reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Całe szczęście dzień przed wyjazdem idę do gin to popytam czy można czy nie, a także czy warto zastosować dodatkową ochronę :) okres wakacyjny więc myślałam że już któras z was była w takiej sytuacji :)

Ja zamierzam się kąpać w jeziorze, gin powiedział, że można, jeśli woda czysta... nie wiem za bardzo jak tę czystość sprawdzić, he he.
Myślę, że to będą krótkie kąpiele i zaraz po wyjściu z wody będę zmieniać strój na suchy.
Kiedy jedziecie?

reklama
Dziewczyny mam straszny problem z jedzeniem... zjadłam pół bułki i zwijam się z bólu brzucha, ciezko mi nawet stwierdzić w którym miejscu mnie boli, promienieje głownie podbrzusze i trochę przy pępku ale jest tak silny bol ze mam dosc. Nie wiem czy to zatrucie czy cos jest nie tak... podczas bólu mam straszne parcie na [emoji90] a po paru sekundach przechodzi...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kass, pijesz dużo?
Spróbuj jeść lekkostrawnie, ryż, gotowana marchewka.
Może to jakiś wirus i masz jeszcze wrażliwe jelita.
Jak ból jest silny i Cię martwi to jedź do lekarza.

Kass, pijesz dużo?
Spróbuj jeść lekkostrawnie, ryż, gotowana marchewka.
Może to jakiś wirus i masz jeszcze wrażliwe jelita.
Jak ból jest silny i Cię martwi to jedź do lekarza.

Z tym piciem u mnie to jest katastrofa jakas, staram sie i pije na sile ale to nie jest tyle ile mi zalecił lekarz czyli 2,5l. Zauważyłam ze jak siedze, wtedy bol sie pojawia, teraz leżę i jest wszystko w porządku. Mam nadzieje ze to jest od jedzenia i dobrze powiazuje to, z drugiej strony w czwartek byłam u lekarza i wszystko było w porządku wiec nie powinnam sie zamartwiać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Za duzo piszecie i nie moge nic zapamietac! Mialam napisac cos waznego i fajnego i oczywiscie zapomnialam komu i co :-(

Mamaincogito dotaniesz na dupke za ten sernik! Chyba tez cos upieke. Moze jakies babeczki :-)

Kass.es wyglada to na jelitowke. Sprobuj moze smecte. Dziala oslonowo i na biegunke. Przy wymiotach tez mi bylo lzej po niej.

Zabamonika ja plywalam w jeziorze w pierwszej ciazy. W tej sie nie zapowiada przez ta pogode ;-)

Co do mezow to moj tez mnie strasznie wkurza. Jak nie powiem mu i nie przypomne 5 razy to nic nie zrobi. Nawet nie da dziecku jesc. I taki juz sie zrobil cwany, ze tylko patrzy czy juz mam focha i zaraz sie przymila. Ostatnio to nawet zla nie bylam na niego, a on chodzil i pytal czy zla jestem. Dopiero po fakcie skojarzylam, ze prosilam zeby pranie powiesil ale pozniej i tak sama to zrobilam. Duzo tez niepotrzebnie sie wkurzam i zloszcze i wiem, ze to przez hormony, bo od poczatku ciazy jakas rozdrazniona jestem.

Ja dzisiaj od 9 do 13 sprzatala i w miedzyczasie jeszcze gulasz robilam. Mialam takiego pawera, ze hej. Za to pozniej zeby odpoczac zaczelam czytac wasze 150 postow no i padlam i zasnelam. Teraz maz robi placki do gulaszu, zjem to moze wroca mi sily.

Ja zamierzam się kąpać w jeziorze, gin powiedział, że można, jeśli woda czysta... nie wiem za bardzo jak tę czystość sprawdzić, he he.
Myślę, że to będą krótkie kąpiele i zaraz po wyjściu z wody będę zmieniać strój na suchy.
Kiedy jedziecie?
No myślę, że woda w morzu adriatyckim należy do czystych wód, poprzez zasolenie :)
W środę lecę do Polski, a w czwartek wyjeżdżamy do Chorwacji na 3 auta :)
Powrót 30 lipca, więc trochę mnie lenistwa czeka :D

No myślę, że woda w morzu adriatyckim należy do czystych wód, poprzez zasolenie :)
W środę lecę do Polski, a w czwartek wyjeżdżamy do Chorwacji na 3 auta :)
Powrót 30 lipca, więc trochę mnie lenistwa czeka :D

Brzmi super, mam nadzieję, że długa podróż samochodem minie raz-dwa. [emoji846]
I daj nam znać co Ci gin powie o pływaniu, bo jestem ciekawa.

