reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Całe szczęście dzień przed wyjazdem idę do gin to popytam czy można czy nie, a także czy warto zastosować dodatkową ochronę :) okres wakacyjny więc myślałam że już któras z was była w takiej sytuacji :)

Ja zamierzam się kąpać w jeziorze, gin powiedział, że można, jeśli woda czysta... nie wiem za bardzo jak tę czystość sprawdzić, he he.
Myślę, że to będą krótkie kąpiele i zaraz po wyjściu z wody będę zmieniać strój na suchy.
Kiedy jedziecie?

reklama
Dziewczyny mam straszny problem z jedzeniem... zjadłam pół bułki i zwijam się z bólu brzucha, ciezko mi nawet stwierdzić w którym miejscu mnie boli, promienieje głownie podbrzusze i trochę przy pępku ale jest tak silny bol ze mam dosc. Nie wiem czy to zatrucie czy cos jest nie tak... podczas bólu mam straszne parcie na [emoji90] a po paru sekundach przechodzi...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kass, pijesz dużo?
Spróbuj jeść lekkostrawnie, ryż, gotowana marchewka.
Może to jakiś wirus i masz jeszcze wrażliwe jelita.
Jak ból jest silny i Cię martwi to jedź do lekarza.

Kass, pijesz dużo?
Spróbuj jeść lekkostrawnie, ryż, gotowana marchewka.
Może to jakiś wirus i masz jeszcze wrażliwe jelita.
Jak ból jest silny i Cię martwi to jedź do lekarza.

Z tym piciem u mnie to jest katastrofa jakas, staram sie i pije na sile ale to nie jest tyle ile mi zalecił lekarz czyli 2,5l. Zauważyłam ze jak siedze, wtedy bol sie pojawia, teraz leżę i jest wszystko w porządku. Mam nadzieje ze to jest od jedzenia i dobrze powiazuje to, z drugiej strony w czwartek byłam u lekarza i wszystko było w porządku wiec nie powinnam sie zamartwiać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Za duzo piszecie i nie moge nic zapamietac! Mialam napisac cos waznego i fajnego i oczywiscie zapomnialam komu i co :-(

Mamaincogito dotaniesz na dupke za ten sernik! Chyba tez cos upieke. Moze jakies babeczki :-)

Kass.es wyglada to na jelitowke. Sprobuj moze smecte. Dziala oslonowo i na biegunke. Przy wymiotach tez mi bylo lzej po niej.

Zabamonika ja plywalam w jeziorze w pierwszej ciazy. W tej sie nie zapowiada przez ta pogode ;-)

Co do mezow to moj tez mnie strasznie wkurza. Jak nie powiem mu i nie przypomne 5 razy to nic nie zrobi. Nawet nie da dziecku jesc. I taki juz sie zrobil cwany, ze tylko patrzy czy juz mam focha i zaraz sie przymila. Ostatnio to nawet zla nie bylam na niego, a on chodzil i pytal czy zla jestem. Dopiero po fakcie skojarzylam, ze prosilam zeby pranie powiesil ale pozniej i tak sama to zrobilam. Duzo tez niepotrzebnie sie wkurzam i zloszcze i wiem, ze to przez hormony, bo od poczatku ciazy jakas rozdrazniona jestem.

Ja dzisiaj od 9 do 13 sprzatala i w miedzyczasie jeszcze gulasz robilam. Mialam takiego pawera, ze hej. Za to pozniej zeby odpoczac zaczelam czytac wasze 150 postow no i padlam i zasnelam. Teraz maz robi placki do gulaszu, zjem to moze wroca mi sily.

Ja zamierzam się kąpać w jeziorze, gin powiedział, że można, jeśli woda czysta... nie wiem za bardzo jak tę czystość sprawdzić, he he.
Myślę, że to będą krótkie kąpiele i zaraz po wyjściu z wody będę zmieniać strój na suchy.
Kiedy jedziecie?
No myślę, że woda w morzu adriatyckim należy do czystych wód, poprzez zasolenie :)
W środę lecę do Polski, a w czwartek wyjeżdżamy do Chorwacji na 3 auta :)
Powrót 30 lipca, więc trochę mnie lenistwa czeka :D

No myślę, że woda w morzu adriatyckim należy do czystych wód, poprzez zasolenie :)
W środę lecę do Polski, a w czwartek wyjeżdżamy do Chorwacji na 3 auta :)
Powrót 30 lipca, więc trochę mnie lenistwa czeka :D

Brzmi super, mam nadzieję, że długa podróż samochodem minie raz-dwa. [emoji846]
I daj nam znać co Ci gin powie o pływaniu, bo jestem ciekawa.

