reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej dziewczyny. Ale dzisian wizytujacych!!! Hurtowo :-) trzymam oczywiscie kciuki!

A ja na poczekalni u lekarza z corka. Zoladek ja boki juz od kilku dni. Dwa dni temu bylysmy, podobno infekcja ale nie przeszlo ;-(. Ja w zeszlym tyg tez cierpialam z tego powodu ponad tydzien, myskalam ze to z uwagi na ciaze, a widocznie to jakis wirus

reklama
@mamaincogito tak mi przykro czytać o Twoich przejściach z malutką, aż się popłakałam. Mam nadzieję, że nigdy już żadnej z nas to nie spotka.

Ile dziś wizyt, powodzenia!
Trzymam kciuki, zwłaszcza za prenatalne, będzie dobrze [emoji846]

Ja wciąż jeszcze w łóżku, płaczę trochę z wykończenia, znów się spóźnię do pracy, ale znowu nie mogłam zasnąć pół nocy... [emoji26]

Dziewczyny powodzenia na wizytach[emoji4]

Moj M jeszcze nigdy ze mna nie byl[emoji17]dwa razy smutne wiesci ,ze seeduszko przestalo bic znosilam sama i sama wracalam do domu.
Nawet jak krwawilam to na ip jezdzilam sama,bo nie mialam go pod reka[emoji17]
Bidok nie ma czasu[emoji58]
Ale w poniedzialek mamy isc razem na prenatalne[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Zobaczysz że jak usłyszy serdunio i zobaczy jak podskakuje Wasza kruszynka to poruszy niebo i ziemię żeby być przy Tobie w takich chwilach:)

ja czuje rozne rzeczy w brzuchu ale nie sadze zeby to byly ruchy dziecka :p w 12 tygodniu juz? ja czytalam, ze tak na dobre to czuc w 20tc
W pierwszej ciąży czułam mocne ruchy w 16 tyg., w drugiej ciąży wcześniej mimo że łożysko miałam na przedniej scianie więc ten 20 tydzień to tak nie koniecznie

W pierwszej ciąży czułam mocne ruchy w 16 tyg., w drugiej ciąży wcześniej mimo że łożysko miałam na przedniej scianie więc ten 20 tydzień to tak nie koniecznie
Właśnie mam w tej ciąży łożysko na przedniej ścianie i się zastanawiam czy te ruchy słabsze beda. W pierwszej ciąży miałam na tylnej, wysoko, więc w sumie czułam każdy ruch :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, ja już w Polsce ♡ 800 km w samochodzie, o dziwo bez żadnych problemów mi minęło no i najważniejsze - polskie jedzonko! ❤ normalnie, od stołu nie odchodzę, trochę mi się przytyje w końcu, bo narazie u mnie bez zmian ;)
Powodzenia na wizytach! :)

Właśnie mam w tej ciąży łożysko na przedniej ścianie i się zastanawiam czy te ruchy słabsze beda. W pierwszej ciąży miałam na tylnej, wysoko, więc w sumie czułam każdy ruch :)

ja nie czułam różnicy, w pierwszej też miałam na tylniej wysoko. Tak samo bolały jedne i drugie :D chociaż w drugiej córa była niżej bo leżała mi pod koniec ciąży na szyjce i to naprawdę bolało i utrudniało chodzenie, ale nie wiem czy to miało związek z tym w którym miejscu było łożysko

ja nie czułam różnicy, w pierwszej też miałam na tylniej wysoko. Tak samo bolały jedne i drugie :D chociaż w drugiej córa była niżej bo leżała mi pod koniec ciąży na szyjce i to naprawdę bolało i utrudniało chodzenie, ale nie wiem czy to miało związek z tym w którym miejscu było łożysko
Chyba bez związku, bo moja była nisko całą ciążę. Miałaś to uczucie jakby Ci ktoś słoik wsadził :D sorry za określenie, ale ja tam się czułam momentami, jakbym z wekiem między nogami chodziła :D

reklama

U mnie 14+6 i jeszcze nic nie czuję. Jedynie wzdecia:( dziewczyny mam jeszcze pytanie: Czy śmiech(ale taki konkretny) może jakoś zaszkodzić dzidzi? No bo to przecież skurcze brzucha też powoduje. No i jak śpicie? Ponoć powinno się tylko na lewym boku, ale czy na tym etapie ciąży spanie na prawym lub na plecach może mieć negatywny wpływ?

Do góry