reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja z witamin mam" Mama premium aktiv". Ale trzeba brać dwie tabletki. Rano i wieczorem

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale duze tabsy nie? Ja biorę tylko kwas foliowy i wit.D bo wymiotuje od witamin

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Nie widzę różnicy między tym, a folik mamą. Biorę też magnez tej samej wielkości. Wstawiam Ci porównanie z apapem.

Załączniki

• 20205595_1716130008429614_2118280881_o.jpg
    20205595_1716130008429614_2118280881_o.jpg
    104,8 KB · Wyświetleń: 55
Ja także biorę Femibion Natal 2 plus, zostalo mi 2,5 blaszki (ok. 2 tygodnie). Co najlepiej brać w pozniejszym etapie ciazy?
Na jakim późniejszym etapie?
Witaminy masz dzielone na te dla I trymestru, a później do II trymestru aż do zakończenia karmienia piersią są kolejne. Ten Femibion Natal 2 to już kejne chyba.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

witam!
ja kolejna wizyte mam 14sierpnia, będzie to 20 tydz i 2 dzien.

Mam nadal te kłucia oj większość dnia leze bo przy każdej zmianie pozycji, ruchu kłuje. Brzusio rosnie w oczach. w nocy miałam tak jakby 7 miesiacy zwłaszcza ze sa zaparcia:(. waga wzrosla mi o 2 niecale kg). wszysko w piersi:tak: i brzusio:-D.

z witamin biore femibion natal 2 plus sa to 2 tabletki raz dziennie przy posiłku. koszt niecałe 50 zł , starczy na 30 dni.

Ostatnia edycja:
Ten Femibion? Tak.
Ale jest drogi wg mnie, ja mam zamiennik, skład ten sam za połowę mniej.
Ogólnie te składy tych witamin są albo takie same albo zbliżone i to bardzo.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki, zobaczę co będzie w lokalnej aptece.
Jaki bierzesz zamiennik?

W Irlandii jest bardzo mały wybór witamin, nawet nie spotkałam rozróżnienia witamin na trymestry.
Nie ma to jak Polska, medycznie jesteśmy trochę bardziej do przodu [emoji6]
Ale tak poza tym, to dopiero jak wyjechałam zdałam sobie sprawę jak wiele jest w Polsce aptek i reklam "leków" od wszystkiego. Jak ich czasem słucham w polskim radiu to aż głowa boli, i smutno mi, że tyle ludzi się wkręca w kupowanie niepotrzebnych preparatów [emoji849]

reklama
kejka to co dzieje się z ludzmi pod wpływem reklam to tragedia. non stop jakies suplementy które maja pomoc na wszystko, sa i zebrania , spotkania czy cos takiego gdzie niby fachowcy , specjaliscy medycyny nawoluja do kupowania ich specyfikow po kilkaset złotych bo niby maja pomoc dosłownie na wszystko. prawda jest jedna trzeba jesc wszystko z umiarem oczywiście warzywa i owoce sa najzdrowsze. musimy jednk pamietac ze nie sa one już tak dobre jak za czasów naszych babc czy nawet mam, ze względu na srodowio i zanieczyszczenie metalami ciężkimi. trudno zyjemy w takich czasach ale zdrowy rozsadek jest najważniejszy.

Do góry