reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Moja tez ulewa do pol roku ! ;/ na szczęście w nocy nie miała z tym problemu... Marta tak ta poduszka klin super wynalazek, u nas sie sprawdził ;)
Ja tym razem do spania kupie otulacz dla małego jeszcze bo Zu miała tylko beciki, ale nie zdały sprawy i zawijałem ja w kocyk bo musiała spać opatulona.

Kombinezon zimowy mam czerwony mega uniwersalny wiec dla synka tez będzie jest na 62 młoda od listopada do marca w nim " przechodziła"

Michasia uwielbiałam nocne imprezy w brzuszku [emoji23]

Milky ja mam poduchę w literę C jest super ;)
Z adapterem nie pomogę nie używałam w ciazy, teraz tez nie będe.

Kejka powodzenia na prenatalnych ;)

Wy o wyprawce a ja kompletnie tego nie czuje... muszę iść na strych pościągać wszystko co mam z córci i zobaczyć co w ogóle potrzebuje, ale zrobie to chyba we wrześniu albo październiku...

Dreamscometrue te wizyty i leki to majątek niestety... ja tez zostawiam miesięcznie ok 400zl za lekarza, leki i badania ;/ ile rzeczy dla maleństwa było by za to, ale co zrobić bez tego maleństwa by nie było ;( dlatego kasa nie ważna, najważniejsze zeby dzidzius sie urodził i zdrowy. A jak nie będzie miał super wypasionego wózka to nic nie szkodzi ;)

My będziemy musieli kupić pewnie wózek rok po roku po mimo ze w domu mamy 2 ale co zrobić- na raz dwóch wózków pchać niw sam rady[emoji23]

U nas tez pada deszcz jest sennie i córcia mi marudzi od rana. Dobrze ze obiad mam zrobiony tylko posprzątać dzis chciałam, ale mam cały dzień na to ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Widzę, że wózek Riko jest bardzo popularny na grupie :) my też go upatrzyliśmy, tu mi jedna z Was podpowiedziała akurat idealny pod mój gust :) ten z turkusem (kocham turkusowy). Jesteśmy zdecydowani na 90%.
Ciężki to ciężki, ja należę do silnych babek, nawet z dzieciem tę gondolę wniosę do siebie na 3piętro, tak więc waga mnie nie rusza :)

Zaczęłam urlop. Tak jak lubię - bo od grilla u znajomych :) Zaraz sprzątanko, śniadanko, biaganko, a potem zabieram Oliwkę i jadę do koleżanki na pogaduchy :) Dwa wyluzowane tygodnie przede mną, oby tylko pogoda dopisała, bo siedzenie z 4latką w domu po tyle godzin doprowadzi mnie do obłędu ;)

Załączniki

• nanoecco_kolor2.jpg
    nanoecco_kolor2.jpg
    310,3 KB · Wyświetleń: 63
@mamaincogito robisz sernik z ukręconego twarogu, czy z serka z wiaderka? Też chłopakom coś bym upiekła. Ewentualnie mam jeszcze karpatkę z pudelka :D

@bbubbka tez mam poduchę C i jak do tej pory nie umiem sie na niej ułożyć :D Czuję się w niej strasznie zaplątana :D

U nas też leje. Nawet kot wzgardził wyjściem na dwór.
Ale się nie przejmuję :D właśnie zrobiłam zakupy przez internet, brakowało dzieciakom butów do tych garniaków na wesele. Chciałam bardziej uniwersalne, żeby nie były tylko na "raz" i żeby nie wyglądali jak starzy-malutcy. Będą mieli półbuty na jesień przynajmniej.

@mamaincogito robisz sernik z ukręconego twarogu, czy z serka z wiaderka? Też chłopakom coś bym upiekła. Ewentualnie mam jeszcze karpatkę z pudelka :D

@bbubbka tez mam poduchę C i jak do tej pory nie umiem sie na niej ułożyć :D Czuję się w niej strasznie zaplątana :D

U nas też leje. Nawet kot wzgardził wyjściem na dwór.
Ale się nie przejmuję :D właśnie zrobiłam zakupy przez internet, brakowało dzieciakom butów do tych garniaków na wesele. Chciałam bardziej uniwersalne, żeby nie były tylko na "raz" i żeby nie wyglądali jak starzy-malutcy. Będą mieli półbuty na jesień przynajmniej.
Z domowego twarogu zmielonego.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam i czytam... :-D

Już zaczynacie czuć ruchy? Wow! Ja pewnie dopiero za 2 miesiące, jakaś bardzo chuda nie jestem :p 3 kg przybrałam ale chyba głównie przez to, że siedzę w domu i czasem jem jak wariatka :-D brzucha mi jeszcze nie widać za to biodra?  już czuję że chodzę jak kaczka i coraz ciężej się zmieścić w jeansy.

Widzę też, że niektóre z Was muszą leżec. Trzymajcie się dziewczyny, niektórzy wierzą w moc pozytywnego myślenia, ponoć wtedy organizm lepiej sobie radzi że stresem.

Ładny :). Powiem Wam, ze zaczęłam sie wkręcać w jakieś filmiki na YouTube np. z najfajniejszymi gadżetami w trakcie ciazy i dowiaduje sie ile mi potrzeba :p.

I co tam znalazłaś ciekawego? Ja po 5 latach mogę nie być na czasie co się teraz dzieciom kupuje :-D

Swoją drogą może zrobiny osobny wątek zakupowy żeby te posty nie ginęli w natłoku innych?

tez mam poduchę C i jak do tej pory nie umiem sie na niej ułożyć :D Czuję się w niej strasznie zaplątana :D

Haha dlatego ja nie kupuje, bo miałabym tak samo :-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Z domowego twarogu zmielonego.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pojadłabym takiego...z rodzynkami <3

Swoją drogą może zrobiny osobny wątek zakupowy żeby te posty nie ginęli w natłoku innych?
Jestem za :)

Nie śpię od 6 a nie mogę z łóżka się zwlec :o
Jednak wstaję. Idę robić owsiankę, bo dzieciory powstawały. Koniec spokoju :D

Witajcie w sobote. Pogoda okropna ale od jutra ma być poprawa. Ja jestem mega słaba, od wczoraj od 18 nic nie jadłam, nie odczuwam w ogóle głodu i nawet nie wiem co mam zjeść zeby mnie znow nic nie dopadło. W nocy wstałam po 2, to szlam zgięta w pol z bólu. Na nic nie mam ochoty, jestem zmięta i zmęczona z samego rana. Jak Wam pisałam ze mam wagę na plusie 60 dag tak teraz mam na minusie już 70 dag. Nie mówiąc o tym, że moj ciążowy brzuszek okazał się byc jednym wielkim wzdęciem, praktycznie w ogole go teraz nie ma :( Strasznie mi dzis smutno :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Też go oglądałam, uwielbiam takie kolory <3 I wydaje mi się, że jest bardzo funkcjonalny. O kółkach dużo dobrego słyszałam- pdoobno jedną ręką nawet dobrze się prowadzi :)

Ale chyba jednak zdecydujemy sie na 2w1 Adamex Barletta, znajoma ma i też sobie bardzo chwali: Zobacz załącznik 814783
Ja tez słyszałam o Adamexie dużo dobrego. Kumpela teraz też kupiła właśnie Barlette.

reklama
Dzień dobry :)
Witam nowa mame i tradycyjnie trzymam kciuki za wizyty ^^

Fajnie się czyta te Wasze rozmowy wyprawce tyle, że jakoś jeszcze nie potrafie się tym zająć osobiście aż tak szczegółowo. Skończyło się na zrobieniu listy i ogólnym poorientowaniu się w cenach. Wózka nie szukam, bo mam dostać po synach kuzynki, nawet nie wiem jeszcze co. Mam nadzieje, że jak objeździła w nim dwóch chłopaków w warunkach podobnych do moich (2 piętro, bloki) to mi też będzie odpowiadał.
Spodobał mi się strasznie ten śpiworek do fotelika musze sie poważnie zastanowić.

My dziś grillujemy wieczorem więc na obiad gotuje tylko fasolke :)

Do góry