BB
Ja też zewnetrzne-dużo od nacięcia i pęknięcia-4,5roku temu.Ja 10
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też zewnetrzne-dużo od nacięcia i pęknięcia-4,5roku temu.Ja 10
Mnie na początku 8 rwały, ale minęło. Do dentysty idę w poniedziałek, plomby mi poszły. Chyba się załamie jak zobaczy moje zęby.dziewczyny czy któras miała problemy z zebami w ciąży? mi do moich wszystkich dolegliwości jeszcze to doszło. chyba mi osemka idzie, boli. mam nadzieje ze to chwilowe, bo nie wytrzymam. jak miałam wcześniej usuwana osemke to antybiotykiem się skonczylo. cholera jasna! przepraszam za zwrot ale mam dość.!
Potrzebne:Poprosze o przepis na ciasto [emoji120]
Ja dlatego swoje trzy ósemki wyrwałam przed ciąża. Żadna z nich nie wyszła do końca i miałam nacinane dziąsła ale dzięki temu nie cierpię z ich powodu teraz. Każdy ma co innego. Ty zeby ja znowu ciągle bóle głowy jakoś musimy to przetrwać. A tak z innej beczki dostałam dzisiaj miły prezent od sąsiadki. W zasadzie to pożyczkę- bujaczek kuzynka jej oddała i pomyślała o mnie to pierwsza rzecz dla bubusiaTeż idę do dentysty w poniedziałek. Jedna 8 mi wychodzi od jakichś 5 lat i wyjść nie może. Co jakiś czas boli przez 3-4 dni i przechodzi.
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jak tylko ciążę zaczęłam to zaczęły mnie boleć wszystkie dziąsła i zębydziewczyny czy któras miała problemy z zebami w ciąży? mi do moich wszystkich dolegliwości jeszcze to doszło. chyba mi osemka idzie, boli. mam nadzieje ze to chwilowe, bo nie wytrzymam. jak miałam wcześniej usuwana osemke to antybiotykiem się skonczylo. cholera jasna! przepraszam za zwrot ale mam dość.!
Ulubione ciasto mojej starszej córkiPotrzebne:
60 herbatników
1 puszka masy krówkowej (kajmaku)
1 śmietana 30 lub 36%
pół szklanki cukru pudru
1 serek mascarpone
tabliczka lub dwie czekolady - zależy czy lubimy mieć grubsza czy cieńszą warstwę polewy na cieście - mi bardziej smakuje z mleczną, ale jeśli ktoś woli mniej słodkie ciasto, bo ono i tak jest słodkie, to doradzam jednak gorzką
Wykładamy spód blaszki herbatnikami (powinno wyjść 20 sztuk), następnie rozsmarowujemy masę krówkową, kładziemy kolejną warstwę herbatników, na to rozsmarowujemy masę z ubitej wcześniej śmietanki z serkiem mascarpone i pudrem, na to kolejna warstwa herbatników i na górę rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada
Jest obłędne. Ile razy go nie zrobię w jakieś nowe miejsce, to zaraz po spróbowaniu padaja pytania o przepis.
Po zrobieniu do lodówki i najlepiej podać następnego dnia, a nie tego samego, żeby herbatniki zdążyły trochę zmięknąć.