Z tym piciem u mnie to jest katastrofa jakas, staram sie i pije na sile ale to nie jest tyle ile mi zalecił lekarz czyli 2,5l. Zauważyłam ze jak siedze, wtedy bol sie pojawia, teraz leżę i jest wszystko w porządku. Mam nadzieje ze to jest od jedzenia i dobrze powiazuje to, z drugiej strony w czwartek byłam u lekarza i wszystko było w porządku wiec nie powinnam sie zamartwiać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wypić 2,5 l nie jest łatwo, nawet jak nie ma problemów. [emoji849]
A z dzieckiem na pewno wszystko Ok, myślę, że to Twoje jelita się buntują po biegunce.

Z dzieckiem wszystko super (przezierność 1,9, kość nosowa, bicie serca) gorzej z mamą...

Super, że z dzieciatkiem w porządku. Brak snu jest najgorszy, mam nadzieję, że odpoczniesz na urlopie i poczujesz się lepiej. Też mam takie dni, że samej że sobą ciężko mi wytrzymać ale ja siedzę już na l4 i się wysypiam więc co ja tam wiem o zmęczeniu :-)

Dziewczyny mam straszny problem z jedzeniem... zjadłam pół bułki i zwijam się z bólu brzucha, ciezko mi nawet stwierdzić w którym miejscu mnie boli, promienieje głownie podbrzusze i trochę przy pępku ale jest tak silny bol ze mam dosc. Nie wiem czy to zatrucie czy cos jest nie tak... podczas bólu mam straszne parcie na [emoji90] a po paru sekundach przechodzi.

Ja bym jechała do szpitala to sprawdzic...

Ja bym nie tworzyła osobnej grupy zakupowej bo mamy już osobne grupy i prawie na nie zaglądamy [emoji6] najwygodniej tutaj się pisze. A przecież od tego jest to forum zeby gadac na wszystkie tematy [emoji6] ale jak więcej osób ma ochotę to pewnie, kazda z Was ma uprawnienia taki wątek założyć [emoji5]

Ok. Pomyslalam, że łatwiej będzie znaleźć informacje dziewczynom, które nie śledzą forum codziennie. Faje rzeczy pokazujecie a każda będzie kupować wyprawkę w innym czasie. Nie chciałam się narzucać :-) myślałam, że to dobry pomysł, ale w ciąży mi mózg czasem pada :-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Ja się jeszcze raz poryczałam, bo mam wrażenie, że M nie ma dziś za grosz empatii. I to był taki histeryczny płacz, myślę, że stres całego tygodnia ze mnie wychodził.
Na szczęście M oprzytomniał, uspokoił mnie, pogadaliśmy i zasnęłam [emoji846]

Teraz powinnam wstać i zabrać się za zakupy i za swój wygląd - ale jestem ciężka jak kłoda, ruszyć się nie mogę...

Ech, te hormony!
Jak nie będzie lepiej po urlopie to wezmę zwolnienie, chociaż na tydzień czy dwa.

reklama
Super, że z dzieciatkiem w porządku. Brak snu jest najgorszy, mam nadzieję, że odpoczniesz na urlopie i poczujesz się lepiej. Też mam takie dni, że samej że sobą ciężko mi wytrzymać ale ja siedzę już na l4 i się wysypiam więc co ja tam wiem o zmęczeniu :-)

Ja bym jechała do szpitala to sprawdzic...

Ok. Pomyslalam, że łatwiej będzie znaleźć informacje dziewczynom, które nie śledzą forum codziennie. Faje rzeczy pokazujecie a każda będzie kupować wyprawkę w innym czasie. Nie chciałam się narzucać :-) myślałam, że to dobry pomysł, ale w ciąży mi mózg czasem pada :-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Cześć Paprotna, miło, że dołączyłaś, jesteśmy na podobnym etapie - mam termin na 26 stycznia.

Co do wyprawki - myślę, że ten temat będziemy maglować jeszcze baaardzo długo, wygodniej by było szukać inspiracji w osobnym wątku, ale jeśli chodzi o pisanie - zupełnie nie jest to praktyczne. Jakoś tutaj naturalniej to wychodzi [emoji6]

Do góry