reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Chyba bez związku, bo moja była nisko całą ciążę. Miałaś to uczucie jakby Ci ktoś słoik wsadził :D sorry za określenie, ale ja tam się czułam momentami, jakbym z wekiem między nogami chodziła :D

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak dokładnie :D Chodziłam rozkrokiem bo bałam się że młodej główkę zgniotę :D :D :D

reklama
U mnie 14+6 i jeszcze nic nie czuję. Jedynie wzdecia:( dziewczyny mam jeszcze pytanie: Czy śmiech(ale taki konkretny) może jakoś zaszkodzić dzidzi? No bo to przecież skurcze brzucha też powoduje. No i jak śpicie? Ponoć powinno się tylko na lewym boku, ale czy na tym etapie ciąży spanie na prawym lub na plecach może mieć negatywny wpływ?
Ostatnio tu był poruszany ten temat : spać jak wygodnie, ciało samo podpowie, nie spać tylko w jednej pozycji bo to może być szkodliwe dla dzidzi

Małgosia czytałam że spanie na każdej ze stron nie ma żadnego wpływu na dziecko na tym etapie ciąży. Natomiast nad śmiechem się nie zastanawiałam :)

U mnie 14+6 i jeszcze nic nie czuję. Jedynie wzdecia:( dziewczyny mam jeszcze pytanie: Czy śmiech(ale taki konkretny) może jakoś zaszkodzić dzidzi? No bo to przecież skurcze brzucha też powoduje. No i jak śpicie? Ponoć powinno się tylko na lewym boku, ale czy na tym etapie ciąży spanie na prawym lub na plecach może mieć negatywny wpływ?
Ja śpię na brzuchu :D w pierwszej ciąży się bałam, od początku się męczyłam, żeby tylko nie spać na brzuchu. A teraz śpię, czasem niewygodnie to wtedy bardziej na boku.
Mi wygodniej spać na lewym, ale to nie ma znaczenia większego.
Tu masz cytat z mamyginekolog "Jeżeli mama przebywa głównie w jednej pozycji np. leży na lewym boku przez większość dnia to może to powodować asymetrię ułożeniową u noworodka". Sama nie wiem czy u mnie właśnie to, że pilnowałam się, żeby właśnie spać/leżeć na lewym boku nie spowodował asymetrii u córki. Gdyby mi wtedy ktoś powiedział, że to bez znaczenia to bym olala.
Śpij tak, jak Ci wygodnie.
Śmiech raczej nie, skurcze mięśni brzucha a skurcze macicy to co innego.

Ja śpię na brzuchu :D w pierwszej ciąży się bałam, od początku się męczyłam, żeby tylko nie spać na brzuchu. A teraz śpię, czasem niewygodnie to wtedy bardziej na boku.
Mi wygodniej spać na lewym, ale to nie ma znaczenia większego.
Tu masz cytat z mamyginekolog "Jeżeli mama przebywa głównie w jednej pozycji np. leży na lewym boku przez większość dnia to może to powodować asymetrię ułożeniową u noworodka". Sama nie wiem czy u mnie właśnie to, że pilnowałam się, żeby właśnie spać/leżeć na lewym boku nie spowodował asymetrii u córki. Gdyby mi wtedy ktoś powiedział, że to bez znaczenia to bym olala.
Śpij tak, jak Ci wygodnie.
Śmiech raczej nie, skurcze mięśni brzucha a skurcze macicy to co innego.

Dzięki. Mój mąż ostatnio działa na mnie rozbrajajaco i cały czas chce mi się śmiać. Dziś bidulek przychodzi z pracy po nocy bez górnej dwójki(zęba). Ząb był robiony dawno temu kanalowo i teraz poprostu

Dzięki. Mój mąż ostatnio działa na mnie rozbrajajaco i cały czas chce mi się śmiać. Dziś bidulek przychodzi z pracy po nocy bez górnej dwójki(zęba). Ząb był robiony dawno temu kanalowo i teraz poprostu
Mu się rozlecial. Najgorsze że nasz dentysta na urlopie. Na 27.07 mam ustawioną wizytę bo miałam kamień ściągać ale mu odstapie. No i 2 tyg musi jakoś wytrzymać:( a moja pierwsza reakcja to oczywiście śmiech:/ okropna jestem! Chociaż mój m mówił że sam na początku się śmiał a później już chciało mu się płakać:(

Ja od paru dni odczuwam coś nowego w brzuchu i gdyby nie miejsce w którym to się dzieje nie zaprzatalabym sobie tym głowy ale jest to pod pępkiem, w miejscu gdzie robili mi usg, uczucie pływających rybek, bulgotanie. Co wieczor i co rano to odczuwam :)
Co do spania - śpię we wszelkich pozycjach, na brzuchu, lewym i prawym boku i na plecach. Choć budzę się rano z bolącymi "bebechami" jak to mówi mój mąż [emoji16]
Dzisiaj wizyta o 15, jeszcze 4,5h w
pracy i moze sie uda tydzien zwolnienia. Wczoraj wieczorem padłam i tak jest codziennie po pracy, jak pracuje to zmęczenia tak nie odczuwam ale w domu jestem już nie do życia.
Co do brzucha - wczoraj tak się wieczorem nafaszerowałam, że mam tak wzdety i z automatu waga plus 0,5 kg i to akurat w dzien wizyty u lekarza gdzie zawsze każe mi wskakiwać na wagę [emoji16] Ale wiem ze dzisiejsza waga to skutek obżarstwa, wzdęcia i wody w organizmie, poza tym pogoda dziś fatalna i przez to tez czuje sie strasznie ciezko.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja od paru dni odczuwam coś nowego w brzuchu i gdyby nie miejsce w którym to się dzieje nie zaprzatalabym sobie tym głowy ale jest to pod pępkiem, w miejscu gdzie robili mi usg, uczucie pływających rybek, bulgotanie. Co wieczor i co rano to odczuwam :)
Co do spania - śpię we wszelkich pozycjach, na brzuchu, lewym i prawym boku i na plecach. Choć budzę się rano z bolącymi "bebechami" jak to mówi mój mąż [emoji16]
Dzisiaj wizyta o 15, jeszcze 4,5h w
pracy i moze sie uda tydzien zwolnienia. Wczoraj wieczorem padłam i tak jest codziennie po pracy, jak pracuje to zmęczenia tak nie odczuwam ale w domu jestem już nie do życia.
Co do brzucha - wczoraj tak się wieczorem nafaszerowałam, że mam tak wzdety i z automatu waga plus 0,5 kg i to akurat w dzien wizyty u lekarza gdzie zawsze każe mi wskakiwać na wagę [emoji16] Ale wiem ze dzisiejsza waga to skutek obżarstwa, wzdęcia i wody w organizmie, poza tym pogoda dziś fatalna i przez to tez czuje sie strasznie ciezko.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ej, właśnie w Pytanie na śniadanie jakoś lekarz powiedział, że w ciąży nie wolno jeść winogrona bo one "psują" serce płodu...

reklama
dziewczyny ja ledwo zyje...zwymiotowalam chyba zawartosc zoladka z calego tygodnia, przy tym dolem wylecialo mi tyle wydzieliny prawie czarnej...ciaza to blogi stan taaa....mdli mnie nadal a lezenie w ogole nie pomaga zeby bylo mniej tej wydzieliny :/ niech jutro beda dobre wiadomosci na wizycie ze Mala sie trzyma bo padam...

Do góry