Z tym piciem u mnie to jest katastrofa jakas, staram sie i pije na sile ale to nie jest tyle ile mi zalecił lekarz czyli 2,5l. Zauważyłam ze jak siedze, wtedy bol sie pojawia, teraz leżę i jest wszystko w porządku. Mam nadzieje ze to jest od jedzenia i dobrze powiazuje to, z drugiej strony w czwartek byłam u lekarza i wszystko było w porządku wiec nie powinnam sie zamartwiać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wypić 2,5 l nie jest łatwo, nawet jak nie ma problemów. [emoji849]
A z dzieckiem na pewno wszystko Ok, myślę, że to Twoje jelita się buntują po biegunce.

Z dzieckiem wszystko super (przezierność 1,9, kość nosowa, bicie serca) gorzej z mamą...

Super, że z dzieciatkiem w porządku. Brak snu jest najgorszy, mam nadzieję, że odpoczniesz na urlopie i poczujesz się lepiej. Też mam takie dni, że samej że sobą ciężko mi wytrzymać ale ja siedzę już na l4 i się wysypiam więc co ja tam wiem o zmęczeniu :-)

Dziewczyny mam straszny problem z jedzeniem... zjadłam pół bułki i zwijam się z bólu brzucha, ciezko mi nawet stwierdzić w którym miejscu mnie boli, promienieje głownie podbrzusze i trochę przy pępku ale jest tak silny bol ze mam dosc. Nie wiem czy to zatrucie czy cos jest nie tak... podczas bólu mam straszne parcie na [emoji90] a po paru sekundach przechodzi.

Ja bym jechała do szpitala to sprawdzic...

Ja bym nie tworzyła osobnej grupy zakupowej bo mamy już osobne grupy i prawie na nie zaglądamy [emoji6] najwygodniej tutaj się pisze. A przecież od tego jest to forum zeby gadac na wszystkie tematy [emoji6] ale jak więcej osób ma ochotę to pewnie, kazda z Was ma uprawnienia taki wątek założyć [emoji5]

Ok. Pomyslalam, że łatwiej będzie znaleźć informacje dziewczynom, które nie śledzą forum codziennie. Faje rzeczy pokazujecie a każda będzie kupować wyprawkę w innym czasie. Nie chciałam się narzucać :-) myślałam, że to dobry pomysł, ale w ciąży mi mózg czasem pada :-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Ja się jeszcze raz poryczałam, bo mam wrażenie, że M nie ma dziś za grosz empatii. I to był taki histeryczny płacz, myślę, że stres całego tygodnia ze mnie wychodził.
Na szczęście M oprzytomniał, uspokoił mnie, pogadaliśmy i zasnęłam [emoji846]

Teraz powinnam wstać i zabrać się za zakupy i za swój wygląd - ale jestem ciężka jak kłoda, ruszyć się nie mogę...

Ech, te hormony!
Jak nie będzie lepiej po urlopie to wezmę zwolnienie, chociaż na tydzień czy dwa.

reklama
Super, że z dzieciatkiem w porządku. Brak snu jest najgorszy, mam nadzieję, że odpoczniesz na urlopie i poczujesz się lepiej. Też mam takie dni, że samej że sobą ciężko mi wytrzymać ale ja siedzę już na l4 i się wysypiam więc co ja tam wiem o zmęczeniu :-)

Ja bym jechała do szpitala to sprawdzic...

Ok. Pomyslalam, że łatwiej będzie znaleźć informacje dziewczynom, które nie śledzą forum codziennie. Faje rzeczy pokazujecie a każda będzie kupować wyprawkę w innym czasie. Nie chciałam się narzucać :-) myślałam, że to dobry pomysł, ale w ciąży mi mózg czasem pada :-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Cześć Paprotna, miło, że dołączyłaś, jesteśmy na podobnym etapie - mam termin na 26 stycznia.

Co do wyprawki - myślę, że ten temat będziemy maglować jeszcze baaardzo długo, wygodniej by było szukać inspiracji w osobnym wątku, ale jeśli chodzi o pisanie - zupełnie nie jest to praktyczne. Jakoś tutaj naturalniej to wychodzi [emoji6]

Do góry