reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
@marta64 na Ceneo ma bardzo pozytywne opinie i właśnie ktoś pisal ze jest lekki. Bardzo dużo osob pisze, ze ma super kola na kazda powierzchnię co dla nas zimą jest ważne...wydaje mi się ze moi sąsiedzi taki mają nawet chyba kolor ten sam co chce [emoji16]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
W pierwszej ciazy miałam wózek 12 kg. W drugiej 14 i wierz mi że jest mega różnica. Ostatni co kupowalam wózek to z polecenia dwóch koleżanek i kuzynki (tylko wszystkie pierworodki) i rąk narzekalam na ten wózek że bardziej się nie dało :p

Mój ważył z dzieckiem ok 19 kilo :D Ale mieliśmy super amory i kółka i nie męczyłam się wcale go prowadząc. . Po moim starszym miała go jeszcze dwojka dzieci, a potem wrócił do mnie dla drugiego syna i jeszcze dałam go koleżance dla jej dziecka :D Niestety firmy kompletnie nie pamiętam,ale był to naprawdę solidny wóz. To zależy chyba wiele właśnie od kółek i od tego, jak się wózek prowadzi. W jednych waga jest podobna,a w prowadzeniu są masakrycznie ciężkie :)
Do prowadzenia raczej większość będzie ok ale trzeba też pomyśleć jak się mieszka w bloku o innych rzeczach, bo często kobieta jest sama i z dzieckiem musi jakoś ogarnąć wózek np. Wciągnąć do domu czy do piwnicy, wsadzić do bagażnika itd itp. A mimo że 14 kg to nie jest w sumie dużo ale wózek jest rzeczą bardzo nie poręczna do dzwigania

Hahaha! :D
Dlatego dla równowagi poszukam tez co jest niewypałem ;). Chociaż to pewnie bardzo indywidualna sprawa.
Też mi się tak wydaje, ja np z przewijaka korzystałam prawie dwa lata, moja siostra miesiąc, ja lecialam głównie na pieluchach dada moja koleżanka ich nie lubiła i leciała na lidlowych i tak można se wymieniać

Np ja pościel kupowałam dopiero jak młoda miała około roku :)
Strzelam sobie w kolano, bo sama szyję i sprzedaje wyprawki do łóżeczka, ale ja osobiście panicznie się bałam śmierci łóżeczkowej i córka spała bardzo długo tylko w rożku, później przykryta lekkim kocykiem. Dopiero jak zaczęła wędrować po łóżeczko w nocy to uszylam ochraniacz i posciel zaczęłam używać

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja ma 2,5 roku i dopiero na tą zimę wyjme kołdrę :-D starsza miała jakieś 1,5 roku. Wcześniej śpiworek albo kocyk uzywalismy

Też mi się tak wydaje, ja np z przewijaka korzystałam prawie dwa lata, moja siostra miesiąc, ja lecialam głównie na pieluchach dada moja koleżanka ich nie lubiła i leciała na lidlowych i tak można se wymieniać
Zgadzam się, ja z przewijaka i półki na przewijak korzystałam 20 miesięcy. W sumie nadal bym korzystała, ale jak zmienislimy łóżeczko na łóżko to mi już nie pasował ;)
U nas np niewypałem totalnym była elektroniczna niania. Miała jakaś taka czułość, że nie łapała jakichś chrumkan i ok, bo miała łapać jak się dziecko budzi, ale ja słyszałam każde chrumkanie i mnie szlag trafiał, że ona tego nie łapie. Po 3 dniach schowałam do szuflady i więcej nie użyłam :) a np sąsiedzi używają do dzisiaj przy 4-latce.

I otulacz Woombie, raz wsadziłam w niego córkę, popatrzyla na mnie jak na kosmitę i wyjęłam :D

Do prowadzenia raczej większość będzie ok ale trzeba też pomyśleć jak się mieszka w bloku o innych rzeczach, bo często kobieta jest sama i z dzieckiem musi jakoś ogarnąć wózek np. Wciągnąć do domu czy do piwnicy, wsadzić do bagażnika itd itp. A mimo że 14 kg to nie jest w sumie dużo ale wózek jest rzeczą bardzo nie poręczna do dzwigania
Ja do wozkarni nie muszę wchodzić po schodach

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

I też rzeczy które nawet rodzicom podpasuja niekoniecznie będą pasować dziecku :) każde dziecko inne, więc tym bardziej z jakimiś droższymi gadżetami można się wstrzymać do porodu, często też rodzina i znajomi pytają co kupić to można coś zasugerować.

Hej dziewczyny, mam termin na 26 stycznia i nie dawno mi się przypomnialo o tym forum :-D troche was czytam ale straaaasznie dużo piszecie, więc nadrobienie wszystkich wpisów nie jest łatwe :-)

W środę miałam prenatalne, pomiary wyszły ok. Lekarz nie zalecił wiecej badań pod tym kontem, ale porozmawiam jeszcze z moim lekarzem prowadzącym co o tym myśli, bo mam 31 lat i trochę fazuje :p na 80 % będzie synek. Mam już prawie 5 letnia córeczkę :-)

Ponadto jestem z Wrocławia, a wizyta kontrolna będzie 18 lipca :-)

Piszecie o wózkach, mi została po córce spacerówka McLarena techno xt - która wielbie. Planuję nią jeździć już w okolicach maja-czerwca bo ona rozkłada się na plasko, a na zimę kupię jakąś małą, lekka gondole. Poprzednio miałam wózek 3w1 i sprzedałam go po pół roku, córka nie lubiła w ogóle jeździć w gondoli, a do tego był mega duży i ciężki.
Tak więc plany, planami a dziecko i tak zweryfikuje po swojemu :-D

reklama
Do góry