reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witam dziś! :)
Co do ruchów - skończyłam 16 tydzień wczoraj i niestety nic nie czuję... Coś tam mi się przeleje, jakieś bąbelki, ale raczej to nie są ruchy. Już nie mogę się doczekać pierwszych kopniaczków ❤
Ktoś wspominał o Smyku - również wpadłam w szał zakupów, dużo promocji było, więc sporo rzeczy kupiliśmy z mężem :D

reklama
Dzizas właśnie popłynęłam na jednej grupie sprzedazowej i kupiłam kombiak na wczesną wiosnę, sweterek, bluzę, sukienkę i komplecik na lato.
Jak się okaże, że jednak chłopak to będę w dupie [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha [emoji3]
Ja wczoraj też byłam w sklepie i widziałam piękne ubranka :D Ale nie było żadnych uniwersalnych .. I odpuscilam sobie :D

Hej dziewczyny, mam termin na 26 stycznia i nie dawno mi się przypomnialo o tym forum :-D troche was czytam ale straaaasznie dużo piszecie, więc nadrobienie wszystkich wpisów nie jest łatwe :-)

W środę miałam prenatalne, pomiary wyszły ok. Lekarz nie zalecił wiecej badań pod tym kontem, ale porozmawiam jeszcze z moim lekarzem prowadzącym co o tym myśli, bo mam 31 lat i trochę fazuje :p na 80 % będzie synek. Mam już prawie 5 letnia córeczkę :-)

Ponadto jestem z Wrocławia, a wizyta kontrolna będzie 18 lipca :-)

Piszecie o wózkach, mi została po córce spacerówka McLarena techno xt - która wielbie. Planuję nią jeździć już w okolicach maja-czerwca bo ona rozkłada się na plasko, a na zimę kupię jakąś małą, lekka gondole. Poprzednio miałam wózek 3w1 i sprzedałam go po pół roku, córka nie lubiła w ogóle jeździć w gondoli, a do tego był mega duży i ciężki.
Tak więc plany, planami a dziecko i tak zweryfikuje po swojemu :-D
Fajnie ze dołączyłaś [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Witam dziś! :)
Co do ruchów - skończyłam 16 tydzień wczoraj i niestety nic nie czuję... Coś tam mi się przeleje, jakieś bąbelki, ale raczej to nie są ruchy. Już nie mogę się doczekać pierwszych kopniaczków [emoji173]
Ktoś wspominał o Smyku - również wpadłam w szał zakupów, dużo promocji było, więc sporo rzeczy kupiliśmy z mężem :D
My jutro kończymy 16 tc i zaczynamy 17 [emoji3] Jak ten czas leci :)

Masz lezec i tyle. Nie czytac internetow! Zasklepi sie. Ja mialam spory kawal odklejony. A dwa tygodnie pozniej ani sladu po nim. Wszystko doszlo do siebie. Ale trzeba lezec. Lekarze raz mowia tak raz inaczej. Ja posluchalam mojego i wszystko sie naprawilo.
Miałaś owodnie odklejona? Ja mam z tym problem od początku ciąży i cos sie nie zasklepia [emoji52] na prenatalnych 8mm mialam odklejone a teraz nie wiem...

Witajcie w sobote. Pogoda okropna ale od jutra ma być poprawa. Ja jestem mega słaba, od wczoraj od 18 nic nie jadłam, nie odczuwam w ogóle głodu i nawet nie wiem co mam zjeść zeby mnie znow nic nie dopadło. W nocy wstałam po 2, to szlam zgięta w pol z bólu. Na nic nie mam ochoty, jestem zmięta i zmęczona z samego rana. Jak Wam pisałam ze mam wagę na plusie 60 dag tak teraz mam na minusie już 70 dag. Nie mówiąc o tym, że moj ciążowy brzuszek okazał się byc jednym wielkim wzdęciem, praktycznie w ogole go teraz nie ma :( Strasznie mi dzis smutno :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Oj współczuję [emoji45] a dalej męczą Cię wymioty i biegunka?

Ja bym nie tworzyła osobnej grupy zakupowej bo mamy już osobne grupy i prawie na nie zaglądamy [emoji6] najwygodniej tutaj się pisze. A przecież od tego jest to forum zeby gadac na wszystkie tematy [emoji6] ale jak więcej osób ma ochotę to pewnie, kazda z Was ma uprawnienia taki wątek założyć [emoji5]

reklama
Witajcie, dzięki za trzymanie kciuków.

Z dzieckiem wszystko super (przezierność 1,9, kość nosowa, bicie serca) gorzej z mamą...
Poryczałam się przed wizytą i niemal mojego M wyrzuciłam z samochodu po drodze.
Miał wczoraj imprezę w pracy, wrócił w nocy wstawiony, wpuścił do domu głodnego krzyczącego kota, ale nakarmił..? Całkowicie się rozbudziłam tak mój kotek miauczał, więc zeszłam do kuchni go nakarmić. A mój M na sofie chichra się do filmików na YouTube... No przecież bym go nakarmił...
rozbudziłam się kompletnie i nie zasnęłam aż do 5 nad ranem...
A rano ja gotowa do wyjścia, M chyba zapomniał, mieliśmy iść pieszo, ale czekam na niego, aż się wygramoli z łóżka, po czym mówi, Ok, chodźmy pieszo - a zostało nam 10 min do wizyty, musieliśmy wsiąść w samochód i ja musiałam prowadzić, bo M na kacu...
A w samochodzie jakimś tekstem walnął co ja tam o tego kota w nocy się wkurzyłam.
I poryczałam się, bo ku***a ja cały tydzień spać nie mogę, jestem jak zombie a on tego kompletnie nie czai...

Jak mnie gin zobaczył to zrobił mi taki wykład na temat konieczności psychicznego spokoju w ciąży i że mam iść do rodzinnego po zwolnienie...
No ale doczekam do urlopu, jeszcze tydzień.

No to się wyżaliłam. Wracam do łóżka, może zasnę, bo dziś impreza urodzinowa przyjaciółki, mam jej pomagać z przygotowaniem...

Do